Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι

Τρία πιάτα της κουζίνας φλερτάρουν με δύο μπίρες της καινούργιας μικροζυθοποιίας Noctua στο ειδικό μενού που «τρέχει» από τις 8 μέχρι τις 13/11 στο «Θείο Τραγί».

Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι

Τρία πιάτα της κουζίνας φλερτάρουν με δύο μπίρες της καινούργιας μικροζυθοποιίας Noctua στο ειδικό μενού που «τρέχει» από τις 8 μέχρι τις 13/11 στο «Θείο Τραγί».

Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι - εικόνα 1
Μοσχαρίσιο χτένι με πουρέ μοβ περουβιανής πατάτας, λαχανικά και γραβιέρα

Γνήσιο τέκνο της Αθήνας (η έδρα της είναι στην Πειραιώς) η –πιο καινούργια δεν γίνεται– μικροζυθοποιία Νοctua διάλεξε για όνομα και σήμα της την κουκουβάγια. Ανάλογες σημειολογικές αναφορές έχουν και οι προς το παρόν δύο ετικέτες της, η Head Twister (περιστροφή του κεφαλιού), μια ξανθιά αμερικανική pale ale με απαλά αρώματα και η Night Vision (νυχτερινή όραση), μια μαύρη IPA με έντονο άρωμα λυκίσκου, νότες σοκολάτας και μόκας αλλά και όμορφη πικράδα.

Τραγί και κουκουβάγια στο ίδιο τραπέζι - εικόνα 2
H μαύρη IPA της Noctua

Τις δύο ετικέτες της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας, οι οποίες βγήκαν στην αγορά μόλις τον Σεπτέμβριο, μπορείτε αυτές τις ημέρες να τις γνωρίσετε στο «Θείο Τραγί» στα Άνω Πετράλωνα, όπου παντρεύονται με τρία πιάτα της κουζίνας σε ένα ειδικό μενού που «τρέχει» μέχρι τις 13/11 (€ 35 το άτομο): ριζότο με σύγκλινο, μελιτζάνα και κακαόπαστα, μοσχαρίσιο χτένι με πουρέ μοβ περουβιανής πατάτας, λαχανικά και γραβιέρα και μους σοκολάτας με αφρό από Νοctua Night Vision και κλαδιά βύνης. Την Κυριακή θα σερβίρεται και το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.