Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016: Το πιο δημοφιλές γευστικό happening!

Tο γαστρονομικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς έκανε να σπάσουν τα τηλέφωνα των βραβευμένων εστιατορίων της Αθήνας και –για πρώτη φορά– της επαρχίας. Στα τραπέζια τους, το πρώτο διήμερο συναντήσαμε λάτρεις της γαστρονομίας με διαφορετικά προφίλ, μιλήσαμε με σεφ, μαζέψαμε εντυπώσεις και αναμεταδίδουμε.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016: Το πιο δημοφιλές γευστικό happening!

Tο γαστρονομικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς έκανε να σπάσουν τα τηλέφωνα των βραβευμένων εστιατορίων της Αθήνας και –για πρώτη φορά– της επαρχίας. Στα τραπέζια τους, το πρώτο διήμερο συναντήσαμε λάτρεις της γαστρονομίας με διαφορετικά προφίλ, μιλήσαμε με σεφ, μαζέψαμε εντυπώσεις και αναμεταδίδουμε.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016: Το πιο δημοφιλές γευστικό happening! - εικόνα 1
Οι κουζίνες των βραβευμένων εστιατορίων όλης της χώρας σε δημιουργικό αναβρασμό για να ικανοποιήσουν το ανήσυχο γκουρμέ κοινό του «α» που τιμά μαζικά το θεσμό

Παρέες τριαντάρηδων και σαραντάρηδων, ζευγάρια, νεαροί στα πρώτα τους γκουρμέ βήματα με τους… γονείς τους και, γενικώς «ανήσυχοι» foodies με τα κινητά σε ετοιμότητα για να ποστάρουν φωτογραφίες στα social media… Στις φετινές Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας που συνεχίζονται ως και την 1η Ιουνίου, αντικρίσαμε και πάλι, όπως κάθε χρονιά, ένα χαρούμενο και ορεξάτο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, crowd, που έσπευσε να κλείσει τραπέζι στα διακεκριμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια της πόλης ώστε να ανακαλύψει τις συναρπαστικές σπεσιαλιτέ τους στο 50% της τιμής. Αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι τα τηλεφωνικά κέντρα… μπλοκάρουν όταν ξεκινούν οι κρατήσεις, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε σε τέσσερις εβδομάδες τη διάρκεια αυτής της ενέργειας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και στην οποία για πρώτη φορά συμμετέχουν εστιατόρια εκτός Αθηνών.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016: Το πιο δημοφιλές γευστικό happening! - εικόνα 2
Κεφάτος με τις νεανικές παρέες που γεμίζουν το «Abovo» ο Μιχάλης Νουρλόγλου

Σ’ ένα τραπέζι της μινιμαλιστικής μαύρης σάλας του «Abovo», η Κατερίνα και η Ελευθερία έχουν μόλις απολαύσει το μοσχαρίσιο ταρτάρ με παγωτό μουστάρδα. «Τις κυνηγάω με το τουφέκι τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, γιατί είναι η μοναδική μου ευκαιρία να δοκιμάσω πολύ καλή κουζίνα σε προσιτές τιμές», μου λέει η Ελευθερία, η οποία έχει κλείσει τραπέζι σε άλλα δύο εστιατόρια και σκέφτεται να προσθέσει ένα ή δύο ακόμη χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια του event, προσπαθώντας μάλιστα να πείσει την Κατερίνα, πρωτάρα στο χάπενινγκ, να την ακολουθήσει και σε αυτά. Τις αφήνω να δοκιμάσουν το ορτύκι με fregola sarda, αχλάδι σε κόκκινο κρασί και γκοργκοντζόλα, που μόλις έχει σερβιριστεί και το έχει παρουσιάσει ο ίδιος ο Μιχάλης Νουρλόγλου στις δύο φίλες. Ο βραβευμένος σεφ μού αναφέρει ότι «όλες τις χρονιές υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους foodies της Αθήνας».

Αυτή την κινητοποίηση όσων παρακολουθούν τη δουλειά των βραβευμένων Ελλήνων σεφ επιβεβαιώνει και ο Ευριπίδης Αποστολίδης, διευθυντής της «Σπονδής», στην οποία έχει γίνει sold out τις Τρίτες και Τετάρτες του event, ενώ προσφέρει το μενού με την έκπτωση 50% και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη: «Εκτός από τα καινούργια πρόσωπα που βλέπουμε στη σάλα, είναι αρκετοί που έχουν έρθει και τις προηγούμενες χρονιές, και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να επιστρέψουν σε μια γαστρονομική πρόταση που εκτιμούν». Νέους και βετεράνους εξερευνητές της βραβευμένης γαστρονομίας συναντήσαμε σε όλα τα εστιατόρια που επισκεφτήκαμε.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016: Το πιο δημοφιλές γευστικό happening! - εικόνα 3
«F+W by Olivier Campanha»: ο Ολιβιέ Καμπανά επιβλέπει ότι όλα δουλεύουν ρολόι στον όμορφο κήπο του Κολωνακίου

Στο «F+W by Olivier Campanha», η κουβέντα ανάβει μεταξύ της Βασιλικής, του Μάκη, της Όλγας και του Χρήστου για το ποια εστιατόρια να επισκεφτεί η 30-something παρέα τις επόμενες μέρες. Η Βασιλική, αφού παρατηρεί ότι ξεκίνησαν το γευστικό σαφάρι απ’ αυτό το εστιατόριο γιατί το ντελικάτο μενού του συνδυάζεται χωρίς επιβάρυνση στην τιμή με τέσσερα ποτήρια κρασί, λέει χαρακτηριστικά ότι οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας είναι μια «μοναδική πρωτοβουλία», που τη βοηθάει να συμπληρώσει το παζλ της εστιατορικής σκηνής της Αθήνας, την οποία παρακολουθεί συστηματικά. Όπως άλλωστε σημειώνει και ο Ολιβιέ Καμπανά, μ’ αυτή την ενέργεια, «δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να δει μια πιο γαστρονομική όψη της κουζίνας, να ανακαλύψει κάτι καινούργιο και να εξελίξει το προσωπικό του γούστο».

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016: Το πιο δημοφιλές γευστικό happening! - εικόνα 4
Ο ατμοσφαιρικός κήπος στο «Αθήρι» γέμισε με ένα χαρούμενο γκουρμέ κοινό

Μια άλλη κεφάτη, γυναικεία παρέα περιμένει το επιδόρπιο στο «Αθήρι», όπου το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει για κρατήσεις. Η Αγγελική και η Λένα είναι χαρούμενες που φέτος οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας διαρκούν περισσότερο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κλείσουν τραπέζι σε τρία εστιατόρια. «Αυτό το event μάς επιτρέπει να επισκεφτούμε εστιατόρια που είναι εκτός του μπάτζετ μας, αλλά και να επαναλάβουμε την επίσκεψή μας σε εστιατόρια, όπως το «Αθήρι», που έτσι κι αλλιώς προτιμάμε τακτικά επειδή είναι οικονομικότερα». Αφήνοντάς τες να κλείσουν το δείπνο τους με τη μους σοκολάτα-πραλίνα σε μπισκότο σοκολάτας με σάλτσα φράουλας, που τις κάνει να αναφωνούν «Γιάμιιι!», μιλάμε με τον Αλέξανδρο Καρδάση που αναγνωρίζει ότι «το “α” έχει κάνει έργο στην ανάδειξη της γαστρονομίας κι ο κόσμος το γνωρίζει και το εμπιστεύεται», ενώ θεωρεί ότι οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί «οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά η διάθεση υπάρχει».

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2016: Το πιο δημοφιλές γευστικό happening! - εικόνα 5
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εξηγεί αυτοπροσώπως στους γκουρμέ αναγνώστες του «α» τα προχώ καναπέ του που σερβίρονται σε μια όμορφη θήκη

Την επιθυμία του κοινού να εξερευνήσει τη γαστρονομική δημιουργικότητα σε προσιτή τιμή επιβεβαιώνουν και δύο ακόμη σεφ. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης του «CTC», που προσέθεσε στο event την Πέμπτη και την Παρασκευή μέχρι και τις 3/6, χαρακτηρίζει τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας «πραγματικό χάπενινγκ με μεγάλο κέφι από τον κόσμο» και σημειώνει ότι «είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να παρακινήσεις τον κόσμο να δοκιμάσει κάτι που δεν θα δοκίμαζε στην καθημερινότητά του». Αλλά και ο Άνταμ Κοντοβάς του «Βασίλαινα», που είναι φουλ για τις ημέρες του event μέχρι το τέλος του μήνα, παρατηρεί ότι «και εμείς οι σεφ θέλουμε να δοκιμάσει ο κόσμος τι κάνουμε», ενώ τονίζει ότι «πρέπει να γίνονται περισσότερες τέτοιου τύπου ενέργειες».

Δείτε αναλυτικά τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων που συμμετέχουν στο event εδώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ: Κλείστε τραπέζι στο/α εστιατόριο/α της επιλογής σας ενημερώνοντας στο τηλέφωνο ότι θέλετε να δοκιμάσετε το ειδικό μενού του περιοδικού «αθηνόραμα». Για να ισχύσουν οι κρατήσεις που θα γίνουν, θα πρέπει να προπληρώσετε το ποσό που αντιστοιχεί στα άτομα του τραπεζιού σας είτε με χρέωση σε οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Πληρώνοντας με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

Τα ειδικά μενού ισχύουν για τις 17-18/5, 24-25/5 και 31/5-1/6, εκτός από κάποιες διαφοροποιήσεις σε εστιατόρια που ανοίγουν αργότερα. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του event σε αυτά αναγράφονται στο κείμενό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
26/09/2022

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.