Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

«Καλωσόρισμα του Αντώνη»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 1

Και ο Αντώνης Ρούσσος επιμένει παραδοσιακά στη ζεστή σάλα της Κηφισιάς. Εκείνο το κατσίκι που σιγομαγειρεύεται με Vinsanto και φρέσκια ντομάτα, κι έρχεται με χοντρά μακαρόνια βρασμένα στη σάλτσα του, είναι πάντοτε σήμα κατατεθέν της κουζίνας, δοκιμάστε όμως και το χουνκιάρ μπεγεντί, και το πολύ ωραίο μοσχαράκι γιουβέτσι.

«Προκομένες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 2

Το σύγχρονο σε στιλ μαγέρικο του Θάνου Βλαχόπουλου στη Γλυφάδα την αγαπά την παράδοση^ η βιτρίνα με τα μαγειρευτά επικοινωνεί άμεσα τις διαθέσεις της κουζίνας. Λίγο αργότερα φτάνουν στο τραπέζι φασολάδα, λαχανοντολμάδες –ο σεφ τους σερβίρει με ένα «άλλο», πραγματικά ανάλαφρο αβγολέμονο–, τρυφερό χοιρινό πρασοσέλινο και κλασικό αρνί λεμονάτο κατσαρόλας.

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 3

Είναι πιο μοντέρνα η κουζίνα τους, αλλά το ζεστό feeling το έχει 100%. Αυτό τον καιρό στο Παλαιό Φάληρο φτιάχνουν κουνέλι σβησμένο με ρακή, αρωματισμένο με σχίνα, κεδροκούκουτσα και πουρέ καρότου, που μαζί με κοτσανάκια από σέλινο σχηματίζει δύο καρότα στο πιάτο και μοιάζει με νόστιμη ζωγραφιά. Μη χάσετε και τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα, τα οποία μαρινάρονται σε Αγιωργίτικο: η σάλτσα τους είναι σκούρα σαν σοκολάτα.

«Βλάσσης»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 4

Είτε μεσημέρι πας είτε βράδυ, το εστιατόριο των Ιλισίων θα σε περιμένει με μια δόση θαλπωρής αλά ελληνικά, χωρίς βαρύγδουπα ονόματα κι εξεζητημένους τρόπους παρασκευής: αχνιστή κοτόσουπα αβγολέμονο, λαχανόρυζο ή σελινόριζα αλά πολίτα με τα καροτάκια της, κάποιο λαδερό, σοφρίτο με πουρέ πατάτας, εύγευστο χουνκιάρ μπεγεντί με κομματάκια γραβιέρας...

«Το Βραστό»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 5

Το ίδιο το μοσχάρι σούπα, μαλακό, αλλά χωρίς να λιώνει, με πεντανόστιμο ζωμό, είναι πιάτο στοργικό – δεν του δίνει τυχαία το όνομά του, έχει... θεσμική διάσταση. Στο καλοστημένο μαγαζί του Χαλανδρίου με την πολυετή ιστορία το μενού ποντάρει και στη σχάρα, όμως στα πιάτα ημέρας, όπως το γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι και μανέστρα, η κατσαρόλα βάζει συχνά πυκνά το χεράκι της.

«Αρκαδία»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 6

Στα τραπέζια αυτού του εστιατορίου στη Μακρυγιάννη, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης, μπλέκονται όλον το χρόνο Έλληνες και ξένοι. Το ρεπερτόριο είναι αρκετά ευρύ, αλλά η παράδοση κρατάει το κομμάτι της με κοτόσουπα με τραχανά και τριμμένη φέτα, λαχανοντολμάδες αβγολέμονο και κόκορα κρασάτο με φρέσκια ντομάτα, χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα –τι άλλο;– Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Προκομένες

Άλσους 7, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.