Σέσουλας

Παϊδάκια, πλεμόνια, αμελέτητα, αρχαίο φαγητό, κόρνες, πλάκες και λαδόκολα. Αθυρόστομο κοκτέιλ με νοστιμιά.

Σέσουλας

Αριστοφάνης στο Περιστέρι

Παϊδάκια, πλεμόνια, αμελέτητα, αρχαίο φαγητό, κόρνες, πλάκες και λαδόκολα. Αθυρόστομο κοκτέιλ με νοστιμιά.

Σέσουλας - εικόνα 1

Ανδρέας σερβίρει με σαρδόνιο χαμόγελο και ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς ποια στιγμή θα... σκάσει η πλάκα. Μπορεί να εκραγεί το ανοιχτήρι της μπύρας, μπορεί ένα βάζο με σάλτσα να έχει ιδιαιτέρως αριστοφανικό περιεχόμενο! Σ' ένα τόσο ελευθεριάζον μαγαζί, τα διαδραματιζόμενα υποστηρίζουν με πολύ φυσικό τρόπο τη θρυλική σπεσιαλιτέ του, τα... αμελέτητα με τη σέσουλα που ο σεφ Βαγγέλης Διαμαντής σερβίρει σκωπτικά πάνω στο λαδόχαρτο πιέζοντας μια κόρνα ποδηλάτου! Η υπόθεση έχει χαβαλέ αλλά και πολλή νοστιμιά. Οι ρέκτες του είδους μπορούν να παραγγείλουν εκ των προτέρων σπέσιαλ σέσουλα με αμελέτητα. Η κανονική περιλαμβάνει ποικιλία από «μπινελίκια» αρνιού με συκωτάκια, γλυκάδια, ζουμερά παϊδάκια και φυσικά αμελέτητα, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τη σέσουλά τους μόνο με εντόσθια, χωρίς κρέας. Όπως και να την παραγγείλετε πάντως, η νοστιμιά της περισσεύει και θα απλωθεί στο άλλο φετίχ του μαγαζιού, τη λαδόκολα. Λέω «φετίχ» επειδή πάνω στα τραπέζια υπάρχουν πάμπολλα φύλλα λαδόχαρτου, όπου ο κόσμος ζωγραφίζει, καταγράφει σόκιν λεπτομέρειες, ερωτικές εξομολογήσεις ή γράφει τον πόνο του. Και μετά όλα αυτά καρφιτσώνονται στους τοίχους, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο μιλφέιγ χιούμορ και συναισθημάτων.

Το amuse-bouche (παρακαλώ) είναι παξιμαδάκι με κοπανιστή και ντομάτα. Η πρασοτυρόπιτα, υγρή, γλυκύτατη, λίγο πικάντικη· η τυροκαφτερή σκέτο βούτυρο που καίει· το σαγανάκι της μελιτζάνας γλυκοφάγωτο χάρη στο κρεμμύδι· οι τηγανητές πατάτες φυσάνε και το ψητό ψωμί είναι πειρασμός. Η κουζίνα παίζει και με άλλα κόλπα ημέρας: κοτόπουλο «Μίμμα» σύγχρονη απόδοση μιας αρχαιοελληνικής συνταγής του Αρχέστρατου (κοτόπουλο με μέλι, ξίδι, κρασί και πολλά μυρωδικά)· ντοματοκεφτέδες, χορτοκεφτέδες, σουβλάκι πολίτικο από αρνάκι μαριναρισμένο με γιαούρτι, βυζαντινό χοιρινό με κρασί και μέλι. Στο «Σέσουλα» μπορεί να έχετε και άλλες εκπλήξεις: να πέσετε πάνω στον ηθοποιό Αναστάση Κολοβό, που κάνει παρλάτες, λέει ανέκδοτα, σατιρίζει την πολιτική, ή να ακούσετε live λαϊκά τραγούδια. Τα γλυκά παίζουν αλλού για κοντράστ (πανακότα με σιρόπι φρέσκιας φράουλας, κέικ σοκολάτας με παγωτό κρέμα με μήλο και καρύδια, κρασάτο κυδώνι με πειραγμένο γιαούρτι). Το σέρβις θα σας φέρει ζεστή πετσέτα για να χρησιμοποιήσετε άφοβα τα δάχτυλά σας.

INFO

ΣΕΣΟΥΛΑΣ Αθ. Διάκου 17, Περιστέρι, 2105775594. Κυρ. & μεσημ. Τιμή: € 18-20.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Μάνη της Σταυριανής Ζερβακάκου

Η σεφ του εστιατορίου "Aspasia", ζει και αναπνέει για τη Μάνη ως γέννημα-θρέμμα της. Μάς ξεναγεί λοιπόν σε αυτή όπως η ίδια μόνο ξέρει.

06/08/2025

Στο Bloom Project για ανεμελιά, πόδια στην άμμο και φροντισμένες γεύσεις

Στην Παραλία Βούλας, το αλέγρο beach bar restaurant είναι ακριβώς από εκείνα τα μέρη που άπαντες αναζητούν κατά το αστικό θέρος.

Επιστροφή στη Σαντορίνη και το Selene, για τη Vedema

Η διήμερη γιορτή, που είναι αφιερωμένη στον σαντορινιό αμπελώνα και τη σύγχρονη οινική τέχνη, επανέρχεται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Στην Καλλιθέα για τους 'συνήθεις υπόπτους' των μεζέδων

Η περαντζάδα της γεύσης που αποτελεί μία απολαυστική σταθερά στη γειτονιά.

Τι γεύση μας αφήνει το Καπάδικο του Μιχάλη Μάρθα στην Κάλυμνο

Ένα εστιατόριο – φόρος τιμής του ταλαντούχου σεφ στη γαστρονομική κουλτούρα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και έδρα της δικής προσέγγισης στη δημιουργική θαλασσοφαγία, το "Καπάδικο" είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα openings του καλοκαιριού.

Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις για να δοκιμάσεις ένα εστιατόριο;

Μια νέα γενιά εστιατορίων ξεπροβάλλει ολοένα πιο δυναμικά σε μη αναμενόμενους προορισμούς, κερδίζοντας την προσοχή μας, συχνά μάλιστα και γαστρονομικά βραβεία. Μπορεί να πετύχει η γαστρονομική αποκέντρωση;

Τι ακριβώς είναι τα παγωτά Plan(e)t που έρχονται στην Pizza Fan

Μια νέα, δροσερή συνεργασία φέρνει κοντά την καινοτομία στη φυτική διατροφή και την απόλαυση της πίτσας.