Pasional

Η Άντζελα Σταματιάδου ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες της… Φιλοθέης.

Pasional

Η Άντζελα Σταματιάδου ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες της… Φιλοθέης.

Pasional - εικόνα 1

Σε αυτό το αργεντίνικο θεατράλε σκηνικό -χρυσοί πολυέλαιοι, σκαλιστοί καθρέφτες, πλούσια υφάσματα- περιμένεις να εμφανιστούν από κάπου milongueros και milongueras. Κι όντως, tango και latin βασιλεύουν στο εστιατόριο της Φιλοθέης^ αισθαντικό side dish για μια σαλάτα π.χ. με κινόα, baby ρόκα και ραντίκιο, λιτή και δροσερή^ ένα τσορίθο πικάντικο, βαθιά κρεατένιο ή ένα πιάτο με ωραία γλυκάδια. Το rib eye σίγουρα κάνει κλικ στους κρεατομανείς, αλλά εγώ χάρηκα που πετύχαμε entrana, ένα πολύ πιο οικονομικό (€ 12 τα 400 γρ.) κομμάτι κρέατος γύρω από το διάφραγμα. Συνδυάζει λίγο πιο σκληρό μυ (αυτό που οι Άγγλοι λένε «chewy») και μαλακό, χυμώδη πυρήνα - και αποδεικνύεται ζόρικα εκφραστικό. Την ώρα που ο καθισμένος στο πιάνο Pedro Santana τραγουδάει «Beautiful Maria de mi amor» με ένα χαμόγελο εξωπραγματικά πλατύ, σχολιάζουμε τη σπάνια τελευταία... αλεγρία (τo στράβωμα εξελίσσεται σε δόγμα). «Έχει γίνει ντεμοντέ στην Ελλάδα να είσαι παθιασμένος», προσθέτει στην κουβέντα ο Γιώργος Βεβελογιάννης, ο εξ Αργεντινής ερχόμενος ιδιοκτήτης του «Pasional» γεμίζοντας το ποτήρι μας με ακόμη λίγο Malbec. Αν αποφασίσουμε να εισάγουμε λίγο ενθουσιασμό -κι ευγένεια-, η Αργεντινή μου φαίνεται καλή περίπτωση. Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 2106800200. Τιμή: € 35-38.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/05/2025

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Tα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino

Βραβευμένοι σεφ και κορυφαία wine houses καταθέτουν τη δική τους οπτική στο fine dining, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "The Private Kitchen".

S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.