Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»;

O δραστήριος από το πρωί ως το βράδυ χώρος της Αιόλου έχει κρεατικές… ανησυχίες.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»;

O δραστήριος από το πρωί ως το βράδυ χώρος της Αιόλου έχει κρεατικές… ανησυχίες.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 1

Τα stands και τα τραπέζια που τριγυρίζουν το μπαρ του ισογείου και το cosy πατάρι με τη mix & match επίπλωση στο «Spollati», στον πεζόδρομο της Αιόλου, γεμίζουν μεσημέρι-βράδυ. Vintage και βιομηχανικά στοιχεία «μπλέκονται» στο ντεκόρ, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και φιλική, το κοινό διαφόρων ηλικιών, οι μουσικές μεταξύ swing, soul, funk και rock, κι ο Γιώργος Ζευγολατάκος στην κουζίνα κινείται στο τερέν ενός κρεατοφιλικού comfort food που ταιριάζει με το χώρο. Η πλούσια σε χρώματα και γεύση ζεστή πατατοσαλάτα με το αβγό, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το κόκκινο λάχανο σε μιξάζ με ελιά, παντζαρόφυλλα, ραπανάκια και λίγο λάδι τρούφας είναι πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα ένα γεύμα από μόνη της (ωραία ιδέα αν κάνετε μια στάση για να τσιμπήσετε κάτι το μεσημέρι).

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 2

Το κοτόπουλο που πανάρεται με πάνκο έχει ωραία τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό και στα burger υπάρχουν δύο επιλογές, ένα κλασικό, αρκούντως κρεατένιο, ζουμερό, με μοσχαρίσιο κιμά, τα επιπλέον συστατικά του οποίου τα διαλέγεις μόνος σου, κι ένα πιο έντονο, μείξη ιβηρικού χοιρινού με τσορίθο, με αλμυρό/καπνιστό χαρακτήρα. Οι κρεατόφιλοι μπορούν, αν θέλουν, να κατευθυνθούν και προς ένα διάφραγμα (στην περίπτωσή μου ήθελε λίγη παραπάνω προσοχή στο ψήσιμο) ή ένα tri tip.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 3

Έχετε το υπόψη όταν κινείστε στα πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Στο «Spollati» το φαγητό είναι εν γένει ευχάριστο, οι τιμές είναι λογικές, ψωμί, dips και σάλτσες τα φτιάχνουν μόνοι τους, το ίδιο και τα γλυκά. Η πορτοκαλόπιτα με ζελεδάκια δυόσμου, «σφουγγαράκια» σοκολάτας, σος passion fruit και παγωτό, ομολογουμένως υπερπαραγωγή, ήταν συνδυασμός πληθωρικός για τα γούστα μου, αλλά έχει τη φάση του. Την επόμενη φορά λέω να δοκιμάσω και τα κοκτέιλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Barrus

Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/10/2025

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.