«Mikra Asia»: πολίτικοι μεζέδες στο Θησείο

Απλό, φιλικό, βαμμένο με έντονα χρώματα, σερβίρει μεζέδες που κατά κύριο λόγο έχουν πολίτικα αρώματα.

«Mikra Asia»: πολίτικοι μεζέδες στο Θησείο

Απλό, φιλικό, βαμμένο με έντονα χρώματα, σερβίρει μεζέδες που κατά κύριο λόγο έχουν πολίτικα αρώματα.

«Mikra Asia»: πολίτικοι μεζέδες στο Θησείο - εικόνα 1

Aλλη η εικόνα του μαγαζιού το πρωί και άλλη το βράδυ. Το πρωί σε γοητεύουν οι εκκεντρικοί χρωματισμοί –λάιμ, πετρόλ, μοβ και πολύχρωμα πλακάκια–, ενώ το βράδυ σε βάζει σε ατμόσφαιρα­ Ανατολής, που ποντάρει στον υπαινικτικό φωτισμό έτσι όπως δια­χέεται στην ψηλοτάβανη αίθουσα. Όλες τις ώρες της ημέρας οι μεγάλες τζαμαρίες δίνουν πάσα για θέα στο τοπίο της Ηρακλειδών, σαν καρτ ποστάλ της παλιάς Αθήνας, η μουσική αγαπάει τα remixes των ρεμπέτικων και τα έντεχνα και κάθε Σάββατο, από τις 9.30 το βράδυ, υπάρχει live με ρεμπέτικα, έντεχνα και παλιά λαϊκά των ’60s-’80s, σε απόδοση από μπουζούκι και κιθάρα, με την τελευταία στα χέρια του ιδιοκτήτη Χρυσόστομου Κρέξη. Οικονομολόγος που παράτησε τις τράπεζες και βρήκε το δρόμο του στήνοντας τη δική του Μικρά Ασία στο Θησείο, βρίσκεται πολλές φορές ο ίδιος και στην κουζίνα, φτιάχνοντας σε ένα γκαζάκι (ναι, το κλασικό για τον καφέ) τα πιάτα που προσφέρει το μαγαζί και δεν ακολουθούν την πεπατημένη των ετοιματζίδικων μεζέδων, αλλά είναι πραγματικά φαγητά: τηγάνι, μαγειρευτά, αλοιφές, αλίπαστα.

Το μενού έχει γύρω στα 20 (γεμάτα) πιατάκια με τη λογική τού «όλα στη μέση» και βγάζουν στη γεύση τους την έγνοια για έντιμη μαγειρική και την αγάπη για τη μικρασιάτικη κουζίνα. Την παντζαροσαλάτα με καρύδια, σκόρδο και γιαούρτι θα την αγαπήσουν όσοι θέλουν το σκόρδο αλλά σε χαμηλούς τόνους, τα σουτζουκάκια με ρύζι έχουν σπιτική γεύση και μετρημένο κύμινο, ο μαρινάτος γαύρος είναι εξαιρετικός – κρουστός, παχουλός και σωστά ψημένος στο λεμονάκι του. Το κοκκινιστό κοτόπουλο Ανατολής –λίγο καυτερό και λίγο κανελάτο– είναι συμπαθητικό, το μέγα σουξέ όμως είναι τα κιμαδοπιτάκια με sweet chili και φέτα: νοστιμότατα, με τραγανό φύλλο και απαλή, αρμονική γεύση. Φιλικό, οικείο και ζεστό το περιβάλλον, χωρίς τίποτα το επιτηδευμένο και με πολύ –πολύ– καλές τιμές.

Ηρακλειδών 21-23, Θησείο, 2111847609. Τιμή: € 10-12.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.