Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο

Η δημιουργική κρητική κουζίνα του Γιώργου Στυλιανουδάκη αποκτά σε λίγο καιρό καινούργια έδρα στην περιοχή του «Hilton», στο χώρο όπου βρίσκουμε αυτή τη στιγμή το «Αλάτσι».

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο

Η δημιουργική κρητική κουζίνα του Γιώργου Στυλιανουδάκη αποκτά σε λίγο καιρό καινούργια έδρα στην περιοχή του «Hilton».

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο - εικόνα 1

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης έψαχνε καιρό το κατάλληλο περιβάλλον στην Αθήνα για να στεγάσει την δημιουργική κρητική κουζίνα του – την τελευταία φορά που τη δοκιμάσαμε ήταν στο «La Terrasse» του ξενοδοχείου «Πεντελικόν». Πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο του «Ο δρόμος προς τη σύγχρονη κρητική γαστρονομία» συστήνοντας και γραπτά τη γευστική του φιλοσοφία. Τώρα ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζεται να την παρουσιάσει σε ένα καινούργιο εστιατόριο που θα φέρει το όνομά του.

Θα το δούμε είτε κάποια στιγμή μέσα στις γιορτές είτε στις αρχές του καινούργιου χρόνου πίσω από το «Hilton», στο χώρο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το «Αλάτσι». Οι εργασίες δεν άρχισαν ακόμη αλλά ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ήδη έχει σχεδιάσει ένα menu degustation εννιά πιάτων – «για να κάνεις το ταξίδι σου». Με εκείνο το «ταξίδι» εννοεί ένα τετ α τετ με μια μαγειρική με όμορφα γραμμένη (τοπική) ελληνικότητα, που συνδυάζει σύγχρονες ιδέες, υψηλές τεχνικές και κρητικές πρώτες ύλες, την οποία περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την (ξανα)γευτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.