Στο εστιατόριο της Ζησιμοπούλου αχνιστές σούπες και μαγειρευτά με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γράφουν κεφάλαιο-κεφάλαιο μια νόστιμη χειμωνιάτικη ιστορία.
Στον άλλοτε μαύρο τοίχο στα δεξιά της εισόδου στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο έχουν ζωγραφίσει μανιτάρια, πέρδικες, ορτύκια, κουνέλια και αγριογούρουνα. Δεν είναι όμως μόνο το νυχτερινό δάσος του τοίχου που σε βάζει στο κλίμα. Ανάλογα με την ημέρα ο Σήφης Καραδάκης και η Βάνα Βρεττού θα σας ζεστάνουν με διάφορες ωραίες σούπες (π.χ. από κόκκινη κολοκύθα με κάρδαμο, κύμινο και τραγανό προσούτο Ευρυτανίας ή βελουτέ από πράσο και πατάτα με καρπάτσο μαύρης τρούφας Χολομώντα) και θα σας πάνε μια γευστική βόλτα με πιάτα γεμάτα χειμωνιάτικα αρώματα.
Ο βιολογικός μαύρος χοίρος Ολύμπου με σελινόριζα αλά πολίτα και το «αριστοκρατικό» μοσχάρι στιφάδο με πέρλες από κρεμμυδάκι, δαμάσκηνα και κάστανα είναι ήδη χιτ, αξίζει όμως να διαλέξετε και το ιδιαίτερο ριζότο, βασισμένο στη συνταγή του πολίτικου λαχανοντολμά, με λάχανο, σελινόριζα, κολοκύθα, κύμινο, κουκουνάρι και μπέικον από αγριογούρουνο, ενώ κι εκείνο το ρουστίκ «τρία ΤΡΑ» (που πάει να πει τραχανάς, τραμίνερ, τραγί νεαρό) ένα… μετσοβίτικο γαμοπίλαφο, φτιαγμένο με τραχανά, εμένα τουλάχιστον που είμαι φαν αυτών των συνταγών, μου ακούγεται ωραιότατο. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.