Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία

Το ντοκιμαντέρ «Στον κόσμο του Έστον» που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 28/3, παρακολουθεί την απαιτητικότατη μετακόμιση του τριάστερου εστιατορίου «The Fat Duck».

Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία

Η μετακόμιση ενός γνωστού εστιατορίου που έχει το κοινό του είναι μια τολμηρή επιχειρηματική απόφαση-πρόκληση. Η μετακόμιση ωστόσο ενός τριάστερου και παγκοσμίως φημισμένου εστιατορίου σε άλλη ήπειρο είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που αξίζει το δικό της ντοκιμαντέρ! Το ντοκιμαντέρ «Στον κόσμο του Έστον», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 28/3 στην ΕΡΤ2, ακολουθεί το «The Fat Duck» του Heston Blumenthal στο «αποδημητικό» του ταξίδι από το βρετανικό χωριό Bray στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Crown Melbourne στην Αυστραλία.

Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία - εικόνα 1

Το «The Fat Duck» είναι το εστιατόριο πάνω στο οποίο ο Blumenthal έχτισε τη φήμη του ως celebrity chef – ένα αγροτόσπιτο του 16ου αιώνα που στεγάζει το όραμά του για μια πολυαισθητηριακή γαστρονομική εμπειρία και από το 2004 βραβεύεται σταθερά με τρία αστέρια Michelin. Στις αρχές του 2015, όσο θα ανακαινιζόταν αυτός ο χώρος, το «The Fat Duck» μεταφέρθηκε για έξι μήνες στο θέρετρο της Μελβούρνης. Αυτή ήταν μια γιγαντιαία επιχείρηση που σχεδιαζόταν χρόνια, καθώς η μετακόμιση περιελάμβανε από το προσωπικό και τις πανάκριβες συσκευές μαγειρικής μέχρι τα μαχαιροπήρουνα! Μόνο έτσι άλλωστε θα μπορούσε ο τελειομανής σεφ να προσφέρει μια άψογη εξάωρη εμπειρία 14 πιάτων στους Αυστραλούς που τον περίμεναν σαν θεό – γύρω στους 270.000 έκαναν αίτηση στην online κλήρωση κράτησης, για να επιλεγούν τυχαία 14.000.

Μια… «χοντρή πάπια» αποδημεί στην Αυστραλία - εικόνα 2
Το Sound of the Sea είναι μία από τις πιο προβεβλημένες signature δημιουργίες του Heston Blumenthal

Το ντοκιμαντέρ «Στον κόσμο του Έστον», έχοντας αποκλειστική πρόσβαση στα παρασκήνια αυτής της απαιτητικής μετακόμισης, συλλαμβάνει με το φακό απίθανες σκηνές: ο head chef Jonny Lake προσπαθεί να επινοήσει ένα τρόπο για να μεταφέρει 64.000 σαλιγκάρια που απαιτούνται για το εμβληματικό πιάτο Snail Porridge, ένας Πολωνός σεφ της ομάδας πρέπει να περάσει τεστ αγγλικών για να εξασφαλίσει την άδεια παραμονής, ενώ όσο οι Αυστραλοί απολαμβάνουν τα signature dishes Sound of the Sea (αυτό με τα θαλασσινά, το οποίο συνοδεύεται από ένα iPod που παίζει θαλασσινούς ήχους) και Mad Hatter’s Tea Party, η ομάδα του Blumenthal σχεδιάζει την επιστροφή στην Αγγλία και ένα νέο συναρπαστικό μενού.

To ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων «Στον κόσμο του Έστον» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 28/3 στην ΕΡΤ2. Θα μεταδίδεται στις 10:00 και θα επαναλαμβάνεται στις 19:00 την ίδια μέρα. Δείτε την εισαγωγή του:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.