FAR EAST

Είναι ωραίο να βλέπεις ένα ιστορικό εστιατόριο να μη σταματά να κάνει πρωτότυπες κινήσεις και να γεμίζει κόσμο σε πείσμα των trend αλλά και της παραλίας, που το καλοκαίρι έχει την τιμητική της.

FAR EAST

Food Show

Είναι ωραίο να βλέπεις ένα ιστορικό εστιατόριο να μη σταματά να κάνει πρωτότυπες κινήσεις και να γεμίζει κόσμο σε πείσμα των trend αλλά και της παραλίας, που το καλοκαίρι έχει την τιμητική της.

FAR EAST - εικόνα 1

Βρέθηκα στον πανέμορφο κήπο του «Far East» της Κηφισιάς πριν από μερικές ημέρες, μια Δευτέρα βράδυ, και με εξέπληξε ευχάριστα που τον βρήκα γεμάτο (και μάλιστα με αρκετά νέο κόσμο) παρ’ όλο που οι εποχές που διανύουμε δεν είναι και οι καλύτερες.

Βέβαια, το «Far East» δεν έχει μείνει άπραγο σε αυτόν το δύσκολο καιρό που περνάμε. Διατηρεί την υψηλή ποιότητα του φαγητού, έχοντας ταυτόχρονα λογικέψει τις τιμές του. Όμως αυτό που εγώ χάρηκα εκείνο το βράδυ είναι ότι παρακολούθησα τα πιάτα που παρήγγειλα να ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια μου. Χάρη σε ένα side cooking table, ο σεφ ετοιμάζει με έμπειρες κινήσεις, στο wok, ό,τι του παραγγείλετε. Χαζεύοντας το θέαμα η όρεξη ανοίγει, η κινέζικη κουζίνα αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά της και η βραδιά αποκτά έξτρα ενδιαφέρον. Δοκίμασα διάφορα ωραία πιάτα, θα μείνω όμως στο ζουμερό και ιδανικά πικάντικο κοτόπουλο με τσίλι, ενώ αξίζει αναφορά και το καλοφτιαγμένο σούσι, που εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά στο «Far East».

Πάνος Δεληγιάννης
pdeligiannis@athinorama.gr
INFO

FAR EAST, Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, 2106233140-4.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.