Παπαδάκης

Ο «Παπαδάκης» άνοιξε στο Κολωνάκι, στο παλιό «Maritsa's», κουβαλώντας γαστρονομικές δάφνες από τη Νάουσα της Πάρου.

Παπαδάκης

Δυνατά από την Πάρο

Ο «Παπαδάκης» άνοιξε στο Κολωνάκι, στο παλιό «Maritsa's», κουβαλώντας γαστρονομικές δάφνες από τη Νάουσα της Πάρου.

Παπαδάκης - εικόνα 1

Η Φωκυλίδου αναδεικνύεται σε μίνι κυκλαδίτικη πιάτσα, αφού λίγα μέτρα από το μυκονιάτικο «Sea Satin» άνοιξε τώρα και ο φημισμένος «Παπαδάκης» από την Πάρο. Σε έναν κομψό χώρο που παντρεύει με επιτυχία την κυκλαδίτικη λιτότητα με τις απαιτήσεις ενός κολωνακιώτικου στεκιού, η κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου φιλοδοξεί να φέρει στην Αθήνα όλα εκείνα που έκαναν τον «Παπαδάκη» διάσημο στην Πάρο: τις ολοζώντανες πρώτες ύλες, την καλή τεχνική και τη δημιουργική έμπνευση. Το στόχο της τον καταφέρνει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό^ όσοι έχουν δοκιμάσει τον «Παπαδάκη» στην Πάρο (ιδιαίτερα off season) μπορεί να θεωρήσουν ότι το αθηναϊκό μαγαζί υπολείπεται κάπως, η ουσία όμως είναι ότι εδώ θα φάτε πραγματικά καλά.

Δοκίμασα πολλά πιάτα και η δύναμη της κουζίνας είναι σαφής, ιδιαίτερα στα πιο παραδοσιακά πιάτα όπως η υπέροχη, μελωμένη ρεβιθάδα που συνοδεύεται ευφυώς με ταραμοσαλάτα, οι ολόφρεσκες και τραγανές σαλάτες ή το εξαιρετικό χταποδάκι με μέλι, λιαστό κρασί και τριμμένο πατατάκι. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι επιδόσεις δεν είναι το ίδιο καλές. Παράδειγμα το ριζότο με ελαφριά σος ντομάτας, γαρίδες, καραβίδες και Vinsanto: ένα πιάτο πολύ γευστικό, που όμως δεν έχει αυτή την ισορροπία χυλώματος και al dente βρασίματος που χαρακτηρίζει τα καλά ιταλικά ριζότι. Δοκίμασα ακόμη δύο ζυμαρικά, τα λιγκουίνι με αβγοτάραχο ήταν θαυμάσια μέσα στην απλότητά τους, ενώ αυτά με τον τόνο, την κάππαρη, την ελιά και την ντομάτα δεν ισορροπούσαν τόσο καλά.

Κανένα πιάτο πάντως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειμμα νοστιμιάς, ενώ η συνολική εικόνα της κουζίνας είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στα συν του «Παπαδάκη» καταγράφονται το πολύ θερμό και άμεσο σέρβις, αλλά και η ευρύτατη, πολυσυλλεκτική λίστα κρασιών.

Πάνος Δεληγιάννης
pdeligiannis@athinorama.gr
TIP

Το εστιατόριο «Παπαδάκης» της Πάρου, πριν μετακομίσει στην Αθήνα, βαθμολογήθηκε με 13,5/20 από τον Alpha Guide.

INFO

Παπαδάκης, Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι, 2103608621.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/05/2025

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Tα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino

Βραβευμένοι σεφ και κορυφαία wine houses καταθέτουν τη δική τους οπτική στο fine dining, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "The Private Kitchen".

S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.