Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού 

Ανανεωμένο γευστικό προφίλ για τον all-day χώρο στην Πλάκα. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σολάκης κι είναι ωραία έκπληξη για την περιοχή.

Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού 

Ανανεωμένο γευστικό προφίλ για τον all-day χώρο στην Πλάκα. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σολάκης κι είναι ωραία έκπληξη για την περιοχή.

Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού - εικόνα 1

Εδώ και καιρό ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό της προκοπής στην περιοχή της Πλάκας το ψάχνεις σχεδόν... με το τουφέκι. Στην «Υδρία», που λειτουργεί ως all day χώρος από το 1993, είπαν να το αλλάξουν αυτό, και ανέθεσαν την επιμέλεια του μενού στον γνωστό και με μεγάλη πορεία στις αθηναϊκές κουζίνες Γιάννη Σολάκη.
Δοκίμασα νόστιμη φάβα, συμπαθέστατα ντολμαδάκια αβγολέμονο, ισορροπημένα παστουρμαδοπιτάκια, μια αρκετά καλή χορτόπιτα, αν και με κέρδισε η ωραία, αλμυρούτσικη στριφτόπιτα με φέτα και λιαστή ντομάτα, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, ταραμοσαλάτα στην οποία λείπει λίγο ο χαρακτήρας, τραχανότο με λαχανικά και ανθότυρο αλλά και ανάλαφρα σιουφιχτά μακαρόνια με ανθότυρο, δυόσμο και ντοματίνια. Παίζουν δε κι επιλογές σε ψητά. Αν πάλι θέλεις απλώς να συνοδεύσεις το κρασί σου με κάτι τσιμπητό, παίρνεις μια ποικιλία με προσούτο Ευρυτανίας, λούτζα μυκονιάτικη, σαλάμι Λευκάδος κ.ά. Χαλαρή, προσιτή, σε ένα χώρο απλό και ζεστό, είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια που αφορά το ντόπιο και το ξένο κοινό και δείχνει το αυτονόητο: η Πλάκα μπορεί να πάει κόντρα στη φάμπρικα της τουριστικής κακοποίησης και να πάρει άλλη στροφή. Για να δούμε.

Αδριανού 68, Πλάκα, 2103251667. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Υδρία

Αδριανού 68 & Αιόλου, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.