'Le Pizze di San Gennaro': Προσεχώς κορυφαία ναπολιτάνικη πίτσα στη Νέα Σμύρνη

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι επιστρέφει με ένα νέο εστιατόριο στις 20 Οκτωβρίου για να κάνει αυτό που γνωρίζει άψογα.

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι στη Νέα Σμύρνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Μάρκο Τζεναμπόνι μόνο άγνωστο όνομα δεν είναι στα γευστικά δρώμενα της πόλης, καθώς αποτελεί έναν από τους μαέστρους της ναπολιτάνικης πίτσας στα μέρη μας. Παρότι Μιλανέζος, έδειχνε ανέκαθεν ιδιαίτερη συμπάθεια στον ιταλικό Νότο και το πιο δημοφιλές έδεσμά του. Πολύ σύντομα και πιο συγκεκριμένα από τις 20 Οκτωβρίου, θα ανάψει ξανά τον ξυλόφουρνό του για να σερβίρει τις λιτά απολαυστικές πίτσες του στο 'Le Pizze di San Gennaro'.

Το -προσεχώς- εστιατόριο βαφτίζεται από τον άγιο-προστάτη της Νάπολης, Σαν Τζενάρο, η εκκλησία του οποίου κατασκευάστηκε το 1745 και βρίσκεται εντός του πάρκου που περιβάλλει το Museo e Real Bosco di Capodimonte. Ο εν λόγω όσιος λοιπόν συναντάται και στο λογότυπο της επιχείρησης, που θα στεγαστεί στο σημείο του πάλαι ποτέ 'Vincenzo'. 

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Νέο εστιατόριο Le Pizze di San Gennaro από τον Μάρκο Τζεναμπόνι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εκεί, ο σεφ Τζεναμπόνι και η ομάδα του φτιάχνουν έναν ατμοσφαιρικό και άνετο χώρο που θα θυμίζει σε όλα Ιταλία, με έναν όμορφα διαμορφωμένο χειμερινό κήπο και ασφαλώς τον ξυλόφουρνο σε περίοπτη θέση. Από τον τελευταίο θα προέρχονται και οι πίτσες με τη λεπτή και μαλακιά ναπολιτάνικη ζύμη που θα φτιάχνεται φρέσκια καθημερινά και θα ωριμάζει για 1 έως 3 ημέρες, πριν σκεπαστεί με ενδιαφέροντα made in Italy toppings, σε αρκετές εκδοχές. 

Καθημερινά, θα σερβίρεται και ένα πιάτο ημέρας, ελαφρώς πιο γαστρονομικό (από ριζότο κι πάστα μέχρι κρέας ή ψάρι κ.α.) αλλά πάντοτε βασισμένο στην ιταλική γαστρονομική κουλτούρα.


Info

Ευξείνου Πόντου 172, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9339127
Ανοιχτά Τρ.-Παρ. 13.00-15.30 και 18.00-23.45, Σαβ. 13.00-23.45, Κυρ. 13.00-23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.