Οινομπερδέματα

Ένας ολόκληρος τοίχος-ντουλάπι με κονσέρβες και γυάλες με όσπρια, μια άνετη φωτεινή σάλα και η αδυναμία μου: μια βιτρίνα γεμάτη μαγειρευτά ημέρας...

Οινομπερδέματα

Ένας ολόκληρος τοίχος-ντουλάπι με κονσέρβες και γυάλες με όσπρια, μια άνετη φωτεινή σάλα και η αδυναμία μου: μια βιτρίνα γεμάτη μαγειρευτά ημέρας...

Οινομπερδέματα - εικόνα 1

Πάντα ευχαριστιέμαι να περπατάω στο Γκάζι το πρωί. Ζωντανή η περιοχή –με μαγαζιά, εργαστήρια και βιοτεχνίες–δίνει μια εικόνα πολύ διαφορετική από τη βραδινή. Σε μία από αυτές τις βόλτες αποφάσισα να μπω στο όμορφο γωνιακό μαγαζί που θυμίζει καλοφτιαγμένο μπακάλικο. Ένας ολόκληρος τοίχος-ντουλάπι με κονσέρβες και γυάλες με όσπρια, μια άνετη φωτεινή σάλα και η αδυναμία μου: μια βιτρίνα γεμάτη μαγειρευτά ημέρας. Ντομάτες γεμιστές, μουσακάς, σουτζουκάκια… Διάλεξα τα ρεβίθια με πράσο στο φούρνο και τα βρήκα έξυπνη και νόστιμη συνταγή, το εύγεστο πικάντικο μοσχάρι με μανιτάρια και πιπεριές και το φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με λαχανικά, που μοσχομύριζε κρασί. Το τελευταίο, αν και συμπαθητικό, κολυμπούσε στα ζουμιά και συνοδευόταν από έναν πουρέ που δεν του ταίριαζε. Νόστιμη ήταν η σαλάτα με σπανάκι, ξινόμηλο και μπέικον, ευχάριστα μαστιχωτό το σαγανάκι μαστέλο και μυρωδάτοι οι κολοκυθοκεφτέδες (μην τους παρατηγανίζετε, παιδιά!). Περίμενα 15 λεπτά για να δοκιμάσω το σουφλέ σοκολάτας που ήταν ρευστό, ως όφειλε, και ψήνεται εκείνη την ώρα. Το παγωτό που το συνοδεύει όμως υστερεί. Το βράδυ σερβίρουν λιγότερα μαγειρευτά και κυρίως πιάτα της ώρας (Μεγ. Βασιλείου 10 & Στρατονίκης, Γκάζι, 2103411461-2. Τιμή: € 16-18).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2025

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

TwentyFive

Ο τηλεοπτικός σεφ Γιώργος Τσούλης υπογράφει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα παρέα με τον μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς, σερβίροντας παιχνιδιάρικη κρεατοφαγία και premium steaks δίπλα στη θάλασσα, σε ένα steakhouse που έχει ανατρεπτική comfort διάθεση, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη προπόνηση για να πετύχει τα τρίποντα που επιχειρεί.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που άνοιξαν μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2025

Από ταβερνοειδή και fusion σημεία μέχρι πρωτότυπα concepts και ηχηρά ανοίγματα, ένα πρώτο recap για τις νέες αθηναϊκές αφίξεις του τρέχοντος έτους.

Αυτό ίσως είναι το μόνο spot που χρειάζεσαι να ξέρεις για πριν ή μετά το Ηρώδειο

Το "Point A" είναι το ιδανικό bar restaurant για να συνεχίσεις τη βραδιά σου με θέα στην Ακρόπολη. Σημείωσέ το για Αύγουστο στην πόλη και Σεπτέμβριο μετά το Ηρώδειο.