«Οψάριον»: 18 εικαστικοί στο «Varoulko»

Το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου εγκαινίασε στο Art Deck του, σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, μια ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα το βυθό και τα ψάρια.

«Οψάριον»: 18 εικαστικοί στο «Varoulko»

Το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου εγκαινίασε στο Art Deck του, σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, μια έκθεση με θέμα το βυθό και τα ψάρια.

«Οψάριον»: 18 εικαστικοί στο «Varoulko» - εικόνα 1
Το Art Deck του «Varoulko Seaside»

Θάλασσα μέσα κι έξω σας περιμένει αυτό τον καιρό στο «Varoulko Seaside», που μόλις εγκαινίασε στο Art Deck του, στο δεύτερο όροφο του καινούργιου του κτιρίου, σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, την έκθεση «Οψάριον», υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουίζας Καραπιδάκη. Στην πρώτη μιας σειράς θεματικών εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο, την «Οψάριον», γλυπτά, χαρακτικά, ζωγραφιές και κατασκευές Ελλήνων εικαστικών έχουν κεντρικό θέμα το βυθό και τα ψάρια.

«Οψάριον»: 18 εικαστικοί στο «Varoulko» - εικόνα 2
Έργο του Μιλτιάδη Πεταλά

Με ρεαλιστική, ποιητική ή και σουρεαλιστική διάθεση, η έκθεση ξετυλίγει μπροστά στον επισκέπτη έναν «καμβά» από μυθολογικές αναφορές και συμβολισμούς έως σκηνές ψαρέματος, πάγκους του ψαρά, ψάρια στο τηγάνι ή στο ταψί. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Χρήστος Αρτέμης, Στάθης Βατανίδης, Γιώργος Βορρές, Λουκάς Γεραλής, Αντώνης Καστρινάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Γιάννης Μανιατάκος, Νατάσα Μεταξά, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Θανάσης Μπερούτσος, Ιόλη Ξιφαρά, Μιλτιάδης Πεταλάς, Κωνσταντίνα Συλίκου, Βασίλης Τάγκαλος, Δημήτρης Τζάνης και Francesco Moretti.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.