'Le Pizze di San Gennaro': Προσεχώς κορυφαία ναπολιτάνικη πίτσα στη Νέα Σμύρνη

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι επιστρέφει με ένα νέο εστιατόριο στις 20 Οκτωβρίου για να κάνει αυτό που γνωρίζει άψογα.

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι στη Νέα Σμύρνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι μόνο άγνωστο όνομα δεν είναι στα γευστικά δρώμενα της πόλης, καθώς αποτελεί έναν από τους μαέστρους της ναπολιτάνικης πίτσας στα μέρη μας. Παρότι Μιλανέζος, έδειχνε ανέκαθεν ιδιαίτερη συμπάθεια στον ιταλικό Νότο και το πιο δημοφιλές έδεσμά του. Πολύ σύντομα και πιο συγκεκριμένα από τις 20 Οκτωβρίου, θα ανάψει ξανά τον ξυλόφουρνό του για να σερβίρει τις λιτά απολαυστικές πίτσες του στο 'Le Pizze di San Gennaro'.

Το -προσεχώς- εστιατόριο βαφτίζεται από τον άγιο-προστάτη της Νάπολης, Σαν Τζενάρο, η εκκλησία του οποίου κατασκευάστηκε το 1745 και βρίσκεται εντός του πάρκου που περιβάλλει το Museo e Real Bosco di Capodimonte. Ο εν λόγω όσιος λοιπόν συναντάται και στο λογότυπο της επιχείρησης, που θα στεγαστεί στο σημείο του πάλαι ποτέ 'Vincenzo'. 

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εκεί, ο σεφ Τζεναμπόνι και η ομάδα του φτιάχνουν έναν ατμοσφαιρικό και άνετο χώρο που θα θυμίζει σε όλα Ιταλία, με έναν όμορφα διαμορφωμένο χειμερινό κήπο και ασφαλώς τον ξυλόφουρνο σε περίοπτη θέση. Από τον τελευταίο θα προέρχονται και οι πίτσες με τη λεπτή και μαλακιά ναπολιτάνικη ζύμη που θα φτιάχνεται φρέσκια καθημερινά και θα ωριμάζει για 1 έως 3 ημέρες, πριν σκεπαστεί με ενδιαφέροντα made in Italy toppings, σε αρκετές εκδοχές. 

Καθημερινά, θα σερβίρεται και ένα πιάτο ημέρας, ελαφρώς πιο γαστρονομικό (από ριζότο κι πάστα μέχρι κρέας ή ψάρι κ.α.) αλλά πάντοτε βασισμένο στην ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.


Info

Ευξείνου Πόντου 172, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9339127
Ανοιχτά Τρ.-Παρ. 13.00-15.30 και 18.00-23.45, Σαβ. 13.00-23.45, Κυρ. 13.00-23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/12/2025

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.