
Ξυλόφουρνοι made in Napoli, Ιταλοί pizzaioli και κοκτέιλ «μαγειρεύουν» μια casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Η κίνηση είναι έξυπνη και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει. Το νέο all-day restaurant δείχνει να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του μεγάλου αδερφού («TGI Fridays»), επιλέγει όμως ως αντικείμενο την ιταλική κουζίνα, με αιχμή του δόρατος την πίτσα. Ιταλοί pizzaioli θα διδάξουν τους Έλληνες που θα πάρουν τη σκυτάλη και θα σηκώσουν το βάρος της γευστικής απόλαυσης των πελατών, ενώ σημαντικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια (και στην ποιότητα της πίτσας) είναι οι χειροποίητοι, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ξυλόφουρνοι made in Napoli, κατασκευασμένοι με τούβλα από τον Βεζούβιο, που ψήνουν στην ιδανική θερμοκρασία των 450-480ºC.
Ο χώρος είναι ανάλαφρος με ανοιχτή κουζίνα και νότες Ιταλίας δοσμένες με σύγχρονο στιλ. Φυσικά υπάρχει και άνετος εξωτερικός χώρος, ιδανικός για τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες. Η συλλογή από πίτσες (δεκατέσσερις τον αριθμό) έχει ενδιαφέρον τόσο στις απλές εκδοχές (πολύ καλή Margherita) όσο και στις πιο σύνθετες ή πρωτότυπες όπως η Martina Franca με φρέσκια μοτσαρέλα, πανσέτα και παρμεζάνα. Ένα ακόμα ναπολιτάνικο χαρακτηριστικό είναι ότι η πίτσα έρχεται άκοπη στο τραπέζι και ο πελάτης μπορεί να την κόψει όπως τον βολεύει ή να τη διπλώσει και να τη δοκιμάσει σαν σάντουιτς. Δεν λείπουν φυσικά τα ορεκτικά (καλό carpaccio bresaola) και οι σαλάτες, ενώ στα ζυμαρικά υπάρχουν τρεις εκδοχές μαγειρεμένες στο φούρνο. Καινοτομία αποτελεί, επίσης, η ύπαρξη μιας λίστας κοκτέιλ έξυπνα μελετημένων ώστε να δένουν με τα πιάτα, αλλά κυρίως με την πίτσα. Κάντε μια βόλτα για μια πρώτη δοκιμή. Νομίζω ότι είναι μια καλή πρόταση για casual έξοδο δίπλα στη θάλασσα.