«Ψ…art» στο Γκάζι

Όμορφος ατμοσφαιρικός χώρος, με φρέσκα ψαρικά, πρωτότυπα ορεκτικά και προσωπικό, ευγενικό σέρβις, σε value for money τιμές.

«Ψ…art» στο Γκάζι

Όμορφος ατμοσφαιρικός χώρος, με φρέσκα ψαρικά, πρωτότυπα ορεκτικά και προσωπικό, ευγενικό σέρβις, σε value for money τιμές.

«Ψ…art» στο Γκάζι - εικόνα 1

Το πρώτο που σε εντυπωσιάζει στο καινούργιο ψαρο­μάγαζο στο Γκάζι (στη θέση του «Άστυ 68») είναι η κομψότητα και η ατμοσφαιρική διακόσμηση: θαυμάσια vintage πλακάκια στο δάπεδο, καρέκλες καφενείου σε βιενέζικο στιλ, αστραφτερή μπάρα με στουλ και παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με ψαράδες της Σαντορίνης στους τοίχους. Χαμογελαστός, φιλικός και πολύ περιποιητικός, ο Σαντορινιός ιδιοκτήτης Αρτέμης Δαρζέντας εμπλέκεται προσωπικά στο σέρβις αλλά και στην κουζίνα.

Από τα χέρια του ο ορεκτικός «παστουρμάς θαλάσσης» από φρέσκο μπακαλιάρο καρυκευμένο ελαφρά με μαυροσίταρο, όπως και το καρπάτσιο λαβράκι, το σεβίτσε γαρίδας και η πράσινη σαλάτα με σεβίτσε τσιπούρας και γαρίδας, ντομάτα, πιπεριά, ανανά και φρέσκο κόλιαντρο, εδέσματα που θα εκτιμήσουν οι οπαδοί της σούπερ δυνατής όξινης γεύσης. Άψογη η βελούδινη, αυθεντική σαντορινιά φάβα δικής του παραγωγής. Η μπαρμπουνο-μακαρονάδα σε δική του συνταγή, με νόστιμη κόκκινη σάλτσα, θα κέρδιζε πόντους αν η σάρκα του ψαριού διατηρούσε την κρουστή υφή του. Ικανοποιητικός ο σαργός στη σχάρα, καλοφτιαγμένη η ψητή σαρδέλα «παντρεμένη» με ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό, με ένα νοστιμότατο ζουμάκι ό,τι πρέπει για βούτες. Ωραίο φινάλε τα κερασμένα χειροποίητα λικέρ –­λιμοντσέλο, ρόδι και μαστίχα– και πολύ καλές οι τιμές.

Κωνσταντινουπόλεως 68, 2103466896. Τιμή: € 18-26.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.