Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν»

Ο ικανότατος σεφ, με 22χρονη πορεία στις κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, και με τελευταία του στάση την «Αυλή» στο Ρέθυμνο, ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν»

Ο ικανότατος σεφ, με 22χρονη πορεία στις κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, και με τελευταία του στάση την «Αυλή» στο Ρέθυμνο, ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν» - εικόνα 1

Ο χώρος του εμβληματικού για την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή «Vardis» σε λίγο καιρό θα ξανανοίξει αυλαία με νέο πρόσωπο. Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο οποίος ανέλαβε να αναδιαμορφώσει το γευστικό προφίλ του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», σχεδιάζει για το ιστορικό εστιατόριο μια δημιουργική, ντελικάτη απόδοση της κουζίνας της ιδιαίτερης πατρίδας του, και πραγματικά περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την avant-garde προσέγγιση των κρητικών υλικών και της κρητικής γεύσης. Το come back του «Vardis» (;) αναμένεται σε ενάμιση μήνα περίπου, την πρώτη εικόνα αλλαγής όμως θα την δούμε νωρίτερα (λίγο μετά από τα μέσα του Οκτώβρη) στο «La Terasse»: εκεί η γευστική κατεύθυνση θα είναι διεθνούς λογικής, με πιο χαλαρή όψη τα μεσημέρια και fine dining αξιώσεις τα βράδια, με πιάτα όπως χταπόδι αρωματισμένο σε ελαιόλαδο, μαγειρεμένο στους 77c με κρεμμυδάκια, τσακιστές ελιές και πέρλες από ζωμό ή αρνάκι braisé σε ελαιόλαδο με bon bon ρεβιθιού, κρέμα άνυδρης ντομάτας και consommé αρνιού με καφέ.

Photo credit: Athens Art Studio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.