
Ένας ολόκληρος τοίχος-ντουλάπι με κονσέρβες και γυάλες με όσπρια, μια άνετη φωτεινή σάλα και η αδυναμία μου: μια βιτρίνα γεμάτη μαγειρευτά ημέρας...

Πάντα ευχαριστιέμαι να περπατάω στο Γκάζι το πρωί. Ζωντανή η περιοχή –με μαγαζιά, εργαστήρια και βιοτεχνίες–δίνει μια εικόνα πολύ διαφορετική από τη βραδινή. Σε μία από αυτές τις βόλτες αποφάσισα να μπω στο όμορφο γωνιακό μαγαζί που θυμίζει καλοφτιαγμένο μπακάλικο. Ένας ολόκληρος τοίχος-ντουλάπι με κονσέρβες και γυάλες με όσπρια, μια άνετη φωτεινή σάλα και η αδυναμία μου: μια βιτρίνα γεμάτη μαγειρευτά ημέρας. Ντομάτες γεμιστές, μουσακάς, σουτζουκάκια… Διάλεξα τα ρεβίθια με πράσο στο φούρνο και τα βρήκα έξυπνη και νόστιμη συνταγή, το εύγεστο πικάντικο μοσχάρι με μανιτάρια και πιπεριές και το φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με λαχανικά, που μοσχομύριζε κρασί. Το τελευταίο, αν και συμπαθητικό, κολυμπούσε στα ζουμιά και συνοδευόταν από έναν πουρέ που δεν του ταίριαζε. Νόστιμη ήταν η σαλάτα με σπανάκι, ξινόμηλο και μπέικον, ευχάριστα μαστιχωτό το σαγανάκι μαστέλο και μυρωδάτοι οι κολοκυθοκεφτέδες (μην τους παρατηγανίζετε, παιδιά!). Περίμενα 15 λεπτά για να δοκιμάσω το σουφλέ σοκολάτας που ήταν ρευστό, ως όφειλε, και ψήνεται εκείνη την ώρα. Το παγωτό που το συνοδεύει όμως υστερεί. Το βράδυ σερβίρουν λιγότερα μαγειρευτά και κυρίως πιάτα της ώρας (Μεγ. Βασιλείου 10 & Στρατονίκης, Γκάζι, 2103411461-2. Τιμή: € 16-18).