Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνάτικη πρεμιέρα για το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Metropolitan» και τα καινούργια του πιάτα.

Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνιάτικη πρεμιέρα για το «Avenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Metropolitan» με ένα μενού που επιμελείται ο παγκοσμίου φήμης chef Michel Roux με chef de cuisine τον Ηλία Καριώτογλου. Η γευστική αντίληψη των πιάτων συνδυάζει την κλασσική γαλλική γραμμή σε συνδυασμό με ελληνικά υλικά –άλλωστε υπάρχει διεθνώς μια τάση επιστροφής στην κλασική γαλλική μαγειρική τα τελευταία χρόνια. Καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε και που δίνουν το γαστρονομικό στίγμα της σεζόν που άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η σούπα μυδιών με βασιλικό καβούρι σχάρας, κρέμα και κρόκο Κοζάνης, το λαβράκι ποσέ με μενταγιόν αστακού σε σφολιάτα με μανιτάρια πλευρώτους, φινόκιο, πατάτες και σάλτσα «hollandaise», to φρέσκο νιόκι πατάτας με πουρέ κολοκύθας και κουλί μαϊντανού, το φιλέτο σολομού με σάλτσα «verduette» πίκλα αγγουριού και πουρέ από κουνουπίδι. Ο –χαμηλών τόνων, σεφ Ηλίας Καριώτογλου, έχει συνεργαστεί με τον Michel Roux στο τριάστερο Waterside Inn (3* Μichelin), και σε γαλλική rotisserie και έχει κερδίσει επανειλημμένα την Roux Scholarship (παγκόσμιος ατομικός διαγωνισμός μαγειρικής μεγάλης δυσκολίας).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.