Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά!

Η ονειρεμένη αυλή με την ανθισμένη πορτοκαλιά και τα φαναράκια βάζει ψηλά στην ατζέντα μας το δημοφιλές οικογενειακό στέκι του Χαλανδρίου, για γεύσεις μαμαδίστικες, απλές και νόστιμες.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά!

Η ονειρεμένη αυλή με την ανθισμένη πορτοκαλιά και τα φαναράκια βάζει ψηλά στην ατζέντα μας το δημοφιλές οικογενειακό στέκι του Χαλανδρίου, για γεύσεις μαμαδίστικες, απλές και νόστιμες.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά! - εικόνα 1

Μια μονοκατοικία στην οδό Διονύσου έχει μετατραπεί σ’ ένα οικείο μεζεδοπωλείο, με πολύ όμορφες γωνιές, που προκαλούν την κρυμμένη παιδικότητά μας. Μαυροπίνακες, μπαλόνια, χαρταετοί, παιδικές ζωγραφιές, καραβάκια διακοσμούν τους λευκούς τοίχους και ταιριάζουν γάντι με το feeling που σου δημιουργεί η «Μπεμπέκα». Η φιλοξενία και το παρεΐστικο κλίμα διαχέονται μέχρι την αυλή. Και τι αυλή! Με τα άσπρα τραπεζάκια, τα πολύχρωμα λουλούδια, την ανθισμένη πορτοκαλιά και τα φαναράκια, είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να επισκεφτείς το μαγαζί.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά! - εικόνα 2

Η κυρία Δέσποινα είναι η μαγείρισσα –από εκείνες της παλιάς κοπής– και μητέρα της ιδιοκτήτριας Γεωργίας. Βλέπετε η «Μπεμπέκα» είναι οικογενειακή υπόθεση. Το όνομα προέρχεται από την αιωνόβια θεία της Δέσποινας, που ακόμα τη φωνάζουν Μπεμπέκα. Μάνα και κόρη έχουν δυνατούς δεσμούς με το φαγητό, καθώς έχουν μεγαλώσει σε ένα σπίτι καθημερινά ανοιχτό σε φίλους και με πυρετώδεις προετοιμασίες στην κουζίνα ώστε να βγαίνει πάντα παραπάνω από ένα πιάτο στον καθένα. Η «Μπεμπέκα» φαίνεται να είναι συνέχεια της καθημερινότητάς τους, ένα place to be για φίλους με μεζεδάκια, εμπνευσμένα άλλοτε από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος (τιμώντας τις ρίζες τους) και άλλοτε από φυλαγμένες συνταγές της οικογένειας. Όλα τα υλικά τους ή, καλύτερα, σχεδόν όλα, γιατί εξαιρούνται τα κρεμμύδια και το κατσικίσιο τυρί, που είναι γαλλικά, προέρχονται από τον τόπο μας και διαλέγονται πολύ προσεκτικά.

Μια «Μπεμπέκα»… μεγαλώνει γευστικά! - εικόνα 3

Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα ότι σου φέρνουν το μενού σε μια κόλλα χαρτί και πρέπει να σημειώσεις μόνος σου την παραγγελία. Πέρα από το χάζι, είναι και χρηστικό, γιατί συχνά πυκνά η κυρία Δέσποινα προσθέτει εμβόλιμα ή βγάζει κάποια πιάτα. Ένα από τα σταθερά, και μπεστ σέλερ, είναι τα λεπτοκομμένα τηγανητά κολοκυθάκια. Η κυρία Δέσποινα μας λέει ότι η συνταγή την πρώτη φορά προέκυψε κατά λάθος – τα είχε ξεχάσει με το αλεύρι από την προηγούμενη μέρα, αλλά μόλις τα δοκίμασαν όλοι ξετρελάθηκαν.

Πράγματι είναι τραγανά και πολύ νόστιμα. Γενικά ο κατάλογος έχει αρκετές επιλογές και καλύπτει όλα τα γούστα, αφού φλερτάρει και με το κρέας και με τα θαλασσινά. Από αυτά που δοκιμάσαμε, ξεχωρίσαμε τη γαριδομακαρονάδα – τόσο τα μακαρόνια όσο και οι γαρίδες ήταν καλομαγειρεμένα και η σάλτσα πολύ καλή. Επίσης δυνατό πιάτο είναι η ποικιλία με τα κρεατικά: το μπιφτέκι και το κοτόπουλο ζουμερά και το χοιρινό ψημένο σωστά. Αξίζει να δοκιμάσετε ακόμη το κριθαρότο, τις πατάτες με το τηγανητό αβγό και την τρούφα, το ζακυνθινό κόκορα με τις μακαρούνες και την ονειρεμένη πορτοκαλόπιτα.

Διονύσου 16, Χαλάνδρι, 2106854880.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.