Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του - εικόνα 1

Αν κάποιος πίστευε ότι η Αγία Παρασκευή δεν έχει ένα σοβαρό κρεατοφαγικό στέκι, είναι καιρός να αλλάξει γνώμη. Με μόλις λίγους μήνες στην πλάτη του, το «Steak-I» δείχνει ενήλικο κι έτοιμο να καλύψει το κενό. Ο Κωνσταντίνος Ρωμανάκης, ιδιοκτήτης και ψυχή του κρητικού στεκιού «Τα Ρωμανάκια», έκανε το απαραίτητο βήμα για να μπορούν οι κάτοικοι της γειτονιάς αλλά και των γύρω περιοχών να απολαμβάνουν κρέας σε σύγχρονη εκδοχή από ράτσα με χρυσόβουλο, ιδιαίτερα περιποιημένη, σε φούρνο Josper. Ο χώρος είναι απλός: πρόκειται για μια βεράντα, προφυλαγμένη και ζεστή για τις χειμωνιάτικες ημέρες και όαση δροσιάς για το καλοκαίρι, με ένα καταπράσινο παρκάκι μπροστά της. Το «Steak-I» δια­θέτει κι ενδιαφέρουσα μπάρα, δεν δοκίμασα όμως κάποιο κοκτέιλ για να έχω γνώμη.

Σε επίπεδο φαγητού, εκτός από τα κλασικά ορεκτικά και τα Angus beef, ο κατάλογος προτείνει και μια συλλογή μπέργκερ, γεγονός που κάνει το χώρο πιο casual και οικονομικά πιο προσιτό. Από τα ορεκτικά, τώρα, οι γεμιστές με κιμά τυροκροκέτες, παρά τη μικρή περιεκτικότητά τους σε κιμά, είναι ενδιαφέρουσες και τα ζυμαρικά με κρέμα τσένταρ ακόμη περισσότερο, με το κοχυλάκι να είναι al dente και την κρέμα να έχει καλή αίσθηση τυριού. Ανάλογο είναι και το ενδιαφέρον των μπέργκερ, που χαρακτηρίζονται από καλή ποιότητα και σωστό ψήσιμο κρέατος. Σε πιο σοφιστικέ επίπεδο, τόσο η ελληνικής προέλευσης μπριζόλα όσο και το διάφραγμα Angus είναι τρυφερά, με καλή αίσθηση κρέατος και χωρίς υπερβολική λιπαρότητα, που μασκάρει το κύριο στοιχείο του πιάτου. Συμπερασματικά το «Steak-I» είναι μια καλή και μάλλον οικονομική πρόταση που καλύπτει ένα κενό στην Αγία Παρασκευή.

Πλ. Κοραή 5, Αγία Παρασκευή, 2130370700. Τιμή: € 22-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.