Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού

Ένα κινέζικο εστιατόριο με πολύχρονη ιστορία, ανάλαφρο ντεκόρ, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ και θέα σε ένα πράσινο παρκάκι.

Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού

Ένα κινέζικο εστιατόριο με πολύχρονη ιστορία, ανάλαφρο ντεκόρ, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ και θέα σε ένα πράσινο παρκάκι.

Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού - εικόνα 1

Είναι από τα πρώτα κινέζικα εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα διαχωρίζοντας τη θέση τους από το κλασικό βαρύ κοκκινόχρυσο ντεκόρ. Στη σάλα το ξύλο συνδυάζεται με γαλάζιο και πάνελ σε ήπιο μπορντό χρώμα, οι τζαμαρίες κάνουν οπτικό link στο απέναντι παρκάκι και υπάρχει μια όμορφη πράσινη αυλή στο πίσω μέρος. Μεγάλος o κατάλογος, με όλα τα κλασικά κινέζικα πιάτα σαφώς εξευρωπαϊσμένα, λίγα γιαπωνέζικα κι ένα μικρό sushi section. Νόστιμη η σούπα miso, αλλά θα προτιμούσαμε τη σούπα με καλαμπόκι και κοτόπουλο λιγότερο υδαρή.

Ζουμερά τα dumplings ατμού με χοιρινό και γαρίδες, το τηγανητό ρύζι με γαρίδες και λαχανικά θα το θέλαμε την επομένη φορά λιγότερο mashy, κλασικά νόστιμο το γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές. Οι γαρίδες τεμπούρα ήταν καλυμμένες με σουσάμι και απείχαν αρκετά από τη δαντελένια τεχνική του πανάλαφρου κουρκουτιού με την crispy υφή αυτής της μοναδικής γιαπωνέζικης τεχνικής. Μας αποζημίωσε όμως η πάπια Πεκίνου: ζουμερή μέσα, τραγανή απέξω, με αιθέριες πιτούλες και λεπτότατα κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Κάθε Κυριακή μεσημέρι υπάρχει πλούσιος μπουφές με κινέζικο φαγητό και κάθε Πέμπτη βράδυ μπουφές με σούσι –δοκιμάσαμε ένα πολύ καλό sashimi σολομού– και χαρακτηριστικά γιαπωνέζικα πιάτα.

Καμπούρογλου 32, Νέο Ψυχικό, 2106749889. Τιμή: € 25-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.