Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 1

1. Η entrecote Cafe de Paris ήταν το σήμα κατατεθέν από τότε που οι αδερφοί Σπύρος και Βασίλης Πολυμέρης άνοιξαν το εστιατόριό τους πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα βασικά συστατικά της περίφημης βουτυράτης σάλτσας έφερε ο τότε μάγειρας από το πρώτο «Cafe de Paris» της Γενεύης, στην κουζίνα του οποίου δούλευε προηγουμένως.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 2

2. Από τη σάλα του εστιατόριου, που από το 1999 διαχειρίζονται ο Βασίλης Πολυμέρης και ο γιος του Γιώργος, έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, ανάμεσά στους οποίους ο Ντέμης Ρούσος, η Νάνα Μούσχουρη, η Μονσερά Καμπαγέ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μιχάλης Πολατώφ, ο Γιάννης Μόραλης κ.ά.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 3

3. Τα πιάτα που χαρακτηρίζουν την κλασική κουζίνα του «Σπύρος και Βασίλης», εκτός της περίφημης entrecote, είναι η τερίνα φουαγκρά, τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν, τα βατροχοπόδαρα προβενσάλ και ο κρασάτος κόκορας (coq au vin). Αν λείψουν, θα γίνει... μανιφεστασιόν.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 4

4. Στα σαράντα χρόνια της ιστορίας του έχουν γίνει τρεις ανακαινίσεις – η τελευταία προ πενταετίας. Διατηρεί την ατμοσφαιρική αύρα ενός χώρου με την πατίνα του χρόνου, αλλά την αποδίδει με πιο ανάλαφρους κώδικες, οπότε μην απορήσετε που εκτός από τους σταθερούς πελάτες θα δείτε και τα παιδιά τους ή ακόμη και τα εγγόνια τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
09/07/2025

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.