Νέα πιάτα στην «Μπεμπέκα»

Στη μοντέρνα ταβέρνα του Χαλανδρίου η κουζίνα πάντα κινείται στον άξονα της οικειότητας. Aκόμη κι όταν βγάζει τα καινούργια της.

Νέα πιάτα στην «Μπεμπέκα»

Στη μοντέρνα ταβέρνα του Χαλανδρίου που με τους μαυροπίνακες, τα μπαλόνια, τους χαρταετούς και τις παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους σε βάζει σε νοσταλγικό τριπάκι, η κουζίνα πάντα κινείται στον άξονα της οικειότητας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει και τα καινούργια της. Αυτό τον καιρό σας περιμένει ένα ναξιώτικο φουρνιστό τυροπιτάρι, άρτι αφιχθέν, μια μοσχαρίσια μπριζόλα (ημιγάλακτος) με πατάτες τηγανητές και σπιτική μαγιονέζα, μια καπνιστή, χοιρινή στη σχάρα, που σερβίρεται με πατατοσαλάτα και ροζ πιπέρι. Τώρα που νιώσαμε και λίγο φθινόπωρο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξεις το καπάκι μιας πήλινης ατομικής γάστρας, που κρύβει παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας με φρέσκο βασιλικό και λιωμένη γραβιέρα, κι αυτές σε… πρώτη εμφάνιση.

Νέα πιάτα στην «Μπεμπέκα» - εικόνα 1

Έχετε κατά νου ότι επέστρεψαν κι οι σούπες κι έχεις και πάλι να διαλέξεις ανάμεσα σε μια βελουτέ με φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο και σαμπινιόν) και δεντρολίβανο, και μια κρεμμυδόσουπα με χειροποίητα κρουτόν και ξερή μυζήθρα. Μπορεί να έπεσε λίγο η θερμοκρασία, αλλά η αυλή της «Μπεμπέκας» είναι πάντα ανοιχτή –αν κρυώνεις θα σου ανάψουν τη σόμπα– και μπορείς να χαρείς πράσινο και ατμόσφαιρα γειτονιάς μεσημέρι ή βράδυ, επιστρέφοντας επ’ ευκαιρία και στους κλασικούς λαχανοντολμάδες, στον κοκκινιστό κόκορα με χοντρό μακαρόνι και στο χοιρινό με μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού που σερβίρεται πάνω σε πλιγούρι με σταφίδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.