Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 1

1. Η entrecote Cafe de Paris ήταν το σήμα κατατεθέν από τότε που οι αδερφοί Σπύρος και Βασίλης Πολυμέρης άνοιξαν το εστιατόριό τους πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα βασικά συστατικά της περίφημης βουτυράτης σάλτσας έφερε ο τότε μάγειρας από το πρώτο «Cafe de Paris» της Γενεύης, στην κουζίνα του οποίου δούλευε προηγουμένως.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 2

2. Από τη σάλα του εστιατόριου, που από το 1999 διαχειρίζονται ο Βασίλης Πολυμέρης και ο γιος του Γιώργος, έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, ανάμεσά στους οποίους ο Ντέμης Ρούσος, η Νάνα Μούσχουρη, η Μονσερά Καμπαγέ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μιχάλης Πολατώφ, ο Γιάννης Μόραλης κ.ά.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 3

3. Τα πιάτα που χαρακτηρίζουν την κλασική κουζίνα του «Σπύρος και Βασίλης», εκτός της περίφημης entrecote, είναι η τερίνα φουαγκρά, τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν, τα βατροχοπόδαρα προβενσάλ και ο κρασάτος κόκορας (coq au vin). Αν λείψουν, θα γίνει... μανιφεστασιόν.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 4

4. Στα σαράντα χρόνια της ιστορίας του έχουν γίνει τρεις ανακαινίσεις – η τελευταία προ πενταετίας. Διατηρεί την ατμοσφαιρική αύρα ενός χώρου με την πατίνα του χρόνου, αλλά την αποδίδει με πιο ανάλαφρους κώδικες, οπότε μην απορήσετε που εκτός από τους σταθερούς πελάτες θα δείτε και τα παιδιά τους ή ακόμη και τα εγγόνια τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.