«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι

Αφού εντυπωσίασε στο Ναύπλιο, το καλαίσθητο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε στο Χαλάνδρι, σε έναν όμορφο χώρο με καλοφτιαγμένα πιάτα σε ύφος τρατορίας με τοπικές επιρροές.

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι

Αφού εντυπωσίασε στο Ναύπλιο, το καλαίσθητο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε στο Χαλάνδρι, σε έναν όμορφο χώρο με καλοφτιαγμένα πιάτα σε ύφος τρατορίας με τοπικές επιρροές.

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Ο χώρος συνδυάζει αρμονικά vintage και industrial στοιχεία, χρώμα, ρομαντικές πινελιές όπως τα όμορφα μαξιλαράκια και καθαρό, γλυκό φωτισμό. Επί της υποδοχής ένα θαυμάσιο φυσητό φωτιστικό, λευκή ξύλινη εμφανής οροφή, πόστερ και διαφημίσεις με χαρούμενα χρώματα από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στον τοίχο, μεγάλα παράθυρα τριγύρω για χάζι στο δρόμο, μια μαντεμένια σόμπα με τα ξύλα της στοκαρισμένα δίπλα να περιμένουν τα κρύα.
Στην κουζίνα ο νεαρός σεφ ­Φωτάγγελος Πανταζής, μαθητής ακόμη στη μαγειρική σχολή, δίνει δείγματα ενός ευαίσθητου χεριού­, που αγγίζει με σεβασμό την αυθεντική εκδοχή της μαγειρικής παράδοσης της γειτονικής χώρας, εισάγοντας ήπια το προσωπικό του στοιχείο. Ύφος τρατορίας, επιρροές από Σικελία, Τοσκάνη και Νάπολη κι ένα μενού με ικανοποιητικό αριθμό επιλογών, που όμως δεν ξεχειλώνει έτσι που να σε κάνει να χάνεσαι. Πολλά ζυμαρικά, ριζότο, αρκετά κυρίως πιάτα –ιδίως με κρέας– αλλά και ψαρο-επιλογές καθώς και πίτσα με ναπολιτάνικη ζύμη (πιο παχουλή στις άκρες πιο λεπτή στη μέση).

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Από τα ζυμαρικά, τώρα, δοκιμάσαμε παπαρδέλες με λουκάνικα από τη Νόρτσια αρωματισμένα με γλυκάνισο, πορτσίνι, ψητά ντοματίνια κι ελαφριά σάλτσα λεμονιού. ένα ρουστίκ, ισορροπημένο πιάτο, με τα αρωματισμένα με γλυκάνισο λουκάνικα να είναι όλα τα λεφτά και τη λεμονάτη σάλτσα να ντύνει κομψά τη δύναμη του αλλαντικού. Άλλο ένα πιάτο με ζυμαρικά που μας κέρδισε είναι τα τορτελάτσι ζυμωμένα με μελάνι σουπιάς γεμιστά με γαρίδες και ψάρι, ένα λουσάτο και νόστιμο έδεσμα, με τον απόηχο του ιωδίου παρόντα και το καυτερό λάδι που το συνόδευε να ανεβάζει την ένταση.

Το ριζότο με σπαράγγια, προσούτο και παρμεζάνα αρωματισμένο με λεμόνι είναι τεχνικά καλό, ήτοι σωστά χυλωμένο με το ρύζι να «αντιστέκεται» όσο πρέπει στο δόντι, θα κέρδιζε όμως αν περιείχε λιγότερο προσούτο και περισσότερα σπαράγγια. Εξαιρετικό­ το λαβράκι φιλέτο πάνω σε ζυμαρικά «πίσι» με σάλτσα σαφράν: τραγανή η πετσούλα του ψαριού­, ζουμερή η σάρκα του, ανάλαφρα­ και άψογα βρασμένα τα τοσκανέζικα ζυμαρικά που τα φτιάχνει ο σεφ στην κουζίνα του, φίνα η μπισκ, έδενε αρωματικά το σύνολο.

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Από τις πίτσες επιλέξαμε μια απλή πρόταση με ντομάτα, προσούτο­, μοτσαρέλα, φρέσκια ρόκα και φλέικ παρμεζάνας είχε τραγανή ζύμη και όση γαρνιτούρα έπρεπε και ήταν ελαφριά και νόστιμη. Στα επιδόρπια, τέλος, δύο κομψά γλυκά, η κρέμα καταλάν και η πανακότα με σαφράν, έκλεισαν σωστά το γεύμα. Η wine list υπηρετεί το μενού με 30 επιλεγμένες ετικέτες κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και κάποια ιταλικά κρασιά.

25ης Μαρτίου και Ομήρου 1, Χαλάνδρι, 2106851200

Περισσότερες πληροφορίες

Gratella (La)

25ης Mαρτίου 21 & Ομήρου, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.