Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι

Εστιατόριο, ιχθυοπωλείο και deli! Τρία διαφορετικά μαγαζιά στη συσκευασία του ενός, και με κοινό παρονομαστή το ψάρι, είναι η κεντρική ιδέα του «Fish point».

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 1

Στο επίκεντρο το εστια­τόριο με τον πλούσιο κατάλογο ψαρο­εδεσμάτων, δίπλα το ιχθυοπωλείο όπου αγοράζεις φρέσκο ψάρι ή διαλέγεις το ψάρι που θέλεις και σ’ το ψήνουν για να το πάρεις στο σπίτι και ακόμη προθήκες με deli ψαρο-­γκουρμεδιές από όλη την Ελλάδα. Φωτεινός και χαλαρός ο χώρος του εστιατορίου, με industrial μεταλλικά στοιχεία σε συνδυασμό με ζεστά υλικά – όπως οι γωνιές­ με τη χτιστή λιθοδομή, το τουβλάκι στους τοίχους και τα λευκά, κίτρινα και κόκκινα χρώματα.

Οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσθέτουν εικαστικό ενδια­φέρον, όπως και τα διαφορετικά επίπεδα των καθισμάτων: καναπεδάκια, καρέκλες και στουλ στο μπαρ. Από το deli section του καταλόγου απολαύσαμε τη βελούδινη γεύση του τόνου ταρτάρ με λάδι τρούφας και το γευστικά απαλό και καλοφτιαγμένο ταρτάρ λαβράκι με wakame. Στα κυρίως πιάτα το φιλέτο φαγκρί με φινόκιο και πατάτες baby ήταν σωστά ψημένο και κέρδιζε πόντους από τη φίνα γλυκανισάτη γαρνιτούρα. Ο σολομός σε κρούστα δημητριακών, ένα μασίφ χορταστικό πιάτο, χρειαζόταν λίγο περισσότερο καρύκευμα, ενώ η κρούστα του μπορούσε να είναι πιο τραγανή.

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 2

Στα ζυμαρικά, τώρα, η πάστα με θαλασσινά πρόσφερε μια γερή δόση ιωδίου και άψογο al dente βράσιμο, αλλά τα σπαγκέτι με αβγοτάραχο είχαν ανάγκη από λίγο περισσότερο αλάτι και λίγη περισσότερη σαλτσούλα. Στο πεδίο του sushi, πάλι, τα ρολάκια teka με τόνο ήταν αξιοπρεπή, ενώ ο σολομός nigiri δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από αυτόν που σερβίρεται στα ειδικά σουσάδικα. Δροσερή κι εύγεστη η πανακότα – ό,τι πρέπει για το τέλος ενός ψαρογεύματος.

Wine list με 30 καλά εμφιαλωμένα κρασιά, εκ των οποίων 9 και με το ποτήρι, 3 χύμα, τσίπουρα και ούζα. Εν συνόψει, καλές τιμές για φρέσκο ψάρι, μεγάλες μερίδες, χαλαρός χώρος με μουσική στη σωστή ένταση και προοπτικές για να γίνει στέκι.

Αρχιμήδους 8, Πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, 2107565321. Τιμή: € 20-23.

Tips

Κάτι τσιμπάει στο Παγκράτι - εικόνα 3

Ανάμεσα στα deli υπάρχουν διάφορα περίεργα καπνιστά (γαρίδες, μυλοκόπι, χταπόδι), μαρινάτα και παστά ψαρικά αλλά και φούσκες και σπινιάλο – και θαλασσινό νερό για μαγείρεμα!

Τα ψηστικά για το ψάρι που θα πάρεις στο σπίτι είναι περίπου € 2,80 το κιλό, αλλά μπορείς να διαλέξεις όποιο ψάρι θέλεις από τον πάγκο και να το απολαύσεις στα τραπεζάκια του εστιατορίου με όλα τα κομφόρ.

Στο μπαρ μπορείτε να τσιμπολογήσετε σούσι με σάκε (ή τσίπουρο...) ή απλώς να καθίσετε να φάτε ό,τι θέλετε από τον κατάλογο με θέα στην ανοιχτή κουζίνα.

Τίποτα δεν τηγανίζεται. Όλα όσα δίνουν την αίσθηση του τηγανητού (και οι πατάτες) γίνονται στον ειδικό φούρνο-πολυεργαλείο και είναι θαυμάσια.

Περισσότερες πληροφορίες

Fish Point

Αρχιμήδους 8, Πλ. Πλαστήρα, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Gaku

Ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα πόστα γιαπωνέζικης γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

"Pinktober" στο Hard Rock Cafe® Athens με tacos από την Dominique Crenn

Το Hard Rock Cafe® Athens στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην 23η ετήσια εκστρατεία "Pinktober" της Hard Rock International λανσάροντας ένα limited edition πιάτο με την υπογραφή της τριάστερης σεφ Dominique Crenn.

"Φάρσα ή κέρασμα;": Τα TGI Fridays™ σε Halloween διάθεση

Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων συνεργάζεται με το αγαπημένο brand "Cap Cap" λανσάροντας τέσσερα γλυκά με "spooky twist" και έμπνευση το Halloween.

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.