Martin Berasategui

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, καλεσμένος του «α», για να μαγειρέψει το σπέσιαλ μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων με Χρυσό Σκούφο για το 2011.

Martin Berasategui

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, καλεσμένος του «α», για να μαγειρέψει το σπέσιαλ μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων με Χρυσό Σκούφο για το 2011.

Martin Berasategui - εικόνα 1

Τιμημένος με την ανώτατη διάκριση των τριών αστεριών Michelin από το 2001, ο Βάσκος διάσημος σεφ κέρδισε το πρώτο του αστέρι το 1986, σε ηλικία μόλις 26 ετών, ενώ το ρεστοράν του βρίσκεται επί σειρά ετών μέσα στα «50 καλύτερα του κόσμου». Ο Berasategui είναι εμβληματική μορφή του –πολυβραβευμένου για τη γαστρονομία του– San Sebastian και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σεφ της χώρας των Βάσκων –αλλά και της Ισπανίας–, ενώ άνοιξε προσφάτως ένα από τα καλύτερα ρεστοράν της Κίνας, το «Martin» στη Σανγκάη. Είναι πολύ αγαπητός στο San Sebastian και ο κόσμος τον χαιρετάει στο δρόμο. Η κουζίνα του συνδυάζει την «ψυχή» της γεύσης των Βάσκων με μια απαράμιλλη κομψότητα και μια ευγένεια που μετατρέπουν τα πιάτα του σε έργα τέχνης. Κι επιβεβαιώνει διαρκώς ότι τόσο η δική του κουζίνα όσο και η γαστρονομία του San Sebastian βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς πρωτοπορίας. Εξαιρετικές πρώτες ύλες κι έξυπνες, ιντελεκτουέλ γευστικές αρμονίες κάνουν το μενού που θα μαγειρέψει για μας, προς τιμήν των βραβευθέντων των φετινών Χρυσών Σκούφων, μια μεγάλη στιγμή χαράς και πολιτισμού στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/10/2025

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.