Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο

Η δημιουργική κρητική κουζίνα του Γιώργου Στυλιανουδάκη αποκτά σε λίγο καιρό καινούργια έδρα στην περιοχή του «Hilton», στο χώρο όπου βρίσκουμε αυτή τη στιγμή το «Αλάτσι».

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο

Η δημιουργική κρητική κουζίνα του Γιώργου Στυλιανουδάκη αποκτά σε λίγο καιρό καινούργια έδρα στην περιοχή του «Hilton».

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο - εικόνα 1

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης έψαχνε καιρό το κατάλληλο περιβάλλον στην Αθήνα για να στεγάσει την δημιουργική κρητική κουζίνα του – την τελευταία φορά που τη δοκιμάσαμε ήταν στο «La Terrasse» του ξενοδοχείου «Πεντελικόν». Πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο του «Ο δρόμος προς τη σύγχρονη κρητική γαστρονομία» συστήνοντας και γραπτά τη γευστική του φιλοσοφία. Τώρα ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζεται να την παρουσιάσει σε ένα καινούργιο εστιατόριο που θα φέρει το όνομά του.

Θα το δούμε είτε κάποια στιγμή μέσα στις γιορτές είτε στις αρχές του καινούργιου χρόνου πίσω από το «Hilton», στο χώρο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το «Αλάτσι». Οι εργασίες δεν άρχισαν ακόμη αλλά ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ήδη έχει σχεδιάσει ένα menu degustation εννιά πιάτων – «για να κάνεις το ταξίδι σου». Με εκείνο το «ταξίδι» εννοεί ένα τετ α τετ με μια μαγειρική με όμορφα γραμμένη (τοπική) ελληνικότητα, που συνδυάζει σύγχρονες ιδέες, υψηλές τεχνικές και κρητικές πρώτες ύλες, την οποία περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την (ξανα)γευτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.