O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites - εικόνα 1

To ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» πλασάρεται στρατηγικά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και βάζει μια ευπρόσδεκτη πινελιά πολυτέλειας στην περιοχή. Η πρώτη κοσμοπολίτικη αίσθηση που σε περιμένει στο lobby με τη λιτή, μοντέρνα διακόσμηση εξελίσσεται σε ένα αυθόρμητο «ουάου» καθώς βγαίνεις στο rooftop του 9ου ορόφου, όπου και το bar-restaurant «Above»: θέα μαγική, με όλα τα τοπόσημα της Αθήνας σε κυκλοτερή διάταξη. Μια εντυπωσιακή πισίνα-καταρράκτης πίσω από το μεγάλο μπαρ, ψηλά τραπέζια, στουλ, πολυθρόνες, happy prints που ανακαλούν τα ’60s σε συνδυασμό με το χαλαρωτικό γαλάζιο της λεβάντας, τζαμαρίες ολόγυρα που ανοίγουν πλήρως όταν έχει καλό καιρό, μεγάλες βεράντες.

Σε γευστικό επίπεδο, τώρα, υπό το concept-ομπρέλα «Savour the world», ο έμπειρος chef Κώστας Νάνος προτείνει ethnic streetfood bites από 10 διαφορετικά σημεία του πλανήτη –Ελλάδα, Μεξικό, Κολομβία, Λίβανος, Βιετνάμ, Μαδαγασκάρη, Ινδονησία, Μαλδίβες, ΗΠΑ, Ιαπωνία–, σε συνδυασμό με signature cocktails που έχει δημιουργήσει ο mixologist Ηλίας Ρουσσόπουλος με μπαχαρικά και υλικά που υπάρχουν και στα πιάτα. Η γευστική μας βόλτα περιλάμβανε 5 στάσεις, ξεκινώντας από την Ιαπωνία με ζουμερά ψητά χτένια με σαλάτα wakame και μαρμελάδα ντομάτας και το πολύ ενδιαφέρον κοκτέιλ Wasabi Mary, μια παραλλαγή του Bloody Mary με σάκε, βότκα και χειροποίητο σιρόπι wasabi. Δεύτερη στάση η Ελλάδα, με ψητό χταπόδι, θυμάρι, ταραμά και παρθένο ελαιόλαδο μαζί με το κοκτέιλ Silk Centra (μαστίχα Skinos, λικέρ θυμάρι, χυμός λάιμ και bitter αψέντι).

Οι Μαλδίβες εκπροσωπούνται από ένα ολόκληρο soft shell crab (καβούρι με μαλακό κέλυφος) τηγανητό σε ωραίο κουρκούτι παρέα με το κοκτέιλ Ghost Rider (μαύρο ρούμι, Amaretto Disaronno, χυμός γκρέιπφρουτ, σιρόπι βανίλιας και πουρές σμέουρου) και η Κολομβία από arepas, ήτοι σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο με πίκλες και γουακαμόλε σε ψωμάκια καλαμποκιού και κοκτέιλ Machu Picchu με κίτρινη τεκίλα, χειροποίητο σιρόπι κόλιανδρο, Chaat Masala και χυμό πορτοκάλι.

Τελευταία στάση οι ΗΠΑ με Μini Angus Burger σε μαύρο μπριός, παρμεζάνα, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας και Truffle whiskey sour (bourbon whiskey, χειροποίητο σιρόπι μελιού με λάδι τρούφας, χυμός λάιμ, ασπράδι αβγού, Scrapppy’s Orleans bitter). Από τα ανάλαφρα επιδόρπια του chef patissier Κώστα Κατσάνα ξεχώρισαν το γαλακτομπούρεκο με λιμοντσέλο και η μους φασκόμηλο με μπρουσκέτα σοκολάτας. Συνολικά μιλάμε για μια πρόταση value for money με ένα σνακ (σε καλή ποσότητα) συν ένα κοκτέιλ προς € 16 και δυνατότητα για combo menu με συνδυασμό δύο, τριών ή τεσσάρων streetfood bites σε ειδική τιμή. Ανοιχτά από τις 11 π.μ. μέχρι τις 12 μεσάν.

Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, 2168009900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.