«Μama Tierra»: Σε χορτοφαγική τροχιά

Πιάτα vegetarian, vegan και χωρίς γλουτένη καρφώνουν το σημαιάκι τους στην Ακαδημίας, σε ένα νέο spot καθημερινό, οικονομικό και, κυρίως, νόστιμο.

«Μama Tierra»: Σε χορτοφαγική τροχιά

Πιάτα vegetarian, vegan και χωρίς γλουτένη καρφώνουν το σημαιάκι τους στην Ακαδημίας, σε ένα νέο spot καθημερινό, οικονομικό και, κυρίως, νόστιμο.

«Μama Tierra»: Σε χορτοφαγική τροχιά - εικόνα 1

Κάπου ανάμεσα στο εθνικό σουβλάκι boom και μια περιρρέουσα Black Angus φρενίτιδα, την εξέλιξη της χορτοφαγίας στην Αθήνα δεν τη λες και παλιρροϊκό κύμα. Η εμμονή μας με το κρέας είναι ισχυρό ανάχωμα, όμως έχει περάσει ο καιρός που σολάριζε μόνο κι έρημο, προτού εντέλει κλείσει το «Eden» στην Πλάκα. Οι επιλογές πληθαίνουν αργά αλλά σταθερά, γεγονός που δίνει λύσεις τόσο για τους vegans (αυστηρά χορτοφάγοι) όσο και για τους λίγο πιο χαλαρούς με τα αβγά και τα γαλακτοκομικά vegetarians, ενώ ταυτόχρονα βάζουν στο κλίμα και όσους δεν ακολουθούν σχολαστικά ένα τέτοιο διατροφικό/ιδεολογικό μονοπάτι, όμως δηλώνουν ανοιχτοί σε προτάσεις. Το «Mama Tierra», ένα spot ανάμεσα σε food bar κι εστιατόριο, με φαγητό γρήγορο, προσεγμένο και οικονομικό, το οποίο έκανε μια πρώτη ήσυχη εμφάνιση στην Ακαδημίας μέσα στο καλοκαίρι, δίνει ένα τέτοιο στίγμα επαφής. Και σε... πιάνει αμέσως.

«Μama Tierra»: Σε χορτοφαγική τροχιά - εικόνα 2

Μικρό, λιτό, με σκανδιναβικές γραμμές και μεσογειακά χρώματα, χάλκινους σωλήνες με γλομπάκια και μια παρτίδα από κεραμικά στα ράφια, έχει στην κουζίνα του τον πολυταξιδεμένο Ινδό Polash Alam, σεφ και συνιδιοκτήτη μαζί με τον Ξενοφώντα Πελεκλή, τον Άγγελο Σκέβη και τον Πέτρο Μπόσκο. Ο Alam σπούδασε μαγειρική στην Αμερική. Έπειτα από μια πορεία με στάσεις σε Λος Άντζελες, Καραϊβική, Ινδία, Ντουμπάι και τελικά Ελλάδα, τα πιάτα του κινούνται ανάμεσα στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

«Παίζει» π.χ. μια συμπαθέστατη γλυκόξινη σιτσιλιάνη καπονάτα με μελιτζάνα, πιπεριά, ελιές, κάππαρη, σταφίδες και φρυγανισμένο ψωμάκι, «παίζει» και μυρωδάτο ινδικό korma, ένα απαλό κάρι με τραγανά λαχανικά, γάλα καρύδας και μπασμάτι. Το μογγολικό shahi kachuri (είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω, αν και θα είναι στο χειμερινό μενού­) με ζύμη από σιμιγδάλι, στην ουσία μια φωλιά που γεμίζει με αρακά­, μπρόκολο, φασολάκι, κρεμμύδι και κυμινάτο κάρι, είναι πολύ καλό. Μπορείς να καθίσεις, να τα πάρεις σε πακέτο ή να τα παραγγεί­λεις τηλεφωνικά στην ακτίνα δράσης τους.

Ακαδημίας 84, 2114114420

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ...

«Μama Tierra»: Σε χορτοφαγική τροχιά - εικόνα 3

Quinoa salad
Στο μενού υπάρχουν κι άλλες καλές επιλογές, αλλά εκείνο το μιξάζ των σαλατικών με κινόα, αβοκάντο, ώριμο μάνγκο, δυόσμο και λίγο λάιμ (€ 5,80), αρωματικό, δροσερό και ανάλαφρο, αξίζει να το δοκιμάσεις. Την τρως άνετα για ελαφρύ μεσημεριανό.

«Μama Tierra»: Σε χορτοφαγική τροχιά - εικόνα 4

Εναλλακτικό burger
Το μπιφτέκι είναι μανιταριού (από σαμπινιόν, πλευρώτους και λίγα σιιτάκε), εύγευστο και μαλακό, με μια αίσθηση χειροποίητου, κι έρχεται με τσένταρ, πατάτες και μικρή σαλατίτσα (€ 6,30). Ένα καλύτερο ψωμάκι θα ανέβαζε το σύνολο πάντως.

«Μama Tierra»: Σε χορτοφαγική τροχιά - εικόνα 5

Φαλάφελ
Ξανθά, τραγανά, χωρίς λαδίλες, έρχονται πλαισιωμένα με αραβικές πιτούλες, ταμπουλέ, και δύο σος (€ 5,90): η μία μπαχαράτη, με ταχίνι, καπνιστό σουμάκ και κύμινο, ενώ η άλλη, πιο δροσάτη (γιαουρτιού γαρ), με λεμόνι, κόλιανδρο και δυόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες

Mama Tierra

Ακαδημίας 84, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".