Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες

Στο εστιατόριο της Ζησιμοπούλου αχνιστές σούπες και μαγειρευτά με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γράφουν κεφάλαιο-κεφάλαιο μια νόστιμη χειμωνιάτικη ιστορία.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες

Στο εστιατόριο της Ζησιμοπούλου αχνιστές σούπες και μαγειρευτά με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γράφουν κεφάλαιο-κεφάλαιο μια νόστιμη χειμωνιάτικη ιστορία.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες - εικόνα 1
Ο Γιώργος Κουβέλης ζωγράφισε στον τοίχο άγρια μανιτάρια, πέρδικες, ορτύκια...

Στον άλλοτε μαύρο τοίχο στα δεξιά της εισόδου στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο έχουν ζωγραφίσει μανιτάρια, πέρδικες, ορτύκια, κουνέλια και αγριογούρουνα. Δεν είναι όμως μόνο το νυχτερινό δάσος του τοίχου που σε βάζει στο κλίμα. Ανάλογα με την ημέρα ο Σήφης Καραδάκης και η Βάνα Βρεττού θα σας ζεστάνουν με διάφορες ωραίες σούπες (π.χ. από κόκκινη κολοκύθα με κάρδαμο, κύμινο και τραγανό προσούτο Ευρυτανίας ή βελουτέ από πράσο και πατάτα με καρπάτσο μαύρης τρούφας Χολομώντα) και θα σας πάνε μια γευστική βόλτα με πιάτα γεμάτα χειμωνιάτικα αρώματα.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες - εικόνα 2
Το χειμωνιάτικο ριζότο αλά πολίτικος λαχανοντολμάς

Ο βιολογικός μαύρος χοίρος Ολύμπου με σελινόριζα αλά πολίτα και το «αριστοκρατικό» μοσχάρι στιφάδο με πέρλες από κρεμμυδάκι, δαμάσκηνα και κάστανα είναι ήδη χιτ, αξίζει όμως να διαλέξετε και το ιδιαίτερο ριζότο, βασισμένο στη συνταγή του πολίτικου λαχανοντολμά, με λάχανο, σελινόριζα, κολοκύθα, κύμινο, κουκουνάρι και μπέικον από αγριογούρουνο, ενώ κι εκείνο το ρουστίκ «τρία ΤΡΑ» (που πάει να πει τραχανάς, τραμίνερ, τραγί νεαρό) ένα… μετσοβίτικο γαμοπίλαφο, φτιαγμένο με τραχανά, εμένα τουλάχιστον που είμαι φαν αυτών των συνταγών, μου ακούγεται ωραιότατο. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.