Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ

Αυτή τη φορά οι γαστρονομικές και οινικές «Χρυσές Τετάρτες», που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το «αθηνόραμα», άλλαξαν απόχρωση και έπαιξαν με τους τόνους του τριανταφυλλί και του σομόν.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ

Αυτή τη φορά οι γαστρονομικές και οινικές «Χρυσές Τετάρτες», που διοργανώνει το Golden Hall σε συνεργασία με το «αθηνόραμα», άλλαξαν απόχρωση και έπαιξαν με τους τόνους του τριανταφυλλί και του σομόν.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ - εικόνα 1

Ο λόγος ; Η βουτιά στον κόσμο των ανοιξιάτικων ροζέ κρασιών που πραγματοποιήθηκε στο φινετσάτο εστιατόριο Pastis. Ο Απόστολος Πλαχούρας, ένας από τους καλύτερους έλληνες οινοχόους, με πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του, μας καθήλωσε με την λεπτομερή αφήγηση του γύρω από την παγκόσμια ιστορία των ροζέ οίνων.

Η « Χρυσή Τετάρτη» έγινε ροζέ - εικόνα 2

Αφού κάναμε μια βόλτα στις κατεξοχήν ροζέ περιοχές, όπως η Γαλλική Προβηγκία, προσγειωθήκαμε στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει ποιοτικές στροφές στην παραγωγή ροζέ κρασιών. Για του λόγου το αληθές δοκιμάσαμε μερικούς εξαιρετικούς ρουμπινί αντιπροσώπους με αφετηρία το ανοιχτό ροζέ Je em fous του Καραμήτρου από την Καρδίτσα. Ακολούθησαν πολύ ιδιαίτερες ετικέτες, για παράδειγμα το σπάνιο Βουδόματο του Γαβαλά, ο Επιλήνιος του Σώκου και το νέο κρασί της Εος Σάμου, το ροζέ από Μοσχάτο. Ένα από το ατού των ροζέ κρασιών είναι το φλέρτ με την ελληνική και διεθνή κουζίνα…και αυτό το διαπιστώσαμε με τα νόστιμα πιάτα του Pastis . Ταρτάρ σολομού, σαλάτα από αρωματισμένες φακές, παπαρδέλες chorizo και garganeli κοτόπουλου απογείωσαν τα αρώματα και τις γεύσεις των κρασιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.