«Fishαλίδες»: Χαλάνδρι καλεί Ελαφόνησο!

Η χαλανδριώτικη μοντέρνα ψαροταβέρνα βγήκε στον αφρό της θαλασσινής εστίασης εδώ και περίπου ένα χρόνο και φαίνεται πως έκανε «κλικ» σε ένα κοινό που εκτιμάει πρωτίστως την καλή πρώτη ύλη και την κλασική ελληνική γραμμή στην κουζίνα.

«Fishαλίδες»: Χαλάνδρι καλεί Ελαφόνησο!

Η χαλανδριώτικη μοντέρνα ψαροταβέρνα βγήκε στον αφρό της θαλασσινής εστίασης εδώ και περίπου ένα χρόνο και φαίνεται πως έκανε «κλικ» σε ένα κοινό που εκτιμάει πρωτίστως την καλή πρώτη ύλη και την κλασική ελληνική γραμμή στην κουζίνα.

«Fishαλίδες»: Χαλάνδρι καλεί Ελαφόνησο! - εικόνα 1

Οι τέσσερις συνεταίροι που έχουν το μαγαζί ξεκινούν με βασικό πλεονέκτημα το δικό τους ψαράδικο και συνεργάζονται με καΐκια που φέρνουν αυθημερόν ολόφρεσκα ψάρια από την Ελαφόνησο. Φρέσκος και αεράτος ο χώρος, θυμίζει αυλή σε κάποια νησιώτικη γειτονιά: ψηλοτάβανη σάλα με πολλά συρμάτινα φωτιστικά στο σχήμα του κιούρτου (παγίδα για ψάρια), απαλοί γαλάζιοι και πράσινοι χρωματικοί τόνοι, ξύλινα παντζούρια. Μεγάλο πλεονέκτημα η όμορφη βεράντα που περιβάλλεται με πράσινο, πολύ ελκυστική τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, τόσο για το βράδυ όσο και για χαλαρή μεσημεριανή ψαροφαγία.

Επικεφαλής στην κουζίνα είναι ο έμπειρος σεφ Μιχάλης Τζόβας, ο οποίος υπηρετεί με τεχνική επάρκεια τα κλασικά –τηγάνι και σχάρα–, αλλά ανταποκρίνεται με μαεστρία και στη νέα τάση που θέλει τα ψαρικά και τα θαλασσινά­ στην κατσαρόλα, βάζοντας στο μενού μαγειρευτά, κυρίως ως ­πιάτα ημέρας.

«Fishαλίδες»: Χαλάνδρι καλεί Ελαφόνησο! - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με ψαρόσουπα, μια νόστιμη και καλοφτιαγμένη σπιτική κακαβιά, και συνεχίσαμε με αθηναϊκή, ένα πιά­το ξεχασμένο που τελευταία κάνει δυναμικό comeback, προσεκτικά­ φτιαγμένη με σωστή ισορροπία ψαριού, λαχανικών και μαγιονέζας. Μελωμένο το χταπόδι στιφάδο πάνω σε φάβα –το πιάτο θα κέρδιζε πόντους αν η φάβα ήταν λίγο καλύτερα αρτυμένη– και πολύ ικανοποιητικό γευστικά, αρωματικά και τεχνικά το ριζότο φρέσκιας σουπιάς με το μελάνι της. Πίσω στα κλασικά, εξαιρετικές οι τηγανητές γαρίδες, ζουμερές, με τραγανή, πανάλαφρη κρούστα, και πραγματικός αφρός το μυλοκόπι στη σχάρα – η κουζίνα κατέχει το τηγάνι και τη σχάρα, δηλαδή το Α και το Ω για κάθε καλό ψαρομάγαζο.

«Fishαλίδες»: Χαλάνδρι καλεί Ελαφόνησο! - εικόνα 3

Την επομένη φορά θα δοκιμάσουμε το ατομικό λαβράκι ψημένο σε κρούστα αλατιού και τη σαλάτα με κρίταμο μαριναρισμένο, ντοματάκι Σαντορίνης, παξιμάδι, πράσινες γεμιστές ελιές, ξινομυζήθρα και φρέσκο βασιλικό που είδαμε να ενθουσιάζουν τη διπλανή παρέα. Για το τέλος επιλέξαμε το sui generis κιουνεφέ, με τρυφερή καρδιά από κρέμα τυριών που ­λιώνει στο στόμα και ντελικάτο σιρόπιασμα – υπάρχουν και μους λευκής σοκολάτας, και γλυκά του κουταλιού.

Η διακριτική εξυπηρέτηση με ανθρώπινη ζεστασιά και πάνω απ’ όλα η φρεσκαδούρα της πρώτης ύλης, η σωστή τεχνική, οι μεγάλες μερίδες και οι πολύ καλές τιμές-έκπληξη, ιδιαίτερα στα ψάρια και τα θαλασσινά, σε ξαναφέρνουν άνετα στα τραπέζια του μαγαζιού. Κάθε Παρασκευή την εμπειρία συμπληρώνει ζωντανή μουσική με ρεμπέτικη κομπανία, από τις 9 μ.μ. και μετά.

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 2106800054. Τιμή: € 18-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.