
Δυνατά από την Πάρο
Ο «Παπαδάκης» άνοιξε στο Κολωνάκι, στο παλιό «Maritsa's», κουβαλώντας γαστρονομικές δάφνες από τη Νάουσα της Πάρου.

Η Φωκυλίδου αναδεικνύεται σε μίνι κυκλαδίτικη πιάτσα, αφού λίγα μέτρα από το μυκονιάτικο «Sea Satin» άνοιξε τώρα και ο φημισμένος «Παπαδάκης» από την Πάρο. Σε έναν κομψό χώρο που παντρεύει με επιτυχία την κυκλαδίτικη λιτότητα με τις απαιτήσεις ενός κολωνακιώτικου στεκιού, η κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου φιλοδοξεί να φέρει στην Αθήνα όλα εκείνα που έκαναν τον «Παπαδάκη» διάσημο στην Πάρο: τις ολοζώντανες πρώτες ύλες, την καλή τεχνική και τη δημιουργική έμπνευση. Το στόχο της τον καταφέρνει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό^ όσοι έχουν δοκιμάσει τον «Παπαδάκη» στην Πάρο (ιδιαίτερα off season) μπορεί να θεωρήσουν ότι το αθηναϊκό μαγαζί υπολείπεται κάπως, η ουσία όμως είναι ότι εδώ θα φάτε πραγματικά καλά.
Δοκίμασα πολλά πιάτα και η δύναμη της κουζίνας είναι σαφής, ιδιαίτερα στα πιο παραδοσιακά πιάτα όπως η υπέροχη, μελωμένη ρεβιθάδα που συνοδεύεται ευφυώς με ταραμοσαλάτα, οι ολόφρεσκες και τραγανές σαλάτες ή το εξαιρετικό χταποδάκι με μέλι, λιαστό κρασί και τριμμένο πατατάκι. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι επιδόσεις δεν είναι το ίδιο καλές. Παράδειγμα το ριζότο με ελαφριά σος ντομάτας, γαρίδες, καραβίδες και Vinsanto: ένα πιάτο πολύ γευστικό, που όμως δεν έχει αυτή την ισορροπία χυλώματος και al dente βρασίματος που χαρακτηρίζει τα καλά ιταλικά ριζότι. Δοκίμασα ακόμη δύο ζυμαρικά, τα λιγκουίνι με αβγοτάραχο ήταν θαυμάσια μέσα στην απλότητά τους, ενώ αυτά με τον τόνο, την κάππαρη, την ελιά και την ντομάτα δεν ισορροπούσαν τόσο καλά.
Κανένα πιάτο πάντως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειμμα νοστιμιάς, ενώ η συνολική εικόνα της κουζίνας είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στα συν του «Παπαδάκη» καταγράφονται το πολύ θερμό και άμεσο σέρβις, αλλά και η ευρύτατη, πολυσυλλεκτική λίστα κρασιών.
Πάνος Δεληγιάννηςpdeligiannis@athinorama.gr TIP
Το εστιατόριο «Παπαδάκης» της Πάρου, πριν μετακομίσει στην Αθήνα, βαθμολογήθηκε με 13,5/20 από τον Alpha Guide.
INFOΠαπαδάκης, Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι, 2103608621.