Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde - εικόνα 1

Εκπέμπει δυνατό, γοητευτικό μαγνητισμό αυτό το μέρος. Μοιάζει με ξύλινο περίπτερο χαμένο κάπου στο βουνό. Είναι από αυτά τα εστια­τόρια που δεν τα φαντάζεσαι στην Ελλάδα των νησιών και των γυμνών βράχων, αλλά κάπου στην Αμερική ή την Κεντρική Ευρώπη. Το «Piu Verde» είναι μια όαση που δεν πιστεύεις ότι βρίσκεται στην Αθήνα, έτσι πλασαρισμένο ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του Άλσους Παπάγου. Είτε δροσίζεσαι στη φιλόξενη σάλα είτε κάθεσαι στη βεράντα, η ομορφιά του σε κάνει να σκορπάς σινεμασκόπ χαμόγελα. Είναι πολυσύχναστο, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι­ του αφιερώνεται στο cafe-bar. Ο Χρήστος Τζιέρας επιμελείται­ ένα κυρίως ιταλικό μενού, με αρκετά εδέσματα σχάρας παρουσιασμένα με πολύ μοντέρνο τρόπο: λαβράκι καρπάτσιο με μια πολύ φρουτώδη σάλτσα από πορτοκάλι και λάιμ, που του πάνε πολύ το καπνιστό αλάτι και το πιπέρι. Τα μανιτάρια, σοταρισμένα με σκόρδο και σβησμένα με κρασί, λεμόνι, θυμάρι, έρχονται τροφαντά και ζουμερά σε μαντεμένιο μπολ. Η πίτσα έχει ωραία λεπτή, τραγανή ζύμη και τη δοκίμασα σε δύο νόστιμες βερσιόν: με ψητά λαχανικά και με προσούτο-ρόκα. Τα χυμώδη­ χοιρινά φιλετάκια με πορτσίνι­ έρχονται με κριθαράκι πάνω σε πέτρα (θα το προτιμούσα πιο λιτό, χωρίς τόσα λαχανικά). το ίδιο και το γευστικότατο μπιφτέκι γαλοπούλας με ωραία σαλατούλα περιτριγυρισμένη από τραγανό τυρί – προσωπικά το ζήτησα με τηγανητές με τη φλούδα τους πατατούλες, παναρισμένες με καλαμποκάλευρο και πασπαλισμένες όμορφα με καπνιστή πάπρικα. Τέλος, το σεμιφρέντο με φιστίκια Αιγίνης εμφανίζεται εντυπωσιακό, αλλά ήταν υπερβολικά σφιχτό, ενώ το τιραμισού με σου –ωραιότατο, ανάλαφρο και ολόφρεσκο– φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή.

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, 2106546185. Τιμή: € 22-26.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.