
Χωρίς να το καλοκαταλάβουμε, το παντζάρι έγινε της μόδας στα αθηναϊκά εστιατόρια κι εμείς το χαιρόμαστε σε ποικίλες, απρόσμενες εκδοχές. Παντζαρώστε, κάνει καλό…
«Rosebud»

Μιλφέιγ με παντζάρι, χούμους, ταχίνι, πορτοκάλι
Μια πολύ φαντεζί κι επιτυχημένη εκδοχή vegetarian-ισμού, με oriental χρώμα. Η γήινη ένταση από ρεβίθι και ταχίνι προσγειώνουν τη φυσική γλύκα του παντζαριού, αλλά το πιάτο ξεφεύγει και πάλι με το εσπεριδοειδές και φίνο πετιμέζι από Μοσχάτο.
«Abovo»

Καπνιστό χέλι με πουρέ παντζάρι
Εκρηκτικός συνδυασμός, με ένα εξαιρετικό καπνιστό χέλι περασμένο από τη σχάρα, που η ντελικάτη, αλλά γραμμένη γεύση του απογειώνεται χάρη στο φλερτ του με τη φρουτώδη αρωματικότητα του παντζαριού και της σάλτσας πορτοκάλι.
«Baku»

Κριθαρότο με παντζάρι
Χάρμα οφθαλμών αυτός ο απίθανος νεολογισμός. Όμορφα al dente, με παντζαρο-βαμμένη γεύση, αγκαλιάζεται νεωτεριστικά με την παράδοση μέσω σάλτσας γλυκού σκόρδου (η σπείρα) και dirty αύρα καπνιστού σκουμπριού.
«Kool Life»

Μπαρμπούνι κουσκουσάκι με παντζάρι
Ηλεκτρισμένο μοβ χρώμα και γεύση σε αυτό το θεσσαλονικιό κουσκουσάκι που κρατάει στο δόντι. Άψογος ο συνδυασμός του με στακάτο μπαρμπούνι, μυρωδάτο αφρό μυδιών με τζίντζερ και λέμονγκρας και βαθυπράσινο coulis μαϊντανού.
«Βασίλαινας»

Μπακαλιάρος με παντζάρι και μαγιονέζα σκόρδου
Η παράδοση εκσυγχρονισμένη, καθώς μαγειρεύεται με σύγχρονες τεχνικές και ανανεώνεται με έξυπνα δάνεια, όπως η σκορδομαγιονέζα, που ταιριάζει πολύ και με τα γευστικότατα παντζάρια φούρνου και τον τραγανό/ζουμερό μπακαλιάρο.
«Botrini’s»

Παντζάρι στο φυσικό του περιβάλλον
Σε αυτήν τη φανταστική δημιουργία η ανωτερότητα του παντζαριού δεν βασίζεται στην εύκολη γλύκα, αλλά στην υπογραμμισμένη φυσικότητα της γεύσης του. Συνδυάζεται με πιπεράτο «βραχάκι» παντζαριού, γιαούρτι πασπαλισμένο με την κόκκινη «σκόνη» του και δυόσμο.
Μαγειρεύοντας με παντζάρι
Σας άνοιξε η όρεξη για να πειραματιστείτε κι εσείς με το παντζάρι; Διαλέξτε μια από τις συνταγές του athinoramaumami.gr εδώ