Σέσουλας

Παϊδάκια, πλεμόνια, αμελέτητα, αρχαίο φαγητό, κόρνες, πλάκες και λαδόκολα. Αθυρόστομο κοκτέιλ με νοστιμιά.

Σέσουλας

Αριστοφάνης στο Περιστέρι

Παϊδάκια, πλεμόνια, αμελέτητα, αρχαίο φαγητό, κόρνες, πλάκες και λαδόκολα. Αθυρόστομο κοκτέιλ με νοστιμιά.

Σέσουλας - εικόνα 1

Ανδρέας σερβίρει με σαρδόνιο χαμόγελο και ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς ποια στιγμή θα... σκάσει η πλάκα. Μπορεί να εκραγεί το ανοιχτήρι της μπύρας, μπορεί ένα βάζο με σάλτσα να έχει ιδιαιτέρως αριστοφανικό περιεχόμενο! Σ' ένα τόσο ελευθεριάζον μαγαζί, τα διαδραματιζόμενα υποστηρίζουν με πολύ φυσικό τρόπο τη θρυλική σπεσιαλιτέ του, τα... αμελέτητα με τη σέσουλα που ο σεφ Βαγγέλης Διαμαντής σερβίρει σκωπτικά πάνω στο λαδόχαρτο πιέζοντας μια κόρνα ποδηλάτου! Η υπόθεση έχει χαβαλέ αλλά και πολλή νοστιμιά. Οι ρέκτες του είδους μπορούν να παραγγείλουν εκ των προτέρων σπέσιαλ σέσουλα με αμελέτητα. Η κανονική περιλαμβάνει ποικιλία από «μπινελίκια» αρνιού με συκωτάκια, γλυκάδια, ζουμερά παϊδάκια και φυσικά αμελέτητα, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τη σέσουλά τους μόνο με εντόσθια, χωρίς κρέας. Όπως και να την παραγγείλετε πάντως, η νοστιμιά της περισσεύει και θα απλωθεί στο άλλο φετίχ του μαγαζιού, τη λαδόκολα. Λέω «φετίχ» επειδή πάνω στα τραπέζια υπάρχουν πάμπολλα φύλλα λαδόχαρτου, όπου ο κόσμος ζωγραφίζει, καταγράφει σόκιν λεπτομέρειες, ερωτικές εξομολογήσεις ή γράφει τον πόνο του. Και μετά όλα αυτά καρφιτσώνονται στους τοίχους, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο μιλφέιγ χιούμορ και συναισθημάτων.

Το amuse-bouche (παρακαλώ) είναι παξιμαδάκι με κοπανιστή και ντομάτα. Η πρασοτυρόπιτα, υγρή, γλυκύτατη, λίγο πικάντικη· η τυροκαφτερή σκέτο βούτυρο που καίει· το σαγανάκι της μελιτζάνας γλυκοφάγωτο χάρη στο κρεμμύδι· οι τηγανητές πατάτες φυσάνε και το ψητό ψωμί είναι πειρασμός. Η κουζίνα παίζει και με άλλα κόλπα ημέρας: κοτόπουλο «Μίμμα» σύγχρονη απόδοση μιας αρχαιοελληνικής συνταγής του Αρχέστρατου (κοτόπουλο με μέλι, ξίδι, κρασί και πολλά μυρωδικά)· ντοματοκεφτέδες, χορτοκεφτέδες, σουβλάκι πολίτικο από αρνάκι μαριναρισμένο με γιαούρτι, βυζαντινό χοιρινό με κρασί και μέλι. Στο «Σέσουλα» μπορεί να έχετε και άλλες εκπλήξεις: να πέσετε πάνω στον ηθοποιό Αναστάση Κολοβό, που κάνει παρλάτες, λέει ανέκδοτα, σατιρίζει την πολιτική, ή να ακούσετε live λαϊκά τραγούδια. Τα γλυκά παίζουν αλλού για κοντράστ (πανακότα με σιρόπι φρέσκιας φράουλας, κέικ σοκολάτας με παγωτό κρέμα με μήλο και καρύδια, κρασάτο κυδώνι με πειραγμένο γιαούρτι). Το σέρβις θα σας φέρει ζεστή πετσέτα για να χρησιμοποιήσετε άφοβα τα δάχτυλά σας.

INFO

ΣΕΣΟΥΛΑΣ Αθ. Διάκου 17, Περιστέρι, 2105775594. Κυρ. & μεσημ. Τιμή: € 18-20.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
dantonopoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα εστιατόρια που έγραψαν την ιστορία των The World’s 50 Best Restaurants

Λίγο πριν την ανακοίνωση των 50 κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου για το 2025, ανατρέχουμε σε εμβληματικά ινστιτούτα νοστιμιάς που ξεχώρισαν στο σημαντικό θεσμό αλλά και σημάδεψαν το σύμπαν της γεύσης.

Root restaurant: Εδώ ριζώνει η νέα γεύση της Μήλου!

Σε ένα μαγευτικό σκηνικό στο Παλιοχώρι της Μήλου, το νέο εστιατόριο "Root" υπόσχεται να απογειώσει τις καλοκαιρινές γαστρονομικές εμπειρίες

Στο The C Beach restaurant για θαλασσινές γεύσεις και κοσμοπολίτικο αέρα Αιγαίου

Τι δοκιμάσαμε στο εστιατόριο της Βούλας και τι σου προτείνουμε για την επόμενη σου επίσκεψη.

Parelia

Ο Νίκος Μπίλλης στρέφει το παραλιακό εστιατόριο του "W Costa Navarino" προς τη μεριά της θάλασσας, με μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που μοσχοβολούν ιώδιο και fine comfort διάθεση.

Τι γεύση έχει μια κουζίνα με ελληνική γεύση, γαλλικές βάσεις και ιαπωνικές επιρροές;

Σε ένα από τα πιο χοτ bar-restaurants του κέντρου, ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης έχει όλες τις απαντήσεις με μια γαστρονομική πρόταση υψηλών οκτανίων.

Στη βόρεια Κέρκυρα, για ένα από τα νοστιμότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Oι σεφ Χάρης Νικολούζος, Περικλής Κοσκινάς, Μανώλης Παπουτσάκης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Μπαξεβάνης και Γρηγόρης Χέλμης υπογράφουν τρεις ξεχωριστές βραδιές στο Restia Culinary Soirees, που επιστρέφει και αναδεικνύει τη νοστιμιά της απλότητας.