Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ

Αυτή τη φορά οι γαστρονομικές και οινικές «Χρυσές Τετάρτες», που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το «αθηνόραμα», άλλαξαν απόχρωση και έπαιξαν με τους τόνους του τριανταφυλλί και του σομόν.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ

Αυτή τη φορά οι γαστρονομικές και οινικές «Χρυσές Τετάρτες», που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το «αθηνόραμα», άλλαξαν απόχρωση και έπαιξαν με τους τόνους του τριανταφυλλί και του σομόν.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ - εικόνα 1

Ο λόγος ; Η βουτιά στον κόσμο των ανοιξιάτικων ροζέ κρασιών που πραγματοποιήθηκε στο φινετσάτο εστιατόριο Pastis. Ο Απόστολος Πλαχούρας, ένας από τους καλύτερους έλληνες οινοχόους, με πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του, μας καθήλωσε με την λεπτομερή αφήγηση του γύρω από την παγκόσμια ιστορία των ροζέ οίνων.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ - εικόνα 2

Αφού κάναμε μια βόλτα στις κατεξοχήν ροζέ περιοχές, όπως η Γαλλική Προβηγκία, προσγειωθήκαμε στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει ποιοτικές στροφές στην παραγωγή ροζέ κρασιών. Για του λόγου το αληθές δοκιμάσαμε μερικούς εξαιρετικούς ρουμπινί αντιπροσώπους με αφετηρία το ανοιχτό ροζέ Je em fous του Καραμήτρου από την Καρδίτσα. Ακολούθησαν πολύ ιδιαίτερες ετικέτες, για παράδειγμα το σπάνιο Βουδόματο του Γαβαλά, ο Επιλήνιος του Σώκου και το νέο κρασί της Εος Σάμου, το ροζέ από Μοσχάτο. Ένα από το ατού των ροζέ κρασιών είναι το φλέρτ με την ελληνική και διεθνή κουζίνα…και αυτό το διαπιστώσαμε με τα νόστιμα πιάτα του Pastis . Ταρτάρ σολομού, σαλάτα από αρωματισμένες φακές, παπαρδέλες chorizo και garganeli κοτόπουλου απογείωσαν τα αρώματα και τις γεύσεις των κρασιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.