«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα

Ένα πιάτο που το έλεγαν «Roman Polanski», ένα που το φωνάζουν «Michael Douglas», ένα άλλο πιάτο «Σαν σοκολάτα σε καυτό νερό»…

«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα

Ένα πιάτο που το έλεγαν «Roman Polanski», ένα που το φωνάζουν «Michael Douglas», ένα άλλο πιάτο «Σαν σοκολάτα σε καυτό νερό»…

«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα - εικόνα 1

Η κουζίνα του εστιατορίου που πήρε τη θέση του «Open House» στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» συνδυάζει μοντέρνα διάθεση με λίγη κινηματογραφική (και όχι μόνο) αστερόσκονη. Στο «Clap the Restaurant», μεγάλο κομμάτι του οποίου βλέπει στην Ακρόπολη, ο Χρήστος Σοκόλης (βλ. «Fresh», «Margherita Pizza Artigianale», Food Concepts κ.ά.) συνεργάζεται με τον ταλαντούχο Μιχάλη Νουρλόγλου ο οποίος συνθέτει ένα μενού, το οποίο θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 18 ή την Πέμπτη 19/11, εμπνευσμένο από τα αγαπημένα πιάτα διάσημων προσωπικοτήτων των τεχνών και των γραμμάτων. Παράδειγμα; Σαλάτα Ceasar –προτίμηση του Μάικλ Ντάγκλας–, ρατατούιγ λαχανικών με ζεστό κατσικίσιο τυρί για τον Γκρέγκορι Πεκ, σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με γκλάσο μελιού, λαχανικά και μπεαρνέζ «Jean Paul Belmondo», αλλά και μηλόπιτα προς τιμήν του Κέρουακ ή μια τάρτα σοκολάτας τόσο αμαρτωλή που τιτλοφορείται «Marquis de Sade».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.