Πήγαμε στο «Napolitivo» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Ξυλόφουρνοι made in Napoli, Ιταλοί pizzaioli και κοκτέιλ «μαγειρεύουν» μια casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα.

Πήγαμε στο «Napolitivo» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Ξυλόφουρνοι made in Napoli, Ιταλοί pizzaioli και κοκτέιλ «μαγειρεύουν» μια casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Πήγαμε στο «Napolitivo» στη Μαρίνα Φλοίσβου - εικόνα 1

Η κίνηση είναι έξυπνη και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει. Το νέο all-day restaurant δείχνει να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του μεγάλου αδερφού («TGI Fridays»), επιλέγει όμως ως αντικείμενο την ιταλική κουζίνα, με αιχμή του δόρατος την πίτσα. Ιταλοί pizzaioli θα διδάξουν τους Έλληνες που θα πάρουν τη σκυτάλη και θα σηκώσουν το βάρος της γευστικής απόλαυσης των πελατών, ενώ σημαντικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια (και στην ποιότητα της πίτσας) είναι οι χειροποίητοι, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ξυλόφουρνοι made in Napoli, κατασκευασμένοι με τούβλα από τον Βεζούβιο, που ψήνουν στην ιδανική θερμοκρασία των 450-480ºC.

Ο χώρος είναι ανάλαφρος με ανοιχτή κουζίνα και νότες Ιταλίας δοσμένες με σύγχρονο στιλ. Φυσικά υπάρχει και άνετος εξωτερικός χώρος, ιδανικός για τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες. Η συλλογή από πίτσες (δεκατέσσερις τον αριθμό) έχει ενδιαφέρον τόσο στις απλές εκδοχές (πολύ καλή Margherita) όσο και στις πιο σύνθετες ή πρωτότυπες όπως η Martina Franca με φρέσκια μοτσαρέλα, πανσέτα και παρμεζάνα. Ένα ακόμα ναπολιτάνικο χαρακτηριστικό είναι ότι η πίτσα έρχεται άκοπη στο τραπέζι και ο πελάτης μπορεί να την κόψει όπως τον βολεύει ή να τη διπλώσει και να τη δοκιμάσει σαν σάντουιτς. Δεν λείπουν φυσικά τα ορεκτικά (καλό carpaccio bresaola) και οι σαλάτες, ενώ στα ζυμαρικά υπάρχουν τρεις εκδοχές μαγειρεμένες στο φούρνο. Καινοτομία αποτελεί, επίσης, η ύπαρξη μιας λίστας κοκτέιλ έξυπνα μελετημένων ώστε να δένουν με τα πιάτα, αλλά κυρίως με την πίτσα. Κάντε μια βόλτα για μια πρώτη δοκιμή. Νομίζω ότι είναι μια καλή πρόταση για casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2025

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.