Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά!

Η ονειρεμένη αυλή με την ανθισμένη πορτοκαλιά και τα φαναράκια βάζει ψηλά στην ατζέντα μας το δημοφιλές οικογενειακό στέκι του Χαλανδρίου, για γεύσεις μαμαδίστικες, απλές και νόστιμες.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά!

Η ονειρεμένη αυλή με την ανθισμένη πορτοκαλιά και τα φαναράκια βάζει ψηλά στην ατζέντα μας το δημοφιλές οικογενειακό στέκι του Χαλανδρίου, για γεύσεις μαμαδίστικες, απλές και νόστιμες.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά! - εικόνα 1

Μια μονοκατοικία στην οδό Διονύσου έχει μετατραπεί σ’ ένα οικείο μεζεδοπωλείο, με πολύ όμορφες γωνιές, που προκαλούν την κρυμμένη παιδικότητά μας. Μαυροπίνακες, μπαλόνια, χαρταετοί, παιδικές ζωγραφιές, καραβάκια διακοσμούν τους λευκούς τοίχους και ταιριάζουν γάντι με το feeling που σου δημιουργεί η «Μπεμπέκα». Η φιλοξενία και το παρεΐστικο κλίμα διαχέονται μέχρι την αυλή. Και τι αυλή! Με τα άσπρα τραπεζάκια, τα πολύχρωμα λουλούδια, την ανθισμένη πορτοκαλιά και τα φαναράκια, είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να επισκεφτείς το μαγαζί.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά! - εικόνα 2

Η κυρία Δέσποινα είναι η μαγείρισσα –από εκείνες της παλιάς κοπής– και μητέρα της ιδιοκτήτριας Γεωργίας. Βλέπετε η «Μπεμπέκα» είναι οικογενειακή υπόθεση. Το όνομα προέρχεται από την αιωνόβια θεία της Δέσποινας, που ακόμα τη φωνάζουν Μπεμπέκα. Μάνα και κόρη έχουν δυνατούς δεσμούς με το φαγητό, καθώς έχουν μεγαλώσει σε ένα σπίτι καθημερινά ανοιχτό σε φίλους και με πυρετώδεις προετοιμασίες στην κουζίνα ώστε να βγαίνει πάντα παραπάνω από ένα πιάτο στον καθένα. Η «Μπεμπέκα» φαίνεται να είναι συνέχεια της καθημερινότητάς τους, ένα place to be για φίλους με μεζεδάκια, εμπνευσμένα άλλοτε από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος (τιμώντας τις ρίζες τους) και άλλοτε από φυλαγμένες συνταγές της οικογένειας. Όλα τα υλικά τους ή, καλύτερα, σχεδόν όλα, γιατί εξαιρούνται τα κρεμμύδια και το κατσικίσιο τυρί, που είναι γαλλικά, προέρχονται από τον τόπο μας και διαλέγονται πολύ προσεκτικά.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά! - εικόνα 3

Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα ότι σου φέρνουν το μενού σε μια κόλλα χαρτί και πρέπει να σημειώσεις μόνος σου την παραγγελία. Πέρα από το χάζι, είναι και χρηστικό, γιατί συχνά πυκνά η κυρία Δέσποινα προσθέτει εμβόλιμα ή βγάζει κάποια πιάτα. Ένα από τα σταθερά, και μπεστ σέλερ, είναι τα λεπτοκομμένα τηγανητά κολοκυθάκια. Η κυρία Δέσποινα μας λέει ότι η συνταγή την πρώτη φορά προέκυψε κατά λάθος – τα είχε ξεχάσει με το αλεύρι από την προηγούμενη μέρα, αλλά μόλις τα δοκίμασαν όλοι ξετρελάθηκαν.

Πράγματι είναι τραγανά και πολύ νόστιμα. Γενικά ο κατάλογος έχει αρκετές επιλογές και καλύπτει όλα τα γούστα, αφού φλερτάρει και με το κρέας και με τα θαλασσινά. Από αυτά που δοκιμάσαμε, ξεχωρίσαμε τη γαριδομακαρονάδα – τόσο τα μακαρόνια όσο και οι γαρίδες ήταν καλομαγειρεμένα και η σάλτσα πολύ καλή. Επίσης δυνατό πιάτο είναι η ποικιλία με τα κρεατικά: το μπιφτέκι και το κοτόπουλο ζουμερά και το χοιρινό ψημένο σωστά. Αξίζει να δοκιμάσετε ακόμη το κριθαρότο, τις πατάτες με το τηγανητό αβγό και την τρούφα, το ζακυνθινό κόκορα με τις μακαρούνες και την ονειρεμένη πορτοκαλόπιτα.

Διονύσου 16, Χαλάνδρι, 2106854880.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.