
Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Συνεχίζοντας τα τακτικά οινικά και γευστικά ραντεβού του, ο «Βασίλαινας» αφιερώνει την Πέμπτη 19/11 στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά ενός κτήματος που υπήρξε σταθμός στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού και που πλέον, στη σύγχρονη εποχή του, διαθέτει τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της χώρας, με πιάτα στο μοντέρνο ελληνικό ύφος της κουζίνας του εστιατορίου. Το ειδικό για τη βραδιά μενού κοστίζει € 35 το άτομο.
To μενού της βραδιάς
Σκουμπρί μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή σε τραγανά φύλλα σαλάτας
Μελισσάνθη 2014 (Ασύρτικο και Αθήρι)
¨Το Αυγό¨, Χλιαρή σαλάτα κολοκύθι, κρητικό απάκι, παρμεζάνα και μαρμελάδα κρεμμύδι
Ροζέ Πόρτο Καρράς 2014 (Syrah και Cabernet Franc)
Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός, σπιτικό μπέικον και κόκκινη φασολάδα
Magnus Baccata 2011 (Syrah και Cabernet Sauvignon)
Μοσχάρι γάστρας με λαχανικά, νέες πατάτες και πικάντικη σάλτσα
Chateau Porto Carras 2006 (Bordeaux blend και Λημνιό) Μagnum φιάλη
Biscuit πικρής σοκολάτας με κρούστα πιπεριών και αλμυρή καραμέλα
Syrah Porto Carras 1999