Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του

Είναι μαγικό το καλοκαίρι στο «Βαρούλκο». Η ευρηματική θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 1

Χαλαρά, προσιτά, τα μεσημέρια εδώ έχουν αύρα διακοπών, κι είναι η ιδανική στιγμή να δοκιμάσετε τις –για πρώτη φορά στην ιστορία του εστιατορίου!– τηγανητές πατάτες που έρχονται από την Άνδρο για να συνδυαστούν με κιμά γαρίδας σε έναν πολύ ιδιαίτερο μεζέ, τα αέρινα τηγανισμένα μικρά ψαράκια ή τα όστρακα με μαϊντανό, σκόρδο και Μοσχάτο Λήμνου.

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 2

Όταν το δειλινό βάφει με τα χρώματά του τον ορίζοντα, λίγο προτού σουρουπώσει, κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή ένα κοκτέιλ με τσίπουρο (τσίπουρο αρωματισμένο με αρμπαρόριζα και φλούδες λάιμ, με σορμπέ χαμομήλι και τζίντζερ κ.ά.) θα ταξιδέψετε in situ με τις αγαπημένες θαλασσινές δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου…

Varoulko Seaside: Θαλασσινό ευ ζην με... το μεζέ του - εικόνα 3

Μη χάσετε με τίποτα τα εξαιρετικά επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη, ιδίως τον μπακλαβά-έκπληξη σε αρωματικό σύννεφο, και στη συνέχεια ανεβείτε στο art deck του «Βαρούλκου» για μια δόση τέχνης: η έκθεση «Σπόρος», με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σας περιμένει μέχρι τον Αύγουστο, με σούπερ ατού την καρτποσταλική θέα από τα πέντε μπαλκόνια του χώρου.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, www.varoulko.gr, Bαρούλκο restaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.