Pasional

Κρεατοφαγία επιπέδου, θαυμάσια αργεντίνικα κρασιά και αύρα Μπουένος Άιρες σε ένα πολυτελή χώρο κάτω από τους ήχους των tango.

Pasional

Κρεατοφαγία επιπέδου, θαυμάσια αργεντίνικα κρασιά και αύρα Μπουένος Άιρες σε ένα πολυτελή χώρο κάτω από τους ήχους των tango.

Pasional - εικόνα 1

Φλογερό κόκκινο στο μπαρ και πολυτέλεια σε old fashioned τόνους, με χρυσοποίκιλτους καθρέφτες και πολυελαίους στη σάλα, ατμόσφαιρα Μπουένος Άιρες με την τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας κομπανίας μουσικών και μουσική tango στη σωστή ένταση. Μια μεγάλη λίστα με αργεντίνικα κρασιά σε εξαιρετικές τιμές κι ένας κατάλογος που υμνεί την εκλεκτή κρεατοφαγία της Αργεντινής. Ξεκινήσαμε με αρωματικό chorizo criollo, παραδοσιακό αργεντίνικο λουκάνικο στη σχάρα και γλυκύτατα rinones, νεφρά μόσχου γάλακτος. Η απίστευτα αρωματική ρίγανη στη σαλτσούλα της provoleta (τυρί provolone ψητό με καρεδάκια φρέσκιας ντομάτας) δείχνει τη σημασία που δίνει στη λεπτομέρεια ο αεικίνητος κι ευγενέστατος ιδιοκτήτης Γιώργος Βεβελογιάννης. Από τα κυρίως επιλέξαμε τέλεια ψημένο asado (στηθοπλευρές μοσχαρίσιες με κόκαλο), μελωμένη rabo al Viogner (ουρά μόσχου μαγειρεμένη με κρασί Viogner) και νοστιμότατο καρέ αρνιού Παταγονίας. Στα επιδόρπια ενδώσαμε γι’ ακόμη μία φορά στη φοβερή flan con dulce de leche αλλά και η budin de pan (πουτίγκα ψωμιού) μας γοήτευσε με την απαλή, κρεμώδη γεύση της. Ανοιχτό και το μεσημέρι πλέον, το «Pasional» προσφέρει στην πολύ προσιτή τιμή των € 15 μια πολύ ελκυστική επιλογή κρεατικών και ορεκτικών.

Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 2106800200. Τιμή: € 30-40.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.