«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist

Καλαίσθητο και χαλαρό μαγαζί, με νόστιμα πιάτα που ­ξεφεύγουν από τα κλασικά της ψαροταβέρνας, οι «Ψαράδες» δεν έχουν κερδίσει τυχαία το στοίχημα στο Παλαιό Φάληρο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist

Καλαίσθητο και χαλαρό μαγαζί, με νόστιμα πιάτα που ­ξεφεύγουν από τα κλασικά της ψαροταβέρνας, οι «Ψαράδες» δεν έχουν κερδίσει τυχαία το στοίχημα στο Παλαιό Φάληρο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 1

Δευτέρα βράδυ και στους «Ψαράδες» δεν έπεφτε καρφίτσα. ­Πολύ καλαίσθητος και χαλαρός ο χώρος, με άπλα ανάμεσα στα τραπέζια και την κυριαρχία του λευκού να συνδυάζεται με πολύ όμορφα τιρκουάζ γυάλινα αντικείμενα –ορισμένα εκ των οποίων vintage, όπως οι παγωνιέρες του ’40–, ράφια με σύρμα και μοντέρνα φωτιστικά. Όσο για τη μουσική συνοδεία, μπαλάντες, blues αλλά και jazz κομμάτια. Αφήνοντας στην άκρη τα αυτονόητα (δηλαδή τα ολόφρεσκα ψάρια, την καλή σχάρα και το τηγάνι), ο νεαρός σεφ Βασίλης Τσατσάκης ξεκίνησε ορμητικά­, με πιάτα που απέχουν πολύ από τα κλασικά της ψαροταβέρνας. Χωρίς να αλλάζει γραμμή πλεύσης, στην ουσία ραφινάρει με τον καιρό τις δημιουργίες του και σιγουρεύει την τεχνική του.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 2

Ορεκτικός, φίνα ξινάλμυρος μεζές η μους λευκού ταραμά με κρίταμο τουρσί και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το ταρτάρ τσιπούρας, πάλι, είναι μια λεπτή γεύση που αποκτάει την απαραίτητη ένταση από τα συνοδευτικά αβγά χελιδονόψαρου και το λάδι καπνιστής πάπρικας. Το καρπάτσιο τόνου μαριναρισμένο σε λάιμ κι ελαιόλαδο έχει για γαρνιτούρα αποξηραμένα βρώσιμα άνθη, λευκό και μαύρο σουσάμι, που προσθέτει ενδιαφέρουσα υφή σε ένα κατά τα άλλα χαμηλόφωνο έδεσμα. Εξαιρετική γεύση και τεχνική στο κριθαρότο με σουπιά με το μελάνι της μαζί με τρίμμα αβγοτάραχου για γαρνιτούρα: ένα πεντανόστιμο πιάτο γεμάτο ιώδιο, με κομματάκια γλυκιάς και μαστιχωτής σουπιάς και το αβγοτάραχο να προσθέτει δυνατούς αρωματικούς τόνους και στιβαρές γευστικές νότες. Το σαγανάκι γαρίδας στο φούρνο με νιώτικο τυρί­ θα κέρδιζε πόντους αν οι γαρίδες ήταν πιο ζουμερές και το τυρί ακουγόταν περισσότερο.

«Ψαράδες»: Ψαροφαγία with a twist - εικόνα 3

Καινούργιο πιάτο το ψητό καλαμάρι γεμιστό με φρέσκο τόνο κι εύγεστη σος λαδολέμονο: ένας ενδιαφέρων, λιτός συνδυασμός που πιστεύουμε πως έχει μέλλον. Άλλο ένα πιάτο με φρέσκο τόνο –πρόκειται για ένα υλικό­ που αγαπάει ο σεφ– το παστίτσιο με ελαφριά κρέμα αντί για μπεσαμέλ. μια απλή απόδοση της κλασικής συνταγής, την οποία θα εκτιμήσουν οι οπαδοί της λιτής μαγειρικής. Ελαφρύ και κομψό πιάτο η πεσκανδρίτσα φρικασέ με σταμναγκάθι και αγκιναράκια μαζί με φρέσκια λεμονάτη λευκή σάλτσα. Για το τέλος διαλέξαμε την πάβλοβα με φρούτα του δάσους και κρέμα λεμόνι – ο σεφ προτιμάει την ιταλική του μαρέγκα μάλλον τραγανή παρά μαστιχωτή. Σημειώστε, τέλος, ότι στους «Ψαράδες» προσφέρουν πολλά επιλεγμένα αποστάγματα, τσίπουρα και ούζα, ενώ το σέρβις είναι ευγενικό και γρήγορο.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.