Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του - εικόνα 1

Αν κάποιος πίστευε ότι η Αγία Παρασκευή δεν έχει ένα σοβαρό κρεατοφαγικό στέκι, είναι καιρός να αλλάξει γνώμη. Με μόλις λίγους μήνες στην πλάτη του, το «Steak-I» δείχνει ενήλικο κι έτοιμο να καλύψει το κενό. Ο Κωνσταντίνος Ρωμανάκης, ιδιοκτήτης και ψυχή του κρητικού στεκιού «Τα Ρωμανάκια», έκανε το απαραίτητο βήμα για να μπορούν οι κάτοικοι της γειτονιάς αλλά και των γύρω περιοχών να απολαμβάνουν κρέας σε σύγχρονη εκδοχή από ράτσα με χρυσόβουλο, ιδιαίτερα περιποιημένη, σε φούρνο Josper. Ο χώρος είναι απλός: πρόκειται για μια βεράντα, προφυλαγμένη και ζεστή για τις χειμωνιάτικες ημέρες και όαση δροσιάς για το καλοκαίρι, με ένα καταπράσινο παρκάκι μπροστά της. Το «Steak-I» δια­θέτει κι ενδιαφέρουσα μπάρα, δεν δοκίμασα όμως κάποιο κοκτέιλ για να έχω γνώμη.

Σε επίπεδο φαγητού, εκτός από τα κλασικά ορεκτικά και τα Angus beef, ο κατάλογος προτείνει και μια συλλογή μπέργκερ, γεγονός που κάνει το χώρο πιο casual και οικονομικά πιο προσιτό. Από τα ορεκτικά, τώρα, οι γεμιστές με κιμά τυροκροκέτες, παρά τη μικρή περιεκτικότητά τους σε κιμά, είναι ενδιαφέρουσες και τα ζυμαρικά με κρέμα τσένταρ ακόμη περισσότερο, με το κοχυλάκι να είναι al dente και την κρέμα να έχει καλή αίσθηση τυριού. Ανάλογο είναι και το ενδιαφέρον των μπέργκερ, που χαρακτηρίζονται από καλή ποιότητα και σωστό ψήσιμο κρέατος. Σε πιο σοφιστικέ επίπεδο, τόσο η ελληνικής προέλευσης μπριζόλα όσο και το διάφραγμα Angus είναι τρυφερά, με καλή αίσθηση κρέατος και χωρίς υπερβολική λιπαρότητα, που μασκάρει το κύριο στοιχείο του πιάτου. Συμπερασματικά το «Steak-I» είναι μια καλή και μάλλον οικονομική πρόταση που καλύπτει ένα κενό στην Αγία Παρασκευή.

Πλ. Κοραή 5, Αγία Παρασκευή, 2130370700. Τιμή: € 22-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2025

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.