Βραστό: Κρέας και συμπάθεια!

Δυσεύρετοι κρεατο-μεζέδες περιωπής και το σήμα κατατεθέν βραστό από μοσχαρίσιο κρέας σε ένα ζεστό στέκι με vintage αύρα

Βραστό: Κρέας και συμπάθεια!

Δυσεύρετοι κρεατο-μεζέδες περιωπής και το σήμα κατατεθέν βραστό από μοσχαρίσιο κρέας σε ένα ζεστό στέκι με vintage αύρα

Βραστό: Κρέας και συμπάθεια! - εικόνα 1

Το μαγαζί είναι καλοστημένο, με μοντέρνα αεράτη διακόσμηση, ριγέ ταπετσαρία σε απαλό πράσινο κι εκρού, τραπεζάκια στο ίδιο απαλό φιστικί και vintage στοιχεία που ζεσταίνουν το χώρο, όπως οι ρετρό λευκές κορνίζες. Ο φωτισμός εξαιρετικός, σε σωστή ένταση για να απολαμβάνεις τα χρώματα του φαγητού και σε σωστή, «στοργική» απόχρωση για να κολακεύει τους θαμώνες. Δίπλα στη σάλα ένα πολύ μεγάλο και καλόγουστο θερμαινόμενο αίθριο που περιβάλλεται γοητευτικά από πράσινο, μια πιο μικρή αίθουσα στο βάθος που προσφέρεται για ιδιωτικές συγκεντρώσεις και μια ασφαλής αυλή για τα παιδιά στο πίσω μέρος.

Πολύ μεγάλη διαφορά από το μπακάλικο με τα 2-3 τραπεζάκια μπροστά στις πικροδάφνες της Ρεματιάς Χαλανδρίου που σερβίριζε κρασί με μεζέδες το ’65, πολύ μεγάλη δια­φορά και από την «Ωραία Εύβοια» όπως το είπαν το 1969, όταν ο ιδιοκτήτης κ. Σηλύρας με καταγωγή από την Κάρυστο άρχισε να σερβίρει το ξακουστό «βραστό» του από μοσχαρίσιο κρέας, απ’ όπου και το σημερινό όνομα του μαγαζιού. Στα χέρια της δεύτερης γενιάς (αλλά με τον κ. Σηλύρα πανταχού παρόντα) το μενού έχει διευρυνθεί αρκετά, με νεωτερισμούς όπως η συμπαθητική κολοκυθόσουπα με γιαούρτι και κάρι για αρχή, προσφέρει όμως καθημερινά το διάσημο «βραστό»: μοσχάρι σούπα, μαλακό, αλλά χωρίς να λιώνει, με πεντανόστιμο ζωμό που δικαιώνει τη φήμη του.

Βραστό: Κρέας και συμπάθεια! - εικόνα 2

Μεζές περιωπής, που δεν το βρίσκεις πια σχεδόν πουθενά, είναι η «μοσχαροκεφαλή φούρνου». Όχι ολόκληρη η μοσχαροκεφαλή δηλαδή, αλλά τα πιο εκλεκτά κομμάτια, τα μάγουλα και η γλώσσα – πραγματικό βελούδο στον ουρανίσκο. Εξαιρετικό­ το μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά με μυρωδικά και λεμόνι συνοδεία σπιτικού πουρέ – μαλακό, με τη λεμονάτη σαλτσούλα του στη σωστή ένταση, να σου τρέχουν τα σάλια. Το ατομικό κοντοσουβλάκι από χοιρινό είναι στην πραγματικότητα μια σούβλα μήκους 35 πόντων και βάρους 400 γρ., που συνοδεύεται από ψητή πατάτα γαρνιρισμένη με τυρί κρέμα. Το τυροπιτάκι τους είναι και αυτό maxi, με δικό τους απίθανο, τραγανιστό φύλλο σε σκερτσόζικο σχέδιο και πλούσια γέμιση από ανθότυρο, τουλουμοτύρι Καρύστου, φέτα και άνηθο.

Με ωραία καστανή κρούστα και «μύτη» από ξιδάκι, τα κεφτεδάκια είναι κρεατωμένα και αφράτα, με τραγανές πατάτες σε ροδέλες για συνοδεία. Αρκετά κρεατικά στη σχάρα και πιάτα ημέρας (όπως το γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι και μανέστρα, που σίγουρα θα δοκιμάσουμε κάποια άλλη φορά), σαλάτες και ορεκτικά κλασικά και νεο-κλασικά (π.χ. η απαραίτητη τηγανητή φέτα με μέλι) συμπληρώνουν το μενού. Σημαντικό: κάθε Πέμπτη και Κυριακή έχουν πόδι πατσά με σκορδοστούμπι ή λεμόνι! Μια μικρή επιλογή από εμφιαλωμένα κρασιά, αποστάγματα και –το πιο ενδιαφέρον– λίστα με μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Εξαιρετικό ψωμί, ακριβές κι ευχάριστο σέρβις και κέρασμα με σιμιγδαλένιο χαλβά για το τέλος.

Ρόδων 3, Πολύδροσο Χαλανδρίου, 2106813776. Τιμή: € 18-23.

Περισσότερες πληροφορίες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.