Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη

Γεύσεις με άρωμα Κρήτης -παραδοσιακές και λίγο πιο μοντέρνες- από τη Μυρσίνη Λαμπράκη σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 1
φωτό: Βαγγέλης Ρασσιάς

Ένα πληθωρικό κρητικό μενού προτείνει η Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα της στο καινούργιο, λιτά διακοσμημένο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης. Στον «Μαρουβά», που άνοιξε πριν από λίγο καιρό πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου, φτιάχνουν πλούσιες σαλάτες (ήδη έχουν αποκτήσει τους πιστούς τους), ενώ προσφέρουν τυρί της τρύπας από τις Μαδάρες, ξύγαλο Σητείας και φρεσκοπηγμένη μυζήθρα του μιτάτου που έρχονται κατευθείαν από μικρά τυροκομεία του νησιού.

Ένας «Μαρουβάς» στη Νέα Σμύρνη - εικόνα 2
H Μυρσίνη Λαμπράκη έχει αναλάβει την κουζίνα

Από κει και πέρα παίζουν χανιώτικη κρεατότουρτα, πιλάφι με πετεινό και ζυγούρι που φτάνει στο τραπέζι σε κατσαρόλι, οφτό αρνί σε τσιγκελάκια, αλλά και μερικές «πειραγμένες» συνταγές, πάντα με χαρακτηριστικά κρητικά χρώματα και μια δόση… απροσδόκητου. Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/12/2022

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.