«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα

Ένα πιάτο που το έλεγαν «Roman Polanski», ένα που το φωνάζουν «Michael Douglas», ένα άλλο πιάτο «Σαν σοκολάτα σε καυτό νερό»…

«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα

Ένα πιάτο που το έλεγαν «Roman Polanski», ένα που το φωνάζουν «Michael Douglas», ένα άλλο πιάτο «Σαν σοκολάτα σε καυτό νερό»…

«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα - εικόνα 1

Η κουζίνα του εστιατορίου που πήρε τη θέση του «Open House» στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» συνδυάζει μοντέρνα διάθεση με λίγη κινηματογραφική (και όχι μόνο) αστερόσκονη. Στο «Clap the Restaurant», μεγάλο κομμάτι του οποίου βλέπει στην Ακρόπολη, ο Χρήστος Σοκόλης (βλ. «Fresh», «Margherita Pizza Artigianale», Food Concepts κ.ά.) συνεργάζεται με τον ταλαντούχο Μιχάλη Νουρλόγλου ο οποίος συνθέτει ένα μενού, το οποίο θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 18 ή την Πέμπτη 19/11, εμπνευσμένο από τα αγαπημένα πιάτα διάσημων προσωπικοτήτων των τεχνών και των γραμμάτων. Παράδειγμα; Σαλάτα Ceasar –προτίμηση του Μάικλ Ντάγκλας–, ρατατούιγ λαχανικών με ζεστό κατσικίσιο τυρί για τον Γκρέγκορι Πεκ, σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με γκλάσο μελιού, λαχανικά και μπεαρνέζ «Jean Paul Belmondo», αλλά και μηλόπιτα προς τιμήν του Κέρουακ ή μια τάρτα σοκολάτας τόσο αμαρτωλή που τιτλοφορείται «Marquis de Sade».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.