Τρεις ημέρες Οινόραμα

Η μεγάλη έκθεση κρασιού σας δίνει ραντεβού από τις 11 έως και τις 13/3 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τρεις ημέρες Οινόραμα

Η μεγάλη έκθεση κρασιού σας δίνει ραντεβού από τις 11 έως και τις 13/3 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τρεις ημέρες Οινόραμα - εικόνα 1

Πληθώρα οινοποιείων από κάθε γωνιά της χώρας συμμετέχουν στο Οινόραμα 2017, που διοργανώνεται από τις 11 έως και τις 13/3 (η Δευτέρα αφιερώνεται στους επαγγελματίες) στο Ζάππειο Μέγαρο προτρέποντας τους οινόφιλους της πόλης να δοκιμάσουν κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και ενδιαφέροντα κρασιά άλλων χωρών. Νέες κυκλοφορίες και παλιές σοδειές δίνουν το «παρών», η αίθουσα των «Οινικών αποκαλύψεων», αφιερωμένη σε πολύ μικρά/άγνωστα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες και κρασιά ελάχιστης παρέμβασης καθώς και η «Πλατεία Γευσιγνωσίας» (φέτος με θέμα «Discover Greek Wines» και τη δυνατότητα δοκιμής 250 κρασιών με τη λογική του self-pour) επιστρέφουν, ενώ για όσους θελήσουν μια στάση για φαγητό, θα υπάρχει ένα μπαρ με φρέσκα στρείδια Ατλαντικού, καθώς επίσης και σάντουιτς με τυριά και αλλαντικά. H Αthens Wine Week αυτή τη φορά έπεται της έκθεσης, έχοντας στο πρόγραμμα μεταξύ Δευτέρας 13 και Κυριακής 19/3 γευσιγνωσίες, masterclasses, παντρέματα κρασιού φαγητού και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δράσεις. Η είσοδος στο Οινόραμα κοστίζει € 10. Περισσότερες πληροφορίες: www.oenorama.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.