«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση

Μια πολύ δυνατή και για μια ακόμα φορά sold out «Golden Wednesday» στήθηκε στο Il Barretto, του Golden Hall, σε συνεργασία με το αθηνόραμα και ακόμα έχουμε έντονα τα αρώματα και τις γεύσεις- ελληνικές και ιταλικές- που φλέρταραν μεταξύ τους.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση

Μια πολύ δυνατή και για μια ακόμα φορά sold out «Golden Wednesday» στήθηκε στο Il Barretto, του Golden Hall, σε συνεργασία με το αθηνόραμα και ακόμα έχουμε έντονα τα αρώματα και τις γεύσεις- ελληνικές και ιταλικές- που φλέρταραν μεταξύ τους.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 1

To έμπειρο δίδυμο, οι οινολόγοι Ματίνα Νικολοπούλου και Χάρης Δαβίδ, μας παρέσυραν σε ένα συναρπαστικό προξενιό, ανάμεσα σε επιλεγμένα ερυθρά κρασιά και κορυφαία ιταλικά αλλαντικά. Ο Χάρης μας έβαλε στον κόσμο των ερυθρών κρασιών αποκαλύπτοντας μυστικά για το πώς τα απολαμβάνουμε και η Ματίνα προχώρησε μερικά βήματα παρακάτω δίνοντας πληροφορίες για το πάντρεμα κρασιού και αλλαντικών, που θέλει φαντασία και πειραματισμούς, πέρα από μερικούς κανόνες.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 2

Στα highlights της Χρυσής Τετάρτης ήταν σίγουρα η ενθουσιώδης συμμετοχή όλων στην εύρεση των κατάλληλων ζευγαριών. Όλη η παρέα συμφώνησε στην ιταλική συμμαχία του πληθωρικού ερυθρού Montelpociano Galeo, με το εξαιρετικό πικάντικο αλλαντικό ventrichina. To prosciutto έκλεψε την παράσταση, καθώς δημιούργησε απολαυστικό δεσμό και με το merlot Γκίκα και με τη Δρυόπη του Τσέλεπου. Απρόσμενο ήταν το ντουέτο του Αγιωργίτικου της Σεμέλης με την μορταδέλα.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 3

Αυτό το παιχνίδι δοκιμών ανάμεσα στο κρασί και το φαγητό μας άρεσε πολύ και πέρα από έμπνευση για προσωπικούς πειραματισμούς, μας δίνει έναυσμα να κλείσουμε ραντεβού για τις επόμενες Χρυσές Τετάρτες. Ήδη μαγειρεύεται του Μαρτίου…

Μείνετε συντονισμένοι στο www.halloftaste.gr για να μάθετε τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.