Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες

Στο εστιατόριο της Ζησιμοπούλου αχνιστές σούπες και μαγειρευτά με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γράφουν κεφάλαιο-κεφάλαιο μια νόστιμη χειμωνιάτικη ιστορία.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες

Στο εστιατόριο της Ζησιμοπούλου αχνιστές σούπες και μαγειρευτά με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα γράφουν κεφάλαιο-κεφάλαιο μια νόστιμη χειμωνιάτικη ιστορία.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες - εικόνα 1
Ο Γιώργος Κουβέλης ζωγράφισε στον τοίχο άγρια μανιτάρια, πέρδικες, ορτύκια...

Στον άλλοτε μαύρο τοίχο στα δεξιά της εισόδου στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο έχουν ζωγραφίσει μανιτάρια, πέρδικες, ορτύκια, κουνέλια και αγριογούρουνα. Δεν είναι όμως μόνο το νυχτερινό δάσος του τοίχου που σε βάζει στο κλίμα. Ανάλογα με την ημέρα ο Σήφης Καραδάκης και η Βάνα Βρεττού θα σας ζεστάνουν με διάφορες ωραίες σούπες (π.χ. από κόκκινη κολοκύθα με κάρδαμο, κύμινο και τραγανό προσούτο Ευρυτανίας ή βελουτέ από πράσο και πατάτα με καρπάτσο μαύρης τρούφας Χολομώντα) και θα σας πάνε μια γευστική βόλτα με πιάτα γεμάτα χειμωνιάτικα αρώματα.

Κατσαρόλες Μαγικές και χειμωνιάτικες - εικόνα 2
Το χειμωνιάτικο ριζότο αλά πολίτικος λαχανοντολμάς

Ο βιολογικός μαύρος χοίρος Ολύμπου με σελινόριζα αλά πολίτα και το «αριστοκρατικό» μοσχάρι στιφάδο με πέρλες από κρεμμυδάκι, δαμάσκηνα και κάστανα είναι ήδη χιτ, αξίζει όμως να διαλέξετε και το ιδιαίτερο ριζότο, βασισμένο στη συνταγή του πολίτικου λαχανοντολμά, με λάχανο, σελινόριζα, κολοκύθα, κύμινο, κουκουνάρι και μπέικον από αγριογούρουνο, ενώ κι εκείνο το ρουστίκ «τρία ΤΡΑ» (που πάει να πει τραχανάς, τραμίνερ, τραγί νεαρό) ένα… μετσοβίτικο γαμοπίλαφο, φτιαγμένο με τραχανά, εμένα τουλάχιστον που είμαι φαν αυτών των συνταγών, μου ακούγεται ωραιότατο. Μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.