Γαστρονομική Κριτική: Μόδα με ουσία

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το κλίμα που διαμορφώνεται στην τηλεόραση. Αυτήν τη χρονιά ο παλμός της χτυπά δυνατά στο ρυθμό...

Γαστρονομική Κριτική: Μόδα με ουσία

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το κλίμα που διαμορφώνεται στην τηλεόραση. Αυτήν τη χρονιά ο παλμός της χτυπά δυνατά στο ρυθμό της γεύσης. Όταν πριν από περίπου 35 χρόνια το «αθηνόραμα» λανσάριζε τη γαστρονομική κριτική στην Ελλάδα, δεν φανταζόμασταν ότι θα έφτανε η ημέρα που το ευρύ κοινό θα την αγκάλιαζε με τέτοιον τρόπο – κρίνοντας από τις μέχρι τώρα τηλεθεάσεις. Ο δρόμος στρώθηκε με πολύ επιμονή όλα αυτά τα χρόνια. Στις σελίδες του περιοδικού μας δημοσιεύτηκαν συστηματικά αμέτρητες κριτικές εστιατορίων. Εδώ και 18 χρόνια οι Χρυσοί Σκούφοι επιβραβεύουν τη γαστρονομική άνθηση εν Ελλάδι και τα βραβεία που δίνουν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας είναι καθολικώς αποδεκτό σημείο αναφοράς. Είναι σαφές ότι η κριτική κάνει καλό. Επιβραβεύει τους άξιους, προωθεί την ευγενή άμιλλα και αναδεικνύει τον γευστικό πολιτισμό, βασική παράμετρο της ανάπτυξης του τουρισμού και της ποιότητας ζωής διεθνώς. Η ομάδα των Χρυσών Σκούφων ξεκίνησε την τελική φάση των αξιολογήσεων της χρονιάς. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/05/2025

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Tα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino

Βραβευμένοι σεφ και κορυφαία wine houses καταθέτουν τη δική τους οπτική στο fine dining, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "The Private Kitchen".

S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.