«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα

Ένα πιάτο που το έλεγαν «Roman Polanski», ένα που το φωνάζουν «Michael Douglas», ένα άλλο πιάτο «Σαν σοκολάτα σε καυτό νερό»…

«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα

Ένα πιάτο που το έλεγαν «Roman Polanski», ένα που το φωνάζουν «Michael Douglas», ένα άλλο πιάτο «Σαν σοκολάτα σε καυτό νερό»…

«Clap The Restaurant»: O σεφ κρατάει κλακέτα - εικόνα 1

Η κουζίνα του εστιατορίου που πήρε τη θέση του «Open House» στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» συνδυάζει μοντέρνα διάθεση με λίγη κινηματογραφική (και όχι μόνο) αστερόσκονη. Στο «Clap the Restaurant», μεγάλο κομμάτι του οποίου βλέπει στην Ακρόπολη, ο Χρήστος Σοκόλης (βλ. «Fresh», «Margherita Pizza Artigianale», Food Concepts κ.ά.) συνεργάζεται με τον ταλαντούχο Μιχάλη Νουρλόγλου ο οποίος συνθέτει ένα μενού, το οποίο θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 18 ή την Πέμπτη 19/11, εμπνευσμένο από τα αγαπημένα πιάτα διάσημων προσωπικοτήτων των τεχνών και των γραμμάτων. Παράδειγμα; Σαλάτα Ceasar –προτίμηση του Μάικλ Ντάγκλας–, ρατατούιγ λαχανικών με ζεστό κατσικίσιο τυρί για τον Γκρέγκορι Πεκ, σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με γκλάσο μελιού, λαχανικά και μπεαρνέζ «Jean Paul Belmondo», αλλά και μηλόπιτα προς τιμήν του Κέρουακ ή μια τάρτα σοκολάτας τόσο αμαρτωλή που τιτλοφορείται «Marquis de Sade».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.