Nespresso: Ο καφές στον κόσμο της haute cuisine

Mε δύο σπάνιες premium ποικιλίες καφέ που διατίθενται αποκλειστικά σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, η Nespresso στηρίζει τη φετινή τελετή απονομής και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το diner de gala των Χρυσών Σκούφων.

Nespresso: Ο καφές στον κόσμο της haute cuisine

Mε δύο σπάνιες premium ποικιλίες καφέ που διατίθενται αποκλειστικά σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, η Nespresso στηρίζει τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων της ελληνικής γαστρονομίας και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το diner de gala των Χρυσών Σκούφων.

Nespresso: Ο καφές στον κόσμο της haute cuisine - εικόνα 1

Μέχρι πολύ πρόσφατα ο καφές σήμαινε τη λήξη του γεύματος. Τώρα, αντιθέτως, η άφιξή του σημαίνει την αρχή ενός καινούργιου γύρου απόλαυσης σε επίπεδο τόσο γευσιγνωσίας όσο και art de la table. Οι coffee experts της Nespresso δημιούργησαν δύο μοναδικά μονοποικιλιακά είδη καφέ, τον Nepal Lamjung από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων, έναν πλούσιο κι έντονο καφέ με απαλή βελούδινη υφή και φρέσκες νότες καβουρδίσματος, και τον Kilimanjaro Peaberry από την Τανζανία, έναν εξαιρετικά φρουτώδη καφέ.

Nepal Lamjung
Μια πρόσφατη ιστορία - Ένας έντονος βελούδινος καφές

Το φυσικό «σπίτι» του καφέ είναι η ζώνη γύρω από τον Ισημερινό, μεταξύ των Τροπικών του Καρκίνου και του Αιγόκερω, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από τις 23 μοίρες από τον Ισημερινό. Κι όμως, μακριά από την πεπατημένη, στις 28 μοίρες βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου στο Νεπάλ, σε υψόμετρο 1.100-1.600 μ., με θέα στις πλαγιές του μυθικού όρους Αναπούρνα, 3.200 αγρότες καλλιεργούν στις μικροσκοπικές φάρμες τους έναν εξαιρετικό καφέ 100% Arabica Bourbon σε απίστευτα μικρές ποσότητες. Η φήμη αυτού του ασυνήθιστου καφέ με την απαλή, στρογγυλεμένη γεύση, που ξεκίνησε την πορεία του μόλις το 1980, οφείλεται αφενός στο ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής και αφετέρου στην αφοσίωση και τη βαθιά γνώση των καλλιεργητών. Όλη η διαδικασία της επεξεργασίας γίνεται με το χέρι, από το προσεκτικό μάζεμα του κόκκων μέχρι το διαχωρισμό του σπόρου από τον καρπό με χειροκίνητες μηχανές.

Kilimanjaro Peaberry
Μια παραξενιά της φύσης - Ένας φρουτώδης αρωματικός καφές
Κάτω από την τριπλή κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία βρίσκεται η κατοικία μιας­ από τις πιο φίνες ποικιλίες καφέ Arabica σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής είναι στην πραγματικότητα ένα γιγάντιο ανενεργό ηφαίστειο και η λάβα που κάλυπτε τις πλαγιές­ του για χιλιάδες χρόνια έχει εμπλουτίσει το έδαφος με πολύτιμα ανόργανα στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτού του πλούσιου σε γεύση καφέ.

Σε ένα ποσοστό που φτάνει μόλις το 5% της σοδειάς, ο καρπός περιέχει όχι δύο όπως είναι το σύνηθες, αλλά μόνο ένα φασόλι καφέ, με αποτέλεσμα όλα τα θρεπτικά στοιχεία που προορίζονταν για τα δύο φασόλια να συγκεντρώνονται σε ένα και να το μετατρέπουν σε μια μικροσκοπική βόμβα υπέρτερης γεύσης. Ακριβώς από αυτόν το σπάνιο καρπό καφέ παράγεται ο exclusive Kilimanjaro Peaberry, με μια πολύπλοκη διαδικασία που αναδεικνύει το δυνατό, αρωματικά έντονο προφίλ του.

Αυτές οι δύο νέες εξαιρετικές ποικιλίες καφέ είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν γευστικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου στα εστιατόρια που λάμπουν στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, εισάγοντας τον καφέ στο γοητευτικό κόσμο της haute cuisine.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.