Σέσουλας

Παϊδάκια, πλεμόνια, αμελέτητα, αρχαίο φαγητό, κόρνες, πλάκες και λαδόκολα. Αθυρόστομο κοκτέιλ με νοστιμιά.

Σέσουλας

Αριστοφάνης στο Περιστέρι

Παϊδάκια, πλεμόνια, αμελέτητα, αρχαίο φαγητό, κόρνες, πλάκες και λαδόκολα. Αθυρόστομο κοκτέιλ με νοστιμιά.

Σέσουλας - εικόνα 1

Ανδρέας σερβίρει με σαρδόνιο χαμόγελο και ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς ποια στιγμή θα... σκάσει η πλάκα. Μπορεί να εκραγεί το ανοιχτήρι της μπύρας, μπορεί ένα βάζο με σάλτσα να έχει ιδιαιτέρως αριστοφανικό περιεχόμενο! Σ' ένα τόσο ελευθεριάζον μαγαζί, τα διαδραματιζόμενα υποστηρίζουν με πολύ φυσικό τρόπο τη θρυλική σπεσιαλιτέ του, τα... αμελέτητα με τη σέσουλα που ο σεφ Βαγγέλης Διαμαντής σερβίρει σκωπτικά πάνω στο λαδόχαρτο πιέζοντας μια κόρνα ποδηλάτου! Η υπόθεση έχει χαβαλέ αλλά και πολλή νοστιμιά. Οι ρέκτες του είδους μπορούν να παραγγείλουν εκ των προτέρων σπέσιαλ σέσουλα με αμελέτητα. Η κανονική περιλαμβάνει ποικιλία από «μπινελίκια» αρνιού με συκωτάκια, γλυκάδια, ζουμερά παϊδάκια και φυσικά αμελέτητα, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τη σέσουλά τους μόνο με εντόσθια, χωρίς κρέας. Όπως και να την παραγγείλετε πάντως, η νοστιμιά της περισσεύει και θα απλωθεί στο άλλο φετίχ του μαγαζιού, τη λαδόκολα. Λέω «φετίχ» επειδή πάνω στα τραπέζια υπάρχουν πάμπολλα φύλλα λαδόχαρτου, όπου ο κόσμος ζωγραφίζει, καταγράφει σόκιν λεπτομέρειες, ερωτικές εξομολογήσεις ή γράφει τον πόνο του. Και μετά όλα αυτά καρφιτσώνονται στους τοίχους, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο μιλφέιγ χιούμορ και συναισθημάτων.

Το amuse-bouche (παρακαλώ) είναι παξιμαδάκι με κοπανιστή και ντομάτα. Η πρασοτυρόπιτα, υγρή, γλυκύτατη, λίγο πικάντικη· η τυροκαφτερή σκέτο βούτυρο που καίει· το σαγανάκι της μελιτζάνας γλυκοφάγωτο χάρη στο κρεμμύδι· οι τηγανητές πατάτες φυσάνε και το ψητό ψωμί είναι πειρασμός. Η κουζίνα παίζει και με άλλα κόλπα ημέρας: κοτόπουλο «Μίμμα» σύγχρονη απόδοση μιας αρχαιοελληνικής συνταγής του Αρχέστρατου (κοτόπουλο με μέλι, ξίδι, κρασί και πολλά μυρωδικά)· ντοματοκεφτέδες, χορτοκεφτέδες, σουβλάκι πολίτικο από αρνάκι μαριναρισμένο με γιαούρτι, βυζαντινό χοιρινό με κρασί και μέλι. Στο «Σέσουλα» μπορεί να έχετε και άλλες εκπλήξεις: να πέσετε πάνω στον ηθοποιό Αναστάση Κολοβό, που κάνει παρλάτες, λέει ανέκδοτα, σατιρίζει την πολιτική, ή να ακούσετε live λαϊκά τραγούδια. Τα γλυκά παίζουν αλλού για κοντράστ (πανακότα με σιρόπι φρέσκιας φράουλας, κέικ σοκολάτας με παγωτό κρέμα με μήλο και καρύδια, κρασάτο κυδώνι με πειραγμένο γιαούρτι). Το σέρβις θα σας φέρει ζεστή πετσέτα για να χρησιμοποιήσετε άφοβα τα δάχτυλά σας.

INFO

ΣΕΣΟΥΛΑΣ Αθ. Διάκου 17, Περιστέρι, 2105775594. Κυρ. & μεσημ. Τιμή: € 18-20.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2025

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.