«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Eιδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών.

«Μαγικές κατσαρόλες»: πιάτα γιορτινά

Στις «Μαγικές Κατσαρόλες» ο Σήφης Καραδάκης και η Βάννα Βρεττού ειδικά γι’ αυτές τις μέρες έχουν διαμορφώσει ένα μενού που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα, αντανακλώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των γιορτών και… παίζοντας και λίγο, κατά το συνήθειό τους, με τις συνταγές και τα υλικά. Από τις 24/12 μέχρι τις 6/1 στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον μεζέ του Αϊ-Βασίλη, που είναι παστουρμάς και σουτζούκι Καισαρείας με λιωμένο κασέρι, λαχανικά και ντοματίνια μέσα σε πουγκάκι κρέπας, ή έναν πλουσιοπάροχο φασιανό μαγειρεμένο σε ροζέ αφρώδες κρασί από το Αμύνταιο με ατζέμ πιλάφι με ρόδια, αμύγδαλο, κουκουνάρι, σταφίδες και καβουρδισμένο φιδέ.

Ακόμη κι ένα burger έχουν ειδικά για την περίσταση, που το φωνάζουν «θαύμα των Χριστουγέννων», με βουβαλίσιο μπιφτέκι, μπέικον μαύρου χοίρου, ώριμη γραβιέρα Νάξου και μαγιονέζα με άρωμα τρούφας. Για να πούμε και για τα γλυκά, μπορείτε να φάτε μια «Χιονάτη» ή αλλιώς μαρέγκα με κρέμα σαντιγί, κουλί από κόκκινα φρούτα, βατόμουρα και μύρτιλα, αλλά και δίπλες με μέλι και με σοκολάτα-πραλίνα. Έχετε υπόψη σας ότι στις 24/12 το βράδυ, στις 25/12 το μεσημέρι, στις 26/12 (μεσημέρι και βράδυ), στις 31/12 το βράδυ και την Πρωτοχρονιά που είναι ανοιχτοί μόνο το μεσημέρι, η ελάχιστη κατανάλωση είναι, μαζί με τα ποτά, € 30 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.