TGI Fridays: Τhe… casual suspects

Από τα κορυφαία casual εστιατόρια του είδους τους, φιλικά, σταθερά νόστιμα, φροντίζουν να ανανεώνουν το προφίλ τους με νέες ιδέες και προτάσεις.

TGI Fridays: Τhe… casual suspects

Από τα κορυφαία casual εστιατόρια του είδους τους, φιλικά, σταθερά νόστιμα, φροντίζουν να ανανεώνουν το προφίλ τους με νέες ιδέες και προτάσεις.

TGI Fridays: Τhe… casual suspects - εικόνα 1

Το πιο επιτυχημένο δείγμα casual restaurant στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία σε παγκόσμια κλίμακα, τα «TGI Fridays», με χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα που ευνοεί τη μείξη διαφορετικών ηλικιών και στιλ, προτείνουν σε όλα τους τα καταστήματα ένα ενδιαφέρον μενού, πολυσυλλεκτικό και σύγχρονο γευστικά. Η τελευταία μου επίσκεψη στο Κολωνάκι επιβεβαίωσε την ενδιαφέρουσα και value for money γευστική πρόταση, ενώ δεν λείπουν και τα νέα concepts που ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας.

Ο χώρος είναι ακριβώς όπως ταιριάζει σε ένα casual εστιατόριο, άνετος, πολυσυλλεκτικός (από πιτσιρικαρία μέχρι και τα πρώτα …ήντα) και χαρούμενα θορυβώδης. Σε κάνει να αισθάνεσαι ευχάριστα και σε «κρατάει». Η γευστική πρόταση, με έντονο το διεθνές πρόσημο και με σαφείς αναφορές στην αμερικάνικη ήπειρο, δίνει σαφές προβάδισμα στο κρέας (burgers και grill) και συμπληρώνεται από λατινοαμερικάνικου στιλ σαλάτες και ορεκτικά.

Δοκίμασα αρκετά πιάτα και το συμπέρασμα είναι ότι το δυνατό (πέραν πάσης αμφισβήτησης) σημείο της κουζίνας είναι οι πολύ σωστά ντρεσαρισμένες σύνθετες σαλάτες, τα burgers και φυσικά τα steaks. Αξιοσημείωτα ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση που περιλαμβάνει 15 signature κοκτέιλ, τα οποία σε καμία περίπτωση (δοκίμασα αρκετά) δεν προδίδουν το χώρο. Για όσους θέλουν να χαλαρώσουν για λίγο, να μπουν σε πολύχρωμο ρυθμό και να αποφύγουν την πεπατημένη της ταβέρνας, το «TGI Fridays» κάνει μια πρόταση εξόδου γευστική, με ενδιαφέρον και σε τιμές που συμφέρουν.

Και μια που καλύψαμε τα «κλασικά», έχετε υπόψη σας ότι αυτό τον καιρό τρέχουν μια σειρά από «happy» ιδέες: τις Δευτέρες οι φοιτητές έχουν έκπτωση 20%, τις Τρίτες θα δοκιμάσετε Limited Edition Burgers, τις Τετάρτες όλα τα κρασιά του καταλόγου προσφέρονται σε μισή τιμή, τις Πέμπτες θα πιείτε ελληνικές και ξένες μπίρες με € 3, τις Παρασκευές Margaritas με € 5 και τις Κυριακές κοκτέιλ με € 5.

MUST TASTE

TGI Fridays: Τhe… casual suspects - εικόνα 2

Ultimate zombie
Φτιάχνεται με ρούμι Havana Club, Apricot Brandy, σιρόπι και χυμό ανανά, χυμό πορτοκαλιού, lime bitters, πουρέ μάνγκο. Σύνθετο γευστικά και αρωματικά, με το Apricot Brandy να αρωματίζει το σύνολο και να δένει αρμονικά με τον ανανά. Τα bitters προσθέτουν γευστική ένταση.

TGI Fridays: Τhe… casual suspects - εικόνα 3

Chicken steps: λωρίδες κοτόπουλου ψητές με sauce Jack Daniels και σουσάμι
Τρυφερό κοτόπουλο με ζουμερό εσωτερικό. Η σος δίνει γλυκοκαυτερές νότες και μαζί με το σουσάμι κάνει ενδιαφέρον το σύνολο.

TGI Fridays: Τhe… casual suspects - εικόνα 4

Jack Daniels NY Strip Steak
Τρυφερό steak από Angus beef με πολύ προσεγμένο ψήσιμο. Πληθωρικός πουρές με τονισμένη γεύση και καλή υφή.

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Κολοκοτρώνη 35, Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Λεωφ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Νεοφύτου Βάμβα 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

TGI Fridays

Λαζαράκη 43, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.