«Mikra Asia»: πολίτικοι μεζέδες στο Θησείο

Απλό, φιλικό, βαμμένο με έντονα χρώματα, σερβίρει μεζέδες που κατά κύριο λόγο έχουν πολίτικα αρώματα.

«Mikra Asia»: πολίτικοι μεζέδες στο Θησείο

Απλό, φιλικό, βαμμένο με έντονα χρώματα, σερβίρει μεζέδες που κατά κύριο λόγο έχουν πολίτικα αρώματα.

«Mikra Asia»: πολίτικοι μεζέδες στο Θησείο - εικόνα 1

Aλλη η εικόνα του μαγαζιού το πρωί και άλλη το βράδυ. Το πρωί σε γοητεύουν οι εκκεντρικοί χρωματισμοί –λάιμ, πετρόλ, μοβ και πολύχρωμα πλακάκια–, ενώ το βράδυ σε βάζει σε ατμόσφαιρα­ Ανατολής, που ποντάρει στον υπαινικτικό φωτισμό έτσι όπως δια­χέεται στην ψηλοτάβανη αίθουσα. Όλες τις ώρες της ημέρας οι μεγάλες τζαμαρίες δίνουν πάσα για θέα στο τοπίο της Ηρακλειδών, σαν καρτ ποστάλ της παλιάς Αθήνας, η μουσική αγαπάει τα remixes των ρεμπέτικων και τα έντεχνα και κάθε Σάββατο, από τις 9.30 το βράδυ, υπάρχει live με ρεμπέτικα, έντεχνα και παλιά λαϊκά των ’60s-’80s, σε απόδοση από μπουζούκι και κιθάρα, με την τελευταία στα χέρια του ιδιοκτήτη Χρυσόστομου Κρέξη. Οικονομολόγος που παράτησε τις τράπεζες και βρήκε το δρόμο του στήνοντας τη δική του Μικρά Ασία στο Θησείο, βρίσκεται πολλές φορές ο ίδιος και στην κουζίνα, φτιάχνοντας σε ένα γκαζάκι (ναι, το κλασικό για τον καφέ) τα πιάτα που προσφέρει το μαγαζί και δεν ακολουθούν την πεπατημένη των ετοιματζίδικων μεζέδων, αλλά είναι πραγματικά φαγητά: τηγάνι, μαγειρευτά, αλοιφές, αλίπαστα.

Το μενού έχει γύρω στα 20 (γεμάτα) πιατάκια με τη λογική τού «όλα στη μέση» και βγάζουν στη γεύση τους την έγνοια για έντιμη μαγειρική και την αγάπη για τη μικρασιάτικη κουζίνα. Την παντζαροσαλάτα με καρύδια, σκόρδο και γιαούρτι θα την αγαπήσουν όσοι θέλουν το σκόρδο αλλά σε χαμηλούς τόνους, τα σουτζουκάκια με ρύζι έχουν σπιτική γεύση και μετρημένο κύμινο, ο μαρινάτος γαύρος είναι εξαιρετικός – κρουστός, παχουλός και σωστά ψημένος στο λεμονάκι του. Το κοκκινιστό κοτόπουλο Ανατολής –λίγο καυτερό και λίγο κανελάτο– είναι συμπαθητικό, το μέγα σουξέ όμως είναι τα κιμαδοπιτάκια με sweet chili και φέτα: νοστιμότατα, με τραγανό φύλλο και απαλή, αρμονική γεύση. Φιλικό, οικείο και ζεστό το περιβάλλον, χωρίς τίποτα το επιτηδευμένο και με πολύ –πολύ– καλές τιμές.

Ηρακλειδών 21-23, Θησείο, 2111847609. Τιμή: € 10-12.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.