Pasional

Η Άντζελα Σταματιάδου ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες της… Φιλοθέης.

Pasional

Η Άντζελα Σταματιάδου ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες της… Φιλοθέης.

Pasional - εικόνα 1

Σε αυτό το αργεντίνικο θεατράλε σκηνικό -χρυσοί πολυέλαιοι, σκαλιστοί καθρέφτες, πλούσια υφάσματα- περιμένεις να εμφανιστούν από κάπου milongueros και milongueras. Κι όντως, tango και latin βασιλεύουν στο εστιατόριο της Φιλοθέης^ αισθαντικό side dish για μια σαλάτα π.χ. με κινόα, baby ρόκα και ραντίκιο, λιτή και δροσερή^ ένα τσορίθο πικάντικο, βαθιά κρεατένιο ή ένα πιάτο με ωραία γλυκάδια. Το rib eye σίγουρα κάνει κλικ στους κρεατομανείς, αλλά εγώ χάρηκα που πετύχαμε entrana, ένα πολύ πιο οικονομικό (€ 12 τα 400 γρ.) κομμάτι κρέατος γύρω από το διάφραγμα. Συνδυάζει λίγο πιο σκληρό μυ (αυτό που οι Άγγλοι λένε «chewy») και μαλακό, χυμώδη πυρήνα - και αποδεικνύεται ζόρικα εκφραστικό. Την ώρα που ο καθισμένος στο πιάνο Pedro Santana τραγουδάει «Beautiful Maria de mi amor» με ένα χαμόγελο εξωπραγματικά πλατύ, σχολιάζουμε τη σπάνια τελευταία... αλεγρία (τo στράβωμα εξελίσσεται σε δόγμα). «Έχει γίνει ντεμοντέ στην Ελλάδα να είσαι παθιασμένος», προσθέτει στην κουβέντα ο Γιώργος Βεβελογιάννης, ο εξ Αργεντινής ερχόμενος ιδιοκτήτης του «Pasional» γεμίζοντας το ποτήρι μας με ακόμη λίγο Malbec. Αν αποφασίσουμε να εισάγουμε λίγο ενθουσιασμό -κι ευγένεια-, η Αργεντινή μου φαίνεται καλή περίπτωση. Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 2106800200. Τιμή: € 35-38.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.