«Foo Foo»… φαι-τερς

Αlternative pop, alternative rock και alternative burger: στο Plissken Festival μια καντίνα από τα Γιάννενα «έπαιζε» πίσω από την κεντρική σκηνή με κάτι δυνατά brisket burgers.

«Foo Foo»… φαι-τερς

Αlternative pop, alternative rock και alternative burger: στο Plissken Festival μια καντίνα από τα Γιάννενα «έπαιζε» πίσω από την κεντρική σκηνή με κάτι δυνατά brisket burgers.

«Foo Foo»… φαι-τερς - εικόνα 1

Περί των Savages (φοβερό live), των Mogwai, των Τhee Oh Sees, του Αndy Stott, του Squarepusher και λοιπά και λοιπά που είδαμε και ακούσαμε στο φετινό Plissken Festival στο Kτίριο 56 του πολιτιστικού κέντρου Ελληνικός Κόσμος το παρασκευοσάββατο θα σας τα πουν καλύτερα οι συντάκτες της αρμόδιας στήλης. Εγώ απλά θα μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι πέρα από τα γνωστά σουβλάκια και τα βρώμικα, τα κλασικά σαπόρτ του πεινασμένου εν Ελλάδι μουσικόφιλου δηλαδή, ο οποίος μπάντα-μπάντα και σκηνή-σκηνή ένα refueling θα το χρειαστεί, έβρισκες και πιο ψαγμένα πράγματα. Ένα πάγκο με τα kale chips των Troo Food, ας πούμε, για υγιεινό τσιμπολόγημα. Το Food Truck και τους γκιουζλεμέδες του (aka φύλλο περέκ με διάφορες γεμίσεις), για το οποίο έχουμε γράψει αρκετές φορές. Και το Foo Foo, το οποίο στην πρώτη του επαφή με το αθηναϊκό κοινό έβγαλε ένα έξτρα ζουμερό burger από brisket με τσένταρ, μπέικον, μαγιονέζα με ψητό σκόρδο και θυμάρι, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και ρόκα το οποίο δικαίως δημιούργησε ουρές. Όσον αφορά στο τελευταίο, στο επόμενο σας ταξίδι στα Γιάννενα, μια που εκεί είναι η έδρα τους, έχετέ τους κατά νου αυτούς τους ωραίους τύπους και το ανήσυχο μεταλλιζέ food truck/καντίνα τους (πληροφορίες στο 6980562890). Είναι ικανό παράδειγμα εξέλιξης αυτού που λέμε «street food», μπορεί να σταθεί άνετα σε κάποιο food truck festival του εξωτερικού, και εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν άσχημα να βρει και μερικούς (δημιουργικούς) μιμητές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.