Παντζάρι της μόδας

Χωρίς να το καλοκαταλάβουμε, το παντζάρι έγινε της μόδας στα αθηναϊκά εστιατόρια κι εμείς το χαιρόμαστε σε ποικίλες, απρόσμενες εκδοχές. Παντζαρώστε, κάνει καλό…

Παντζάρι της μόδας

Χωρίς να το καλοκαταλάβουμε, το παντζάρι έγινε της μόδας στα αθηναϊκά εστιατόρια κι εμείς το χαιρόμαστε σε ποικίλες, απρόσμενες εκδοχές. Παντζαρώστε, κάνει καλό…

«Rosebud»

Παντζάρι της μόδας - εικόνα 1

Μιλφέιγ με παντζάρι, χούμους, ταχίνι, πορτοκάλι
Μια πολύ φαντεζί κι επιτυχημένη εκδοχή vegetarian-ισμού, με oriental χρώμα. Η γήινη ένταση από ρεβίθι και ταχίνι προσγειώνουν τη φυσική γλύκα του παντζαριού, αλλά το πιάτο ξεφεύγει και πάλι με το εσπεριδοειδές και φίνο πετιμέζι από Μοσχάτο.

«Abovo»

Παντζάρι της μόδας - εικόνα 2

Καπνιστό χέλι με πουρέ παντζάρι
Εκρηκτικός συνδυασμός, με ένα εξαιρετικό καπνιστό χέλι περασμένο από τη σχάρα, που η ντελικάτη, αλλά γραμμένη γεύση του απογειώνεται χάρη στο φλερτ του με τη φρουτώδη αρωματικότητα του παντζαριού και της σάλτσας πορτοκάλι.

«Baku»

Παντζάρι της μόδας - εικόνα 3

Κριθαρότο με παντζάρι
Χάρμα οφθαλμών αυτός ο απίθανος νεολογισμός. Όμορφα al dente, με παντζαρο-βαμμένη γεύση, αγκαλιάζεται νεωτεριστικά με την παράδοση μέσω σάλτσας γλυκού σκόρδου (η σπείρα) και dirty αύρα καπνιστού σκουμπριού.

«Kool Life»

Παντζάρι της μόδας - εικόνα 4

Μπαρμπούνι κουσκουσάκι με παντζάρι
Ηλεκτρισμένο μοβ χρώμα και γεύση σε αυτό το θεσσαλονικιό κουσκουσάκι που κρατάει στο δόντι. Άψογος ο συνδυασμός του με στακάτο μπαρμπούνι, μυρωδάτο αφρό μυδιών με τζίντζερ και λέμονγκρας και βαθυπράσινο coulis μαϊντανού.

«Βασίλαινας»

Παντζάρι της μόδας - εικόνα 5

Μπακαλιάρος με παντζάρι και μαγιονέζα σκόρδου
Η παράδοση εκσυγχρονισμένη, καθώς μαγειρεύεται με σύγχρονες τεχνικές και ανανεώνεται με έξυπνα δάνεια, όπως η σκορδομαγιονέζα, που ταιριάζει πολύ και με τα γευστικότατα παντζάρια φούρνου και τον τραγανό/ζουμερό μπακαλιάρο.

«Botrini’s»

Παντζάρι της μόδας - εικόνα 6

Παντζάρι στο φυσικό του περιβάλλον
Σε αυτήν τη φανταστική δημιουργία η ανωτερότητα του παντζαριού δεν βασίζεται στην εύκολη γλύκα, αλλά στην υπογραμμισμένη φυσικότητα της γεύσης του. Συνδυάζεται με πιπεράτο «βραχάκι» παντζαριού, γιαούρτι πασπαλισμένο με την κόκκινη «σκόνη» του και δυόσμο.

Μαγειρεύοντας με παντζάρι

Σας άνοιξε η όρεξη για να πειραματιστείτε κι εσείς με το παντζάρι; Διαλέξτε μια από τις συνταγές του athinoramaumami.gr εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.