O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites - εικόνα 1

To ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» πλασάρεται στρατηγικά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και βάζει μια ευπρόσδεκτη πινελιά πολυτέλειας στην περιοχή. Η πρώτη κοσμοπολίτικη αίσθηση που σε περιμένει στο lobby με τη λιτή, μοντέρνα διακόσμηση εξελίσσεται σε ένα αυθόρμητο «ουάου» καθώς βγαίνεις στο rooftop του 9ου ορόφου, όπου και το bar-restaurant «Above»: θέα μαγική, με όλα τα τοπόσημα της Αθήνας σε κυκλοτερή διάταξη. Μια εντυπωσιακή πισίνα-καταρράκτης πίσω από το μεγάλο μπαρ, ψηλά τραπέζια, στουλ, πολυθρόνες, happy prints που ανακαλούν τα ’60s σε συνδυασμό με το χαλαρωτικό γαλάζιο της λεβάντας, τζαμαρίες ολόγυρα που ανοίγουν πλήρως όταν έχει καλό καιρό, μεγάλες βεράντες.

Σε γευστικό επίπεδο, τώρα, υπό το concept-ομπρέλα «Savour the world», ο έμπειρος chef Κώστας Νάνος προτείνει ethnic streetfood bites από 10 διαφορετικά σημεία του πλανήτη –Ελλάδα, Μεξικό, Κολομβία, Λίβανος, Βιετνάμ, Μαδαγασκάρη, Ινδονησία, Μαλδίβες, ΗΠΑ, Ιαπωνία–, σε συνδυασμό με signature cocktails που έχει δημιουργήσει ο mixologist Ηλίας Ρουσσόπουλος με μπαχαρικά και υλικά που υπάρχουν και στα πιάτα. Η γευστική μας βόλτα περιλάμβανε 5 στάσεις, ξεκινώντας από την Ιαπωνία με ζουμερά ψητά χτένια με σαλάτα wakame και μαρμελάδα ντομάτας και το πολύ ενδιαφέρον κοκτέιλ Wasabi Mary, μια παραλλαγή του Bloody Mary με σάκε, βότκα και χειροποίητο σιρόπι wasabi. Δεύτερη στάση η Ελλάδα, με ψητό χταπόδι, θυμάρι, ταραμά και παρθένο ελαιόλαδο μαζί με το κοκτέιλ Silk Centra (μαστίχα Skinos, λικέρ θυμάρι, χυμός λάιμ και bitter αψέντι).

Οι Μαλδίβες εκπροσωπούνται από ένα ολόκληρο soft shell crab (καβούρι με μαλακό κέλυφος) τηγανητό σε ωραίο κουρκούτι παρέα με το κοκτέιλ Ghost Rider (μαύρο ρούμι, Amaretto Disaronno, χυμός γκρέιπφρουτ, σιρόπι βανίλιας και πουρές σμέουρου) και η Κολομβία από arepas, ήτοι σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο με πίκλες και γουακαμόλε σε ψωμάκια καλαμποκιού και κοκτέιλ Machu Picchu με κίτρινη τεκίλα, χειροποίητο σιρόπι κόλιανδρο, Chaat Masala και χυμό πορτοκάλι.

Τελευταία στάση οι ΗΠΑ με Μini Angus Burger σε μαύρο μπριός, παρμεζάνα, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας και Truffle whiskey sour (bourbon whiskey, χειροποίητο σιρόπι μελιού με λάδι τρούφας, χυμός λάιμ, ασπράδι αβγού, Scrapppy’s Orleans bitter). Από τα ανάλαφρα επιδόρπια του chef patissier Κώστα Κατσάνα ξεχώρισαν το γαλακτομπούρεκο με λιμοντσέλο και η μους φασκόμηλο με μπρουσκέτα σοκολάτας. Συνολικά μιλάμε για μια πρόταση value for money με ένα σνακ (σε καλή ποσότητα) συν ένα κοκτέιλ προς € 16 και δυνατότητα για combo menu με συνδυασμό δύο, τριών ή τεσσάρων streetfood bites σε ειδική τιμή. Ανοιχτά από τις 11 π.μ. μέχρι τις 12 μεσάν.

Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, 2168009900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.