Στο «Mono Restaurant», πίσω από τη Μητρόπολη, στις 23/3, στις 9 μ.μ. σας δίνει ραντεβού ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του κρητικού αμπελώνα. Πέντε κρασιά του οινοποιείου Λυραράκη, που έχει την έδρα του στο χωριό Αλάγνι του νομού Ηρακλείου, συναντούν στο ειδικό για την βραδιά μενού (€ 40 το άτομο) τα σύγχρονα μεσογειακών αποχρώσεων, με ελληνικές/κρητικές νότες πιάτα του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Βασίλη Βασιλείου. Τα «παντρέματα» φαγητού και κρασιού έχουν ως εξής:
Τερίνα χταποδιού με παντζάρι και chutney σέλερυ
Ειδύλλιο, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε. Κρήτη (Syrah, Κοτσιφάλι)
Πορφύρες στον ζωμό τους με ταπιόκα, κολοκύθι και λεμονόχορτο, αφρό βοτάνων και πιπέρι Ιάβας
Θραψαθήρι, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε. Κρήτη
Σκιουφικτά με φραγκόκοτα, περγαμόντο και κόλιανδρο
Ασύρτικο, Κτήμα Λυραράκη , Π.Γ.Ε. Κρήτη
Αρνί φιλέτο λαιμού γεμιστό με χουρμάδες και παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης, τραχανά με κεδρόμηλα και τσιπς μπόλιας
Cabernet Sauvignon- Merlot, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε. Κρήτη
Τουίλ φουντουκιού με μους γιαούρτι, μέλι ανθέων και κονφί λεμονιού
Zazazu, Κτήμα Λυραράκη (Βιλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας)