Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία

Το ντοκιμαντέρ «Στον κόσμο του Έστον» που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 28/3, παρακολουθεί την απαιτητικότατη μετακόμιση του τριάστερου εστιατορίου «The Fat Duck».

Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία

Η μετακόμιση ενός γνωστού εστιατορίου που έχει το κοινό του είναι μια τολμηρή επιχειρηματική απόφαση-πρόκληση. Η μετακόμιση ωστόσο ενός τριάστερου και παγκοσμίως φημισμένου εστιατορίου σε άλλη ήπειρο είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που αξίζει το δικό της ντοκιμαντέρ! Το ντοκιμαντέρ «Στον κόσμο του Έστον», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 28/3 στην ΕΡΤ2, ακολουθεί το «The Fat Duck» του Heston Blumenthal στο «αποδημητικό» του ταξίδι από το βρετανικό χωριό Bray στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Crown Melbourne στην Αυστραλία.

Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία - εικόνα 1

Το «The Fat Duck» είναι το εστιατόριο πάνω στο οποίο ο Blumenthal έχτισε τη φήμη του ως celebrity chef – ένα αγροτόσπιτο του 16ου αιώνα που στεγάζει το όραμά του για μια πολυαισθητηριακή γαστρονομική εμπειρία και από το 2004 βραβεύεται σταθερά με τρία αστέρια Michelin. Στις αρχές του 2015, όσο θα ανακαινιζόταν αυτός ο χώρος, το «The Fat Duck» μεταφέρθηκε για έξι μήνες στο θέρετρο της Μελβούρνης. Αυτή ήταν μια γιγαντιαία επιχείρηση που σχεδιαζόταν χρόνια, καθώς η μετακόμιση περιελάμβανε από το προσωπικό και τις πανάκριβες συσκευές μαγειρικής μέχρι τα μαχαιροπήρουνα! Μόνο έτσι άλλωστε θα μπορούσε ο τελειομανής σεφ να προσφέρει μια άψογη εξάωρη εμπειρία 14 πιάτων στους Αυστραλούς που τον περίμεναν σαν θεό – γύρω στους 270.000 έκαναν αίτηση στην online κλήρωση κράτησης, για να επιλεγούν τυχαία 14.000.

Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία - εικόνα 2
Το Sound of the Sea είναι μία από τις πιο προβεβλημένες signature δημιουργίες του Heston Blumenthal

Το ντοκιμαντέρ «Στον κόσμο του Έστον», έχοντας αποκλειστική πρόσβαση στα παρασκήνια αυτής της απαιτητικής μετακόμισης, συλλαμβάνει με το φακό απίθανες σκηνές: ο head chef Jonny Lake προσπαθεί να επινοήσει ένα τρόπο για να μεταφέρει 64.000 σαλιγκάρια που απαιτούνται για το εμβληματικό πιάτο Snail Porridge, ένας Πολωνός σεφ της ομάδας πρέπει να περάσει τεστ αγγλικών για να εξασφαλίσει την άδεια παραμονής, ενώ όσο οι Αυστραλοί απολαμβάνουν τα signature dishes Sound of the Sea (αυτό με τα θαλασσινά, το οποίο συνοδεύεται από ένα iPod που παίζει θαλασσινούς ήχους) και Mad Hatter’s Tea Party, η ομάδα του Blumenthal σχεδιάζει την επιστροφή στην Αγγλία και ένα νέο συναρπαστικό μενού.

To ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων «Στον κόσμο του Έστον» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 28/3 στην ΕΡΤ2. Θα μεταδίδεται στις 10:00 και θα επαναλαμβάνεται στις 19:00 την ίδια μέρα. Δείτε την εισαγωγή του:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
01/12/2022

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής που τίμησε τη γαστρονομική εξέλιξη της Μεγαλονήσου

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη 23/11, από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.