«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση

Μια πολύ δυνατή και για μια ακόμα φορά sold out «Golden Wednesday» στήθηκε στο Il Barretto, του Golden Hall, σε συνεργασία με το αθηνόραμα και ακόμα έχουμε έντονα τα αρώματα και τις γεύσεις- ελληνικές και ιταλικές- που φλέρταραν μεταξύ τους.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση

Μια πολύ δυνατή και για μια ακόμα φορά sold out «Golden Wednesday» στήθηκε στο Il Barretto, του Golden Hall, σε συνεργασία με το αθηνόραμα και ακόμα έχουμε έντονα τα αρώματα και τις γεύσεις- ελληνικές και ιταλικές- που φλέρταραν μεταξύ τους.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 1

To έμπειρο δίδυμο, οι οινολόγοι Ματίνα Νικολοπούλου και Χάρης Δαβίδ, μας παρέσυραν σε ένα συναρπαστικό προξενιό, ανάμεσα σε επιλεγμένα ερυθρά κρασιά και κορυφαία ιταλικά αλλαντικά. Ο Χάρης μας έβαλε στον κόσμο των ερυθρών κρασιών αποκαλύπτοντας μυστικά για το πώς τα απολαμβάνουμε και η Ματίνα προχώρησε μερικά βήματα παρακάτω δίνοντας πληροφορίες για το πάντρεμα κρασιού και αλλαντικών, που θέλει φαντασία και πειραματισμούς, πέρα από μερικούς κανόνες.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 2

Στα highlights της Χρυσής Τετάρτης ήταν σίγουρα η ενθουσιώδης συμμετοχή όλων στην εύρεση των κατάλληλων ζευγαριών. Όλη η παρέα συμφώνησε στην ιταλική συμμαχία του πληθωρικού ερυθρού Montelpociano Galeo, με το εξαιρετικό πικάντικο αλλαντικό ventrichina. To prosciutto έκλεψε την παράσταση, καθώς δημιούργησε απολαυστικό δεσμό και με το merlot Γκίκα και με τη Δρυόπη του Τσέλεπου. Απρόσμενο ήταν το ντουέτο του Αγιωργίτικου της Σεμέλης με την μορταδέλα.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 3

Αυτό το παιχνίδι δοκιμών ανάμεσα στο κρασί και το φαγητό μας άρεσε πολύ και πέρα από έμπνευση για προσωπικούς πειραματισμούς, μας δίνει έναυσμα να κλείσουμε ραντεβού για τις επόμενες Χρυσές Τετάρτες. Ήδη μαγειρεύεται του Μαρτίου…

Μείνετε συντονισμένοι στο www.halloftaste.gr για να μάθετε τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.