«Ψ…art» στο Γκάζι

Όμορφος ατμοσφαιρικός χώρος, με φρέσκα ψαρικά, πρωτότυπα ορεκτικά και προσωπικό, ευγενικό σέρβις, σε value for money τιμές.

«Ψ…art» στο Γκάζι

Όμορφος ατμοσφαιρικός χώρος, με φρέσκα ψαρικά, πρωτότυπα ορεκτικά και προσωπικό, ευγενικό σέρβις, σε value for money τιμές.

«Ψ…art» στο Γκάζι - εικόνα 1

Το πρώτο που σε εντυπωσιάζει στο καινούργιο ψαρο­μάγαζο στο Γκάζι (στη θέση του «Άστυ 68») είναι η κομψότητα και η ατμοσφαιρική διακόσμηση: θαυμάσια vintage πλακάκια στο δάπεδο, καρέκλες καφενείου σε βιενέζικο στιλ, αστραφτερή μπάρα με στουλ και παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με ψαράδες της Σαντορίνης στους τοίχους. Χαμογελαστός, φιλικός και πολύ περιποιητικός, ο Σαντορινιός ιδιοκτήτης Αρτέμης Δαρζέντας εμπλέκεται προσωπικά στο σέρβις αλλά και στην κουζίνα.

Από τα χέρια του ο ορεκτικός «παστουρμάς θαλάσσης» από φρέσκο μπακαλιάρο καρυκευμένο ελαφρά με μαυροσίταρο, όπως και το καρπάτσιο λαβράκι, το σεβίτσε γαρίδας και η πράσινη σαλάτα με σεβίτσε τσιπούρας και γαρίδας, ντομάτα, πιπεριά, ανανά και φρέσκο κόλιαντρο, εδέσματα που θα εκτιμήσουν οι οπαδοί της σούπερ δυνατής όξινης γεύσης. Άψογη η βελούδινη, αυθεντική σαντορινιά φάβα δικής του παραγωγής. Η μπαρμπουνο-μακαρονάδα σε δική του συνταγή, με νόστιμη κόκκινη σάλτσα, θα κέρδιζε πόντους αν η σάρκα του ψαριού διατηρούσε την κρουστή υφή του. Ικανοποιητικός ο σαργός στη σχάρα, καλοφτιαγμένη η ψητή σαρδέλα «παντρεμένη» με ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό, με ένα νοστιμότατο ζουμάκι ό,τι πρέπει για βούτες. Ωραίο φινάλε τα κερασμένα χειροποίητα λικέρ –­λιμοντσέλο, ρόδι και μαστίχα– και πολύ καλές οι τιμές.

Κωνσταντινουπόλεως 68, 2103466896. Τιμή: € 18-26.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.