Πήγαμε στο «Napolitivo» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Ξυλόφουρνοι made in Napoli, Ιταλοί pizzaioli και κοκτέιλ «μαγειρεύουν» μια casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα.

Πήγαμε στο «Napolitivo» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Ξυλόφουρνοι made in Napoli, Ιταλοί pizzaioli και κοκτέιλ «μαγειρεύουν» μια casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Πήγαμε στο «Napolitivo» στη Μαρίνα Φλοίσβου - εικόνα 1

Η κίνηση είναι έξυπνη και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει. Το νέο all-day restaurant δείχνει να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του μεγάλου αδερφού («TGI Fridays»), επιλέγει όμως ως αντικείμενο την ιταλική κουζίνα, με αιχμή του δόρατος την πίτσα. Ιταλοί pizzaioli θα διδάξουν τους Έλληνες που θα πάρουν τη σκυτάλη και θα σηκώσουν το βάρος της γευστικής απόλαυσης των πελατών, ενώ σημαντικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια (και στην ποιότητα της πίτσας) είναι οι χειροποίητοι, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ξυλόφουρνοι made in Napoli, κατασκευασμένοι με τούβλα από τον Βεζούβιο, που ψήνουν στην ιδανική θερμοκρασία των 450-480ºC.

Ο χώρος είναι ανάλαφρος με ανοιχτή κουζίνα και νότες Ιταλίας δοσμένες με σύγχρονο στιλ. Φυσικά υπάρχει και άνετος εξωτερικός χώρος, ιδανικός για τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες. Η συλλογή από πίτσες (δεκατέσσερις τον αριθμό) έχει ενδιαφέρον τόσο στις απλές εκδοχές (πολύ καλή Margherita) όσο και στις πιο σύνθετες ή πρωτότυπες όπως η Martina Franca με φρέσκια μοτσαρέλα, πανσέτα και παρμεζάνα. Ένα ακόμα ναπολιτάνικο χαρακτηριστικό είναι ότι η πίτσα έρχεται άκοπη στο τραπέζι και ο πελάτης μπορεί να την κόψει όπως τον βολεύει ή να τη διπλώσει και να τη δοκιμάσει σαν σάντουιτς. Δεν λείπουν φυσικά τα ορεκτικά (καλό carpaccio bresaola) και οι σαλάτες, ενώ στα ζυμαρικά υπάρχουν τρεις εκδοχές μαγειρεμένες στο φούρνο. Καινοτομία αποτελεί, επίσης, η ύπαρξη μιας λίστας κοκτέιλ έξυπνα μελετημένων ώστε να δένουν με τα πιάτα, αλλά κυρίως με την πίτσα. Κάντε μια βόλτα για μια πρώτη δοκιμή. Νομίζω ότι είναι μια καλή πρόταση για casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.