Μπαρμπα-Αλέξης

Η Άντζελα Σταματιάδου ευχαριστήθηκε καλο-καρυκευμένο γιαουρτλού και μερακλίδικο κούσμπασι στο πολίτικο στέκι της Νέας Χαλκηδόνας.

Μπαρμπα-Αλέξης

Η Άντζελα Σταματιάδου ευχαριστήθηκε καλο-καρυκευμένο γιαουρτλού και μερακλίδικο κούσμπασι στο πολίτικο στέκι της Νέας Χαλκηδόνας.

Μπαρμπα-Αλέξης - εικόνα 1

Αυτήν την εποχή ο «Μπαρμπα-Αλέξης» μοιράζει τα τραπέζια του ανάμεσα σε μια νησίδα πρασίνου κοντά στην εθνική –έχει και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια– και στο μέσα χώρο. Ο τελευταίος, αν και ανανεωμένος, δεν θα έλεγα ότι κερδίζει εύσημα στιλ (πλην της νοσταλγικής γωνιάς με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Αττάλειας, του Βοσπόρου και του Καπαλί Τσαρσί). Το ζήτημα, πάντως, εδώ είναι το φαγητό – και οι τιμές του. Το ευχαριστήθηκα το γιαουρτλού, καλο-καρυκευμένο και ζουμερό. και το κούσ-μπασι, ήτοι μερακλίδικο χοιρινό με το λιπάκι του, έξτρα καυτερό, με πιτούλες, ντομάτα και κρεμμύδι πασπαλισμένο με σουμάκ. Η οικογένεια, αντλώντας διδάγματα από την Αντιόχεια (ήρθαν εδώ το ’60), έφερε στην Αθήνα και άλλα ωραία, ανάμεσα στα οποία μια μελιτζανοσαλάτα-ωδή στην κάψα, χαϊντάρ για να σβήσεις την εν λόγω κάψα με γιαούρτι, σκόρδο και καρότο αλλά και χούμους με τονισμένο ταχίνι, πυκνό, που σερβίρεται με τουρσάκια, ανάμεσα στα οποία και ροζ ανθάκια κουνουπιδιού (βάφονται με ένα πέρασμα από ζωμό παντζαριού προτού μπουν στην άλμη). «Τι ωραία και καταστροφικά φαγητά είναι αυτά», σχολίαζε ο φίλος μου ο Νίκος λίγο προτού έρθουν καζάν ντιπί και σιροπάτο κιουνεφέ. Όντως, με αυτού του τύπου το φαγητό τείνεις να το παρακάνεις. Πολίτικη... πολιτική. (Σαλαμίνος 70, Νέα Χαλκηδόνα, 2102583415. Τιμή:

€ 13-17)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.