Παπαδάκης

Ο «Παπαδάκης» άνοιξε στο Κολωνάκι, στο παλιό «Maritsa's», κουβαλώντας γαστρονομικές δάφνες από τη Νάουσα της Πάρου.

Παπαδάκης

Δυνατά από την Πάρο

Ο «Παπαδάκης» άνοιξε στο Κολωνάκι, στο παλιό «Maritsa's», κουβαλώντας γαστρονομικές δάφνες από τη Νάουσα της Πάρου.

Παπαδάκης - εικόνα 1

Η Φωκυλίδου αναδεικνύεται σε μίνι κυκλαδίτικη πιάτσα, αφού λίγα μέτρα από το μυκονιάτικο «Sea Satin» άνοιξε τώρα και ο φημισμένος «Παπαδάκης» από την Πάρο. Σε έναν κομψό χώρο που παντρεύει με επιτυχία την κυκλαδίτικη λιτότητα με τις απαιτήσεις ενός κολωνακιώτικου στεκιού, η κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου φιλοδοξεί να φέρει στην Αθήνα όλα εκείνα που έκαναν τον «Παπαδάκη» διάσημο στην Πάρο: τις ολοζώντανες πρώτες ύλες, την καλή τεχνική και τη δημιουργική έμπνευση. Το στόχο της τον καταφέρνει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό^ όσοι έχουν δοκιμάσει τον «Παπαδάκη» στην Πάρο (ιδιαίτερα off season) μπορεί να θεωρήσουν ότι το αθηναϊκό μαγαζί υπολείπεται κάπως, η ουσία όμως είναι ότι εδώ θα φάτε πραγματικά καλά.

Δοκίμασα πολλά πιάτα και η δύναμη της κουζίνας είναι σαφής, ιδιαίτερα στα πιο παραδοσιακά πιάτα όπως η υπέροχη, μελωμένη ρεβιθάδα που συνοδεύεται ευφυώς με ταραμοσαλάτα, οι ολόφρεσκες και τραγανές σαλάτες ή το εξαιρετικό χταποδάκι με μέλι, λιαστό κρασί και τριμμένο πατατάκι. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι επιδόσεις δεν είναι το ίδιο καλές. Παράδειγμα το ριζότο με ελαφριά σος ντομάτας, γαρίδες, καραβίδες και Vinsanto: ένα πιάτο πολύ γευστικό, που όμως δεν έχει αυτή την ισορροπία χυλώματος και al dente βρασίματος που χαρακτηρίζει τα καλά ιταλικά ριζότι. Δοκίμασα ακόμη δύο ζυμαρικά, τα λιγκουίνι με αβγοτάραχο ήταν θαυμάσια μέσα στην απλότητά τους, ενώ αυτά με τον τόνο, την κάππαρη, την ελιά και την ντομάτα δεν ισορροπούσαν τόσο καλά.

Κανένα πιάτο πάντως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειμμα νοστιμιάς, ενώ η συνολική εικόνα της κουζίνας είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Στα συν του «Παπαδάκη» καταγράφονται το πολύ θερμό και άμεσο σέρβις, αλλά και η ευρύτατη, πολυσυλλεκτική λίστα κρασιών.

Πάνος Δεληγιάννης
pdeligiannis@athinorama.gr
TIP

Το εστιατόριο «Παπαδάκης» της Πάρου, πριν μετακομίσει στην Αθήνα, βαθμολογήθηκε με 13,5/20 από τον Alpha Guide.

INFO

Παπαδάκης, Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι, 2103608621.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2025

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

TwentyFive

Ο τηλεοπτικός σεφ Γιώργος Τσούλης υπογράφει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα παρέα με τον μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς, σερβίροντας παιχνιδιάρικη κρεατοφαγία και premium steaks δίπλα στη θάλασσα, σε ένα steakhouse που έχει ανατρεπτική comfort διάθεση, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη προπόνηση για να πετύχει τα τρίποντα που επιχειρεί.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που άνοιξαν μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2025

Από ταβερνοειδή και fusion σημεία μέχρι πρωτότυπα concepts και ηχηρά ανοίγματα, ένα πρώτο recap για τις νέες αθηναϊκές αφίξεις του τρέχοντος έτους.

Αυτό ίσως είναι το μόνο spot που χρειάζεσαι να ξέρεις για πριν ή μετά το Ηρώδειο

Το "Point A" είναι το ιδανικό bar restaurant για να συνεχίσεις τη βραδιά σου με θέα στην Ακρόπολη. Σημείωσέ το για Αύγουστο στην πόλη και Σεπτέμβριο μετά το Ηρώδειο.