Νέα πιάτα στην «Μπεμπέκα»

Στη μοντέρνα ταβέρνα του Χαλανδρίου η κουζίνα πάντα κινείται στον άξονα της οικειότητας. Aκόμη κι όταν βγάζει τα καινούργια της.

Νέα πιάτα στην «Μπεμπέκα»

Στη μοντέρνα ταβέρνα του Χαλανδρίου που με τους μαυροπίνακες, τα μπαλόνια, τους χαρταετούς και τις παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους σε βάζει σε νοσταλγικό τριπάκι, η κουζίνα πάντα κινείται στον άξονα της οικειότητας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει και τα καινούργια της. Αυτό τον καιρό σας περιμένει ένα ναξιώτικο φουρνιστό τυροπιτάρι, άρτι αφιχθέν, μια μοσχαρίσια μπριζόλα (ημιγάλακτος) με πατάτες τηγανητές και σπιτική μαγιονέζα, μια καπνιστή, χοιρινή στη σχάρα, που σερβίρεται με πατατοσαλάτα και ροζ πιπέρι. Τώρα που νιώσαμε και λίγο φθινόπωρο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξεις το καπάκι μιας πήλινης ατομικής γάστρας, που κρύβει παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας με φρέσκο βασιλικό και λιωμένη γραβιέρα, κι αυτές σε… πρώτη εμφάνιση.

Νέα πιάτα στην «Μπεμπέκα» - εικόνα 1

Έχετε κατά νου ότι επέστρεψαν κι οι σούπες κι έχεις και πάλι να διαλέξεις ανάμεσα σε μια βελουτέ με φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο και σαμπινιόν) και δεντρολίβανο, και μια κρεμμυδόσουπα με χειροποίητα κρουτόν και ξερή μυζήθρα. Μπορεί να έπεσε λίγο η θερμοκρασία, αλλά η αυλή της «Μπεμπέκας» είναι πάντα ανοιχτή –αν κρυώνεις θα σου ανάψουν τη σόμπα– και μπορείς να χαρείς πράσινο και ατμόσφαιρα γειτονιάς μεσημέρι ή βράδυ, επιστρέφοντας επ’ ευκαιρία και στους κλασικούς λαχανοντολμάδες, στον κοκκινιστό κόκορα με χοντρό μακαρόνι και στο χοιρινό με μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού που σερβίρεται πάνω σε πλιγούρι με σταφίδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.