Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνάτικη πρεμιέρα για το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Metropolitan» και τα καινούργια του πιάτα.

Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνιάτικη πρεμιέρα για το «Avenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Metropolitan» με ένα μενού που επιμελείται ο παγκοσμίου φήμης chef Michel Roux με chef de cuisine τον Ηλία Καριώτογλου. Η γευστική αντίληψη των πιάτων συνδυάζει την κλασσική γαλλική γραμμή σε συνδυασμό με ελληνικά υλικά –άλλωστε υπάρχει διεθνώς μια τάση επιστροφής στην κλασική γαλλική μαγειρική τα τελευταία χρόνια. Καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε και που δίνουν το γαστρονομικό στίγμα της σεζόν που άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η σούπα μυδιών με βασιλικό καβούρι σχάρας, κρέμα και κρόκο Κοζάνης, το λαβράκι ποσέ με μενταγιόν αστακού σε σφολιάτα με μανιτάρια πλευρώτους, φινόκιο, πατάτες και σάλτσα «hollandaise», to φρέσκο νιόκι πατάτας με πουρέ κολοκύθας και κουλί μαϊντανού, το φιλέτο σολομού με σάλτσα «verduette» πίκλα αγγουριού και πουρέ από κουνουπίδι. Ο –χαμηλών τόνων, σεφ Ηλίας Καριώτογλου, έχει συνεργαστεί με τον Michel Roux στο τριάστερο Waterside Inn (3* Μichelin), και σε γαλλική rotisserie και έχει κερδίσει επανειλημμένα την Roux Scholarship (παγκόσμιος ατομικός διαγωνισμός μαγειρικής μεγάλης δυσκολίας).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.